Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2014 - Anul XIX, nr. 133 (5642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pus la dispoziție

Comisarul-şef Ioan Crap, trimis la Compartimentul de prevenire a infracțiunilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, comisarul-şef Ioan Crap, care a fost suspendat din funcţia de conducere după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, l-au pus sub acuzare pentru infracţiunea de abuz în serviciu, a fost detaşat pe un post de execuţie în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al poliţiei judeţene. Comisarul-şef, care nu şi-a preluat încă efectiv postul, deoarece a intrat în concediu, va lucra la „Prevenire” alături de încă patru colegi, coordonatorul acestui compartiment fiind subcomisarul Ionuţ Epureanu, care este printre altele purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Acest compartiment se ocupă de tot ceea ce înseamnă acţiuni şi proiecte de prevenire a infracţionalităţii, fără nici o implicare în gestionarea problemelor operative care apar zilnic pe raza judeţului Suceava.

 

Cum a ajuns Ioan Crap în această situaţie

Comisarul-şef Ioan Crap este acuzat de procurorii DNA Suceava că a intervenit pe lângă un subaltern, un agent rutier, pentru ca acesta să nu-i reţină permisul de conducere Deliei Moldoveanu, fost director adjunct al APIA Suceava, arestată la domiciliu în dosarul fraudelor cu fonduri europene instrumentat de DNA. Comisarul-şef ar fi primit un telefon de la un preot, care i-a solicitat să intervină, însă Crap neagă că l-ar fi sunat efectiv pe agentul constatator.  Până când acest dosar va fi finalizat, comisarul-şef Ioan Crap este pus la dispoziţie şi nu are dreptul să ocupe un post de conducereori să instrumenteze cauze penale. Deşi era împuternicit la comanda IPJ Suceava, Ioan Crap era încadrat pe postul de adjunct al şefului IPJ Suceava, iar acest post va rămâne blocat cel mai probabil până când ofiţerul va fi condamnat definitiv ori, din contră, va fi achitat şi găsit nevinovat. În această din urmă variantă el va reveni pe postul de adjunct al IPJ Suceava şi îşi va putea recupera toate drepturile salariale pierdute.

 

Comisarul-şef Ioan Todiruţ, trimis în judecată de DNA, lucrează la Serviciul Arme

Într-o situaţie oarecum similară se află de mai multă vreme şi comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul inspector-şef al IPJ Suceava, trimis în judecată de DNA în dosarul achiziţionării la suprapreţ a sediilor în care se află Poliţia municipiului Suceava şi în care ar urma să se mute Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc. Diferenţa este că în cazul lui Todiruţ  dosarul este deja pe rolul instanţei de judecată. Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, care a fost suspendat din funcţia de inspector-şef, lucrează în momentul de faţă pe un post de execuţie la Serviciu Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice al IPJ Suceava. Practic, două posturi extrem de importante în conducerea IPJ Suceava, de inspector-şef şi de adjunct al inspectorului-şef, sunt blocate în momentul de faţă. Conducerea IPJ Suceava este asigură provizoriu de comisarul-şef Viorel Onea, al doilea adjunct al postului de inspector-şef. Acesta nu a fost împuternicit la comanda IPJ Suceava, ci doar are drept de semnătură în numele inspectorului-şef. Este, probabil, o chestiune de zile până când conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române va împuternici un ofiţer la comanda IPJ Suceava. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Ioan Crap, trimis la Compartimentul de prevenire a infracțiunilor.
 Vizualizări articol: 4396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Comisarul-şef Ioan Crap, trimis la Compartimentul de prevenire a infracțiunilor3.655

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei