Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2014 - Anul XIX, nr. 127 (5636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Comisarul-şef Ioan Crap, cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, comisarul-şef Ioan Crap, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Ca urmare a declanşării acestei proceduri, ofiţerul va fi înlocuit din fruntea IPJ Suceava, cel mai probabil cu comisarul-şef Viorel Onea sau cu o altă persoană desemnată de mai marii Poliţiei Române.

Comisarul-şef Ioan Crap este acuzat că a intervenit pe lângă un subaltern pentru ca acesta să nu reţină permisul de conducere al unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean (APIA) Suceava.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, persoana care a încălcat legislaţia rutieră şi urma să rămână fără permis de conducere este Delia Moldoveanu, directorul executiv adjunct al APIA Suceava.

„Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere a unei persoane cu funcție de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean Suceava şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale, ce impunea luarea acestei măsuri”, se arată în comunicatul DNA.

Trebuie menţionat că Ioan Crap a fost delegat la conducerea IPJ Suceava cu data de 1 mai, iar în momentul în care s-a comis fapta pentru care este cercetat acum de procurorii DNA deţinea funcţia de adjunct al şefului IPJ Suceava.

Comisarul-şef Ioan Crap este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii DNA Suceava susţin că şefului IPJ Suceava i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Comisarul-şef Ioan Crap a refuzat să facă vreo declaraţie vizavi de acuzaţiile care i se aduc.

 

În acelaşi dosar este cercetat şi agentul Alexandru George Tauciuc

În acelaşi dosar, procurorii DNA Suceava l-au audiat ieri şi pe agentul Alexandru George Tauciuc, cel care a oprit-o în trafic pe Delia Moldoveanu.

Faţă de agentul Poliţiei Rutiere s-au început verificări pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită, acesta având calitatea de suspect.

Ieri după-amiază, conducerea Poliţiei Române a anunţat şi punerea la dispoziţie a şefului interimar al IPJ Suceava.

Chestorul Petre Tobă a decis punerea la dispoziție a comisarului-șef  Ioan Crap, iar în acest sens a fost remis şi un comunicat de presă: „În urma punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de comisarul-șef de poliție Crap Ioan, desemnat la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, șeful Poliției Române a dispus punerea la dispoziţie a ofiţerului, conform prevederilor legale privind statutul poliţistului”.

Pentru a documenta acest caz, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii Suceava şi de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Ioan Crap, cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu.
 Vizualizări articol: 5863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Comisarul-şef Ioan Crap, cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Crap crapati-ar bronhiile ! trimis de
( 5 iun 2014, 11:56:07
Mincinos ordinar ce esti, spuneai ca nu ai intervenit in viata ta pentru nimeni ? Cand a venit in birou la tine calugarul de la schitul Putna afaceristul si ucigasul GHERASIM , si ti-a spus sa-l muti pe un agent de la Ulma, de ce l-ai mutat ? L-ai chemat in biroul tau si i-ai zis sa-si faca bagajul si sa plece, iar animalul de calugar statea in fotoliu ,iar animalul din tine zbera la bietul agent,pentru ca nu la bagat in puscarie pe Cures de la Ulma si ca acesta ia luat padurea calugarului . In Biblie scrie sa-ti ierti dusmanul iar acest calugar satanist si afacerist de Germania GHERASIM care a fost scos de la toate manastirile,Bogdana Radauti, Putna etc , cerea puscaria nevoiasului , si la mutat pe agentul nevinovat , chipurile in interes de serviuciu la 100 km de casa sa-i faca pe plac satanistului . Probabil si in dosarul actual tot Gherasim a intervenit , ca si in alte dosare unde la scos si pe cumnatul sau de la frontiera cu darea de mita . Mincinos si putregai de umflat ce esti corupt , vrei sa merg la procuror sa declar ce stiu ? E posibil sa si te lege ca pe un animal . Apropo mai peste imputit ,de unde ai masinuta ? De la Gherasim , ti-a adus-o din Germania. Poate nu stiai ca sunt o ruda dea lui fariseul de Gherasim , si stiu toate matrapazacurile voastre neortodoxe, masa la care crapai in tine si punea-ti la cale marsaveniile . Mai popo credincios ce esti cand ai omorat 2 calugari si erai tiapan de beat iti mai aduci aminte,mai aprinzi cate o lumanare pentru ei,ca i-ai bagat de tineri in mormant,daca stiai ca nu poti sa te apti de la bautura macar cand conduci,de ce nu te-ai gandit sa te duci tu draculu singur la Bucuresti si i-ai luat pe saracii oameni cu tine,betivan si pisolcos ce esti.Fratetu tot de bautura a crapat in beciul plin cu butoaiele de vin a manastirii Putna.Cei mai mari hoti si satanisti sunt in fruntea conducerii IPJ Suceava. RUSINE !!!!!!

2.   Oare asa-i trimis de
( 5 iun 2014, 13:29:02
Gherasim asta nu e Eftimie de fapt......
3.   Militianul e spagar trimis de
( 5 iun 2014, 14:13:18
mai tot militianul nu stie carte,nu cunoaste legea ci doar ABUZUL, militianul este prost el poarta hainele statului si in zi de sarbatoare ca altfel nul mai cunoaste nimeni,aia in civil iii cunosti de la o posta ,zilnic in aceiasi pantaloni si geaca Chinezarie,pute a transpiratie si put a bulearca,, Tot militianul din judetul nostru este corupt si ia spaga.
4.   Com trimis de
( 5 iun 2014, 22:33:35
,,afara, javra ordinara!''
5.   Cum afara? trimis de
( 6 iun 2014, 07:32:52
Concediu medical si apoi pensionare. Sunt sigur ca asa va fi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei