Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Traficanți de canabis, care alimentau constant zeci de consumatori din Suceava, săltaţi de DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava a acţionat ieri dimineaţă împotriva unei grupări despre care s-au adunat probe cu privire la efectuarea de trafic cu canabis, fiind identificați în jur de 30 de consumatori care se alimentau frecvent de la suspecţii din acest dosar. Trupele de intervenţie rapidă ale poliţiei au efectuat opt percheziţii la domiciliile celor opt suspecţi vizaţi de anchetă, toţi din Fălticeni, cinci dintre ei fiind săltaţi şi aduşi la DIICOT pentru a fi audiaţi. Pe lângă cei cinci, la DIICOT au fost aduse alte nouă persoane care au calitatea de martori în dosar.

 

Procurorii DIICOT monitorizau gruparea de un an şi jumătate

Cei opt suspecţi erau monitorizaţi de structurile de combatere a crimei organizate încă din ianuarie 2013. Membrii grupării, rezultă din anchetă, procurau canabis din Spania sau Italia şi introduceau drogurile în ţară, ori achiziţionau marfa de la un furnizor din Iaşi, după care căutau consumatori interesaţi în municipiile Suceava şi Fălticeni. Anchetatorii au efectuat nu mai puţin de zece cumpărări autorizate de droguri de la membrii grupării, prin investigatori sub acoperire, pe parcursul anchetei fiind identificaţi numeroşi cumpărători reali, consumatori de canabis. Este vorba de 30 de consumatori care deveniseră clienţi fideli, plus alţii ocazionali.   

Ancheta din acest caz îi vizează pe Cristian-Alexandru Viziteu, Marius Lăcătuş, zis „Mâţa”, Ciprian-Ionuţ Mînzatu, zis „Iani”, Tudor Sebastian Mînzatu, zis „Ioghi”,  Răzvan Alexandru Moldovan, Daniel Palamariu, zis „Pala”, Victor Crupaci, zis „Tractor” şi Constantin Holotă, ultimii trei nefiind găsiţi la descinderile de ieri.

Anchetatorii au reuşit să intercepteze inclusiv un colet cu 135,3 grame de canabis, provenit din Spania. Faţă de suspecţi, procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc.

 

Ce s-a găsit la percheziţii

În cadrul percheziţiilor efectuate ieri dimineaţă au fost ridicate, ca mijloc probator, două hard disk-uri, patru telefoane mobile, mai multe înscrisuri, un aparat de confecţionat ţigări, fragmente vegetale ambalate într-o coală de hârtie, suspecte a fi droguri de risc, şi un dispozitiv de tocare manual pe care s-au identificat urme de materii vegetale.

 

Audieri maraton şi ordonanţe de reţinere. Astăzi urmează propunerile de arestare

Audierile maraton au continuat la DIICOT până aseară târziu. Până în jurul orei 19.00, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a doi dintre suspecţi, Cristian Viziteu şi Marius Lăcătuş.

Astăzi, la Tribunalul Suceava se vor judeca propunerile de arestare pe care le vor înainta procurorii DIICOT. Foarte probabil se vor face şi propuneri de arestare în lipsă pentru cei trei indivizi care nu au fost încă de găsit.

Ancheta începută în 2013 sub coordonarea DIICOT s-a realizat împreună cu lucrători de poliţie judiciară de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul tehnic al Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava şi al structurilor de filaj din cadrul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă. 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului verbal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al DIICOT. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanți de canabis, care alimentau constant zeci de consumatori din Suceava, săltaţi de DIICOT.
 Vizualizări articol: 10426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Traficanți de canabis, care alimentau constant zeci de consumatori din Suceava, săltaţi de DIICOT5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei