Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2014 - Anul XIX, nr. 131 (5640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tineri cercetători

Medalie de argint pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la olimpiada internaţională a proiectelor de mediu şi sustenabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vlad Pavel şi Ionatan Lavric, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, au câştigat medalie de argint la Olimpiada Internaţională a Proiectelor de mediu şi sustenabilitate 2014, din Haga, Olanda, competiţie ce a reunit circa 300 de elevi din 44 de ţări, cu 120 de lucrări. Concursul a avut loc în perioada 1-6 iunie.

Tema interdisciplinară pe care au prezentat-o elevii suceveni este ”Real Time Home Security Alert System”, ea incluzând elemente de soft și hard, asamblate într-un kit capabil să realizeze alertarea de incendiu încă din prima fază a acestuia, se arată pe pagina electronică a colegiului sucevean.

Conceperea, construirea, verificarea experimentală și redactarea referatului centralizator s-a realizat în laboratoarele colegiului. Profesorii coordonatori din cadrul liceului au fost Anca Greculeac – fizică, Narcisa Ștefănescu – informatică, Marius Ududec – informatică, iar din partea Universităţii „Ştefan cel Mare”, conf. dr. Dan Milici.

 

Cinci medalii pentru echipajele din România

În cadrul competiţiei din Olanda, tinerii au trebuit să-și susțină proiectele în cadrul unei expoziții cu public, având la dispoziție un stand propriu de prezentare. Aceștia au trebuit să fie în măsură să prezinte, să explice și să argumenteze proiectul lor. Această competiţie (International Environmental & Sustainability Project Olympiad) reunește, începând din anul 2010, peste 40 de țări participante și are drept scop implicarea elevilor în problemele importante legate de educația pentru mediu a tinerei generații. Totodată, vizează să-i evidenţieze pe elevii care au idei și soluții ce pot rezolva problemele legate de mediu.

La ediţia din acest an, cinci echipaje din România au participat la olimpiada din Olanda, acestea obţinând trei medalii de argint şi două medalii de bronz.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalie de argint pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la olimpiada internaţională a proiectelor de mediu şi sustenabilitate.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Medalie de argint pentru elevi ai Colegiului „Petru Rareş”, la olimpiada internaţională a proiectelor de mediu şi sustenabilitate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei