Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iun 2014 - Anul XIX, nr. 132 (5641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident

Un parapet de protecţie, trambulină pentru un şofer care a băut „două-trei beri” şi „un vin”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 32 de ani care s-a urcat băut la volan a provocat un accident la intrarea în Ipoteşti dinspre Suceava, maşina scăpată de sub control de acesta lovind un parapet de beton care s-a transformat într-o adevărată trambulină pentru autoturism. Maşina a fost aruncată la aproape zece metri distanţă, unde s-a lovit de un gard al unei case, din acest impact autoturismul ajungând din nou pe carosabil. În ciuda violenţei accidentului, consecinţele nu au fost, din fericire, foarte grave. Ajuns la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, şoferul a recunoscut că a băut, mai întâi mai puţin, pentru ca apoi să admită că a consumat „două-trei beri şi încă una, alta”, mai exact nişte vin.

 

Un accident foarte violent, în care puteau deceda atât şoferul, cât şi oameni care au stat pe o bancă

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 21.40, pe DJ 208 A, pe direcţia de mers Suceava - Ipoteşti. La volanul unui autoturism Volvo se afla Mihai Morari, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Bosanci. Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă la dreapta, a lovit parapetul din beton al unui imobil, de unde a „zburat” în gardul casei vecine, pe care l-a pus la pământ pe aproximativ 8 metri. Având în vedere cum s-a produs accidentul, şoferul a avut foarte multă şansă. Acesta a ieşit pe picioarele sale din maşină şi a început să-i asigure pe oameni că vor fi despăgubiţi.

Unul dintre păgubiţi, Vasile Duciuc, a relatat: „Maşina a sărit în gard, roţile au rămas în gardul meu.... După accident ne spunea să stăm liniştiţi că repară el tot, dar el nici nu realiza ce a făcut şi cât de distrusă e maşina sa”.

Doar şansa a făcut ca şoferul să nu omoare oameni nevinovaţi. Asta pentru că în calea maşinii scăpate de sub control se afla o bancă pe careînainte de accident au stat mai multe persoane.

„Oamenii au stat pe banca asta, noroc că nu mai erau acolo”, a declarat un alt localnic, Vasile Bodnariuc.

 

Rezultat etilotest: 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat

O ambulanţă sosită la faţa locului l-a preluat pe şofer, care acuza mai multe contuzii. Acesta a fost diagnosticat ulterior cu leziuni uşoare, care necesită 10-15 zile de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul în vârstă de 32 de ani avea o concentraţie de 0,97 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate ulterior şi probe de sânge, în mod normal rezultatele urmând a se cifra în jurul valorii de 2 la mie.

 

Şoferul a dat vina pe doi câini şi a recunoscut că a băut „două-trei beri şi una-alta”

Aflat la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, şoferul le-a explicat ziariştilor că a pierdut controlul asupra volanului din cauza a doi câini care i-au ieşit în faţă. Au urmat apoi întrebările referitoare la consumul de alcool şi răspunsurile poticnite ale acestuia.

„La doi jumate (n.r. ora 14.30) am băut două beri cu nişte colegi de breaslă”, a spus iniţial şoferul. Întrebat dacă a băut numai atât, alcoolemia fiind totuşi mare, şoferul a mai plusat puţin: “Au fost două-trei beri, în fine, a mai fost şi una, alta”, a mai spus şoferul în faţa camerei de luat vederi. A lămurit până la urmă şi acest mister, spunând că a mai băut, pe lângă bere, şi vin. Întrebat dacă este conştient că a greşit, tânărul din Ipoteşti a răspuns: „Categoric”, subliniind şi că a fost prima dată când a condus băut.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele său. Mihai Morari va fi cercetat pentru conducerea unui autovehicul cu o concentraţie peste limita contravenţională de 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat şi pentru distrugere.

 

Mulţi şoferi băuţi în weekendul prelungit al Rusaliilor

În cele trei zile ale minivacanţei de Rusalii poliţiştii rutieri au depistat numeroşi şoferi băuţi. În cadrul acţiunilor de control au fost întocmite 12 dosare penale, 11 pe numele unor şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar unul pentru conducerea unei maşini neînmatriculate. Agenţii rutieri au pus etilotestul unui număr de 140 de conducători auto.

Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată la un şofer din Fălticeni care a acroşat o maşină parcată regulamentar. Conducătorul auto avea o concentraţie de 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un parapet de protecţie, trambulină pentru un şofer care a băut „două-trei beri” şi „un vin”.
 Vizualizări articol: 4820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un parapet de protecţie, trambulină pentru un şofer care a băut „două-trei beri” şi „un vin”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MOARTEA ÎI CHEAMA, saracutii nesimtiti! trimis de
(11 iun 2014, 11:54:51
Ce poti sa le ceri, atit-i duce mintea! Needucatii, obraznicii, care se considera puternicii soselelor fac mereu accidentele, parca ar fi pe soselele lor personale!
Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Nu te lasa sa treci pe zebra sau te grabesc!
Incolo, nu au deloc rabdare ca, deh, ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot! Astia, omoară pe altii nevinovati. Au noroc ca ,,justitia” ii cu ei si-i ajuta sa scape....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei