Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Păcălită de un valutist de ocazie, prin metoda „şmen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 40 de ani, din municipiul Fălticeni, a fost păcălită de către un valutist de ocazie, care a acostat-o pe aceasta în timp ce stătea la rând la o casă de schimb valutar şi i-a propus să facă tranzacţia cu el, scăpând în acest fel de stat la coadă.

S-a întâmplat marţi, în jurul orei 13.00, când Laura I. a venit la o casă de schimb valutar pentru a schimba 900 de euro. Întrucât erau mai multe persoane la coadă, femeia a acceptat propunerea unui necunoscut care s-a oferit să-i schimbe el banii, în lei.

Cei doi s-au înţeles ca pentru cei 900 de euro femeia să primească suma de 3.960 de lei şi s-au dus în spatele casei de schimb valutar, unde bărbatul a numărat leii în faţa păgubitei, după care au făcut schimbul euro - lei.

„Victima, fără să verifice suma primită, i-a dat bărbatului în schimb suma de 900 euro, după care s-a deplasat la mai multe instituții din localitate, iar după circa o oră a realizat că a fost înșelată cu suma de 1.700 lei, cu ocazia schimbului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În urmă cu aproximativ două luni, o altă femeie din municipiul Fălticeni a fost înşelată prin acelaşi mod de operare, denumit metoda „şmen”. Practic, în momentul în care escrocul numără banii în faţa victimei, ascunde o parte dintre bancnote după degete.

Aşa a păţit-o, în luna martie, şi o femeie în vârstă de 49 de ani, care s-a dus într-o dimineaţă să schimbe 1.500 de lire sterline, tot la o casă de schimb din Fălticeni.

Cum casa de schimb valutar nu era încă deschisă, femeia a fost acostată de un necunoscut care s-a oferit să-i schimbe el lirele sterline în lei.

Pentru a nu mai aştepta, femeia a acceptat, însă la o primă numărare a sumei în lei primite de la valutistul de ocazie a constatat că lipsesc 100 de lei.

Necunoscutul a mai numărat şi el o dată banii, i-a spus femei că are dreptate, a adăugat bancnota de 100 de lei care lipsea şi, sub ochii păgubitei, i-a numărat din nou, arătându-i că de data aceasta sunt toţi banii.

În timp ce a numărat banii în faţa victimei, susţin polițiștii, valutistul de ocazie a sustras pe după degete (metoda „şmen”) 3.100 de lei.

Convinsă că a primit întreaga sumă, femeia i-a pus în geantă şi a plecat, însă, ulterior, după câteva ore, când a numărat din nou banii, a constatat că a fost înșelată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcălită de un valutist de ocazie, prin metoda „şmen”.
 Vizualizări articol: 2183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Păcălită de un valutist de ocazie, prin metoda „şmen”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei