Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2014 - Anul XIX, nr. 135 (5644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără cătuşe

Sam Antemie, eliberat ieri de Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Samoil Beniamin Antemie, afaceristul rădăuţean lăsat fără un deget de cămătari, nu a stat decât câteva zile în spatele gratiilor. Mandatul de arestare emis miercuri de magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi a fost revocat ieri, înainte de prânz, de judecătorii de la Tribunalul Suceava. Aceştia au admis contestaţia depusă de Sam Antemie şi au dispus eliberarea sa din arest. Dacă afaceristul a refuzat să facă vreun comentariu vizavi de noua situaţie în care a ajuns, Ionuţ Bujdei, avocatul care l-a reprezentat în faţa judecătorilor, a opinat că sunt întrunite toate condiţiile pentru admiterea contestaţiei. „Nu există temei legal pentru arestare, dar decizia finală este la latitudinea judecătorului”, a arătat Ionuţ Bujdei.

Sam Antemie a fost reţinut marţi, 10 iunie, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

La ultimul termen de judecată al procesului care se derulează la Judecătoria Rădăuţi începând cu luna ianuarie a anului 2010, Sam Antemie şi-a schimbat declaraţiile oferite iniţial, prin care îi acuza pe Vasile Coroamă, zis „Tomuţa”, Radu Popescu, zis „Popescanu”, Petru Muntean, zis „Murgu”, şi Radu Sfichi, zis “Ţîrcoi”, că în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai 2009 l-au sechestrat la locuinţa lui „Tomuţa” din Vicovu de Jos, iar spre dimineaţă „Popescanu” i-a tăiat un deget pentru faptul că nu şi-ar fi plătit o parte din împrumutul luat de la Vasile Coroamă.

La termenul de judecată din mai 2014, Sam Antemie a susţinut că şi-a tăiat singur degetul şi a retras astfel toate acuzaţiile aduse celor patru. Mai mult, şi soţia afaceristului rădăuţean, Valerica Antemie, a venit cu aceeaşi nouă versiune. Şi împotriva ei procurorii de la Rădăuţi au declanşat o acţiune penală pentru favorizarea infractorului.

Dacă soţul ei a stat închis timp de trei zile, Valerica Antemie a ieşit după 24 de ore de reţinere. Ordonanţa de reţinere emisă joi de procurori nu a mai fost însoţită de o cerere de arestare preventivă, astfel încât Valerica Antemie a fost şi ea eliberată în cursul zilei de ieri.

 

Procesul de la Rădăuţi, aproape de finalizare

În ceea ce priveşte procesul aflat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi, acesta a avut programat ieri un nou termen de judecată. În faţa instanţei au fost prezenţi trei dintre inculpaţi, mai puţin Radu Popescu, zis „Popescanu”, care însă nu au petrecut prea mult timp în sala de judecată.

Şi asta pentru că Sam Antemie nu a ajuns din arestul Poliţiei Suceava, motiv pentru care magistratul de caz a acordat un nou termen, pentru vinerea viitoare.

La acest termen, despre care s-a spus că va fi „ultimul”, Sam Antemie a fost citat cu mandat de aducere, ceea ce înseamnă că va fi adus la instanţă de poliţişti.

Totul a plecat de la un împrumut luat în primăvara anului 2008 de către Beniamin Samoil Antemie. Acesta a împrumutat sume mari de bani, cu dobândă între 10-15% pe săptămână, de la Coroamă, Sfichi şi Muntean, precum şi de la soţia şi cumnatul acestuia din urmă.

Din totalul împrumutat, Sam a achitat periodic, până în toamna anului 2008, diverse sume de bani doar lui „Tomuţa”, de la care luase iniţial, fără a semna vreun înscris sau contract de împrumut, suma de 36.000 de euro.

Întrucât nu a mai putut achita restul banilor şi dobânzile aferente, Sam a fost ameninţat în mai multe rânduri cu acte de violenţă şi chiar cu moartea.

 

Filmul unui scenariu de tip mafiot

În seara zilei de 30 aprilie 2009, „Tomuţa” şi „Ţîrcoi” s-au dus cu autoturismul acestuia din urmă la Suceviţa, unde s-au întâlnit cu mai mulţi prieteni şi au consumat băuturi alcoolice.

Când s-au întors la Vicovu de Jos, „Tomuţa” şi-a adus aminte de datornicul Sam şi l-a sunat  pe telefonul mobil, însă acesta nu i-a răspuns.

În urma insistenţelor, în jurul orei 5:00, Antemie l-a sunat pe Coroamă, iar acesta din urmă i-a cerut să se prezinte imediat la locuinţa sa, ameninţându-l că, se arată în rechizitoriu, în caz contrar îi va tăia capul.

De frică, Beniamin Samoil Antemie s-a urcat în maşină şi s-a dus la Vicovu de Jos.

Ce s-a întâmplat aici este de domeniul filmelor cu mafioţi, Sam fiind obligat să bea oţet, iar în final i-a fost tăiat un deget care a ajuns hrană pentru unul din câinii lui „Tomuţa”.

Chiar dacă acum susţine că şi-a tăiat degetul de unul singur, expertiza realizată în 2009 de anchetatori a stabilit că Sam Antemie nu ar fi putut să facă acest lucru. Chiar şi proba cu detectorul de minciuni la care a fost supus afaceristul a dovedit că acesta spunea adevărul şi că actele de violenţă comise asupra sa au fost reale.

Rămâne de văzut care declaraţie a lui Sam Antemie va prevala pentru judecător şi care va fi decizia în acest dosar care s-a prelungit vreme de aproape cinci ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sam Antemie, eliberat ieri de Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 4301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sam Antemie, eliberat ieri de Tribunalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei