Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2014 - Anul XIX, nr. 124 (5633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şedinţă cu scandal

Blocarea construcției unui cartier de vile de către Consiliul Local Suceava intră în anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul de joia trecută din Consiliul Local, în urma căruia construcţia unui cartier de vile pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni a fost blocată fără a exista vreo explicaţie plauzibilă, se mută la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Reprezentanţii SC Vivat Construct SRL Suceava, firma care doreşte să dezvolte acest proiect imobiliar, au fost profund nemulţumiţi de modul cum a fost tratat proiectul de hotărâre de Consiliul Local de către aleşii suceveni.

„Este un abuz grosolan şi vreau ca persoanele care au făcut tot posibilul pentru a stopa acest proiect să răspundă în faţa legii. De altfel, şi plângerile pe care le-am înaintat la DNA Suceava şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava vizează comiterea infracţiunii de abuz în serviciu”, a arătat Mihai Cătălin Bobu, reprezentantul SC Vivat Construct SRL.

Acesta a menţionat că a muncit timp de aproape patru luni pentru a realiza documentaţia necesară avizării acestui proiect pentru ca totul să se năruie în câteva minute din cauza unor interese obscure ale unor oameni care ar trebui să încurajeze investiţiile în municipiul Suceava.

 

Un proiect în valoare de peste trei milioane de euro

Valoarea acestui proiect care presupune ridicarea a 71 de vile se ridică la peste trei milioane de euro, bani care provin din credite bancare şi de la diferiţi investitori.

„Refuz să accept o asemenea mârşăvie şi consider că într-un stat de drept cum se doreşte a fi România este inacceptabil ca, după patru luni de muncă asiduă în obţinerea avizelor legale, să fii tratat după bunul plac al unui funcţionar numit sau ales”, a spus Mihai Cătălin Bobu.

Reprezentantul Vivat Construct consideră că abuzurile continuă şi după ce proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost retras de pe ordinea de zi. Mai exact, în cursul zilei de vineri, 30 mai, s-a lovit de un refuz în momentul în care a solicitat copii video ale şedinţei de Consiliu Local de joi, 29 mai, în care s-a blocat construcţia cartierului de vile de pe strada Aleea Dumbrăvii.

„Cu mare greutate am reuşit să obţin un număr de înregistrare al cererii pe care am depus-o, asta după discuţii îndelungi cu angajaţii Primăriei Suceava, în frunte cu domnul Ciutac, secretarul Primăriei”, a explicat Mihai Cătălin Bobu.

Ultimele evenimente sunt parcă un deja-vu pentru Bobu, care în urmă cu şase ani s-a confruntat cu o problemă similară, cererea sa pentru construcţia unor blocuri pe strada Narciselor fiind scoasă de pe ordinea de zi a Consiliului Local Suceava în trei rânduri.

Reprezentantul SC Vivat Construct SRL Suceava a anunţat că nu va renunţa, iar la prima şedinţă de Consiliu Local, inclusiv dacă este vorba de una extraordinară, va cere din nou aprobarea pentru începerea lucrărilor la cartierul de vile din strada Aleea Dumbrăvii.

 

Ce s-a întâmplat în şedinţa de Consiliu Local din 29 mai

Proiectul de hotărâre privind construcţia cartierului de vile de pe strada Aleea Dumbrăvii părea o simplă formalitate, mai ales că la dosar existau absolut toate avizele.

Proiectul a fost iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Ovidiu Doroftei, dar pe parcursul derulării şedinţei doi dintre consilierii locali, democrat-liberalii Lucian Harşovschi şi Dan Marcel Roibu, au ridicat tot felul de obiecţiuni, inclusiv existenţa locurilor de parcare. În final, unul dintre iniţiatorii proiectului, primarul Ion Lungu, a decis să-l retragă de pe ordinea de zi.

„Documentaţia are avizul Poliţiei Rutiere, a fost luată în calcul şi problema parcărilor, nu era necesară retragerea proiectului de pe ordinea de zi”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei la scurt timp după ce proiectul nu a mai intrat în procedura de vot.

În plus, toate actele necesare se găseau pe site-ul Primăriei Suceava pentru a putea fi supuse dezbaterii publice, astfel încât singura concluzie care poate fi trasă este aceea că cineva a avut un interes major pentru a bloca un proiect imobiliar. Şi toate acestea într-o perioadă în care ne plângem de lipsa locurilor de muncă şi a investiţiilor.

 

Cum va arăta cartierul de vile de pe Aleea Dumbrăvii

Cartierul de pe Aleea Dumbrăvii al dezvoltatorului Vivat Construct va fi ridicat pe o suprafaţă de 4,95 hectare şi va avea 71 de case structurate pe 4 tipuri: de 106 mp, 120 mp, 147 mp şi duplexuri la 112 mp de familie. Fiecare vilă va fi construită pe o parcelă de 440-500 mp, pe care va exista construcţia propriu-zisă, curte şi parcare pentru autoturism. De asemenea, aleile de legătură vor avea 7 metri lăţime, fiind prevăzute şi cu trotuare late de 1 metru.

Proiectul mai presupune amenajarea unui teren de sport şi a unui minimarket, care vor avea aproximativ 20 de locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocarea construcției unui cartier de vile de către Consiliul Local Suceava intră în anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie.
 Vizualizări articol: 12099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Blocarea construcției unui cartier de vile de către Consiliul Local Suceava intră în anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O noutate absoluta ! trimis de
( 2 iun 2014, 11:20:34
Sunt tare curios sa vad daca acei consilieri care s-au opus proiectului vor raspunde penal pentru fapta lor. Pe de alta parte este pentru prima oara cand am privit cu alti ochi DNA-ul cand am aflat ca se implica in acest caz . Acum totul ramane pe seama DNA-ului si astept cu mare interes deznodamantul acestui caz.
2.   Narciselor trimis de
( 2 iun 2014, 12:46:37
Aualeu, matale ai construit blocul rosu de pe strada Narciselor?!?
Mai bine taceai nene. Poate ne explici cum ai reusit ca intr-o zona cu alunecari de teren si in care autorizatiile de constructie se dadeau doar pentru P+2 sa iti trantesti un bloc turn?
Poate imi explici de ce atunci cand am vizionat un apartament in acel bloc proprietarul mi-a spus ca primarul are si el un apartament la mansarda?
Poate DNAul ar tb sa ancheteze ce s-a intamplat pe Narciselor mai intai.
3.   E curios trimis de
( 2 iun 2014, 13:45:26
Cred ca va avea aprobare in curind iar despre blocul de pe strada narciselor poare are o fundatie buna nu conteaza ca se dadeau autorizatii pentru parter si 2 etaje
3.1  RE: E curios trimis de
( 2 iun 2014, 14:06:16
Da, era f buna fundatia. La un moment dat s-a inclinat blocul. Au oprit constructia si au injectat in pamant la 10m de bloc un perete din beton.

In plus acolo era un cartier de vile, cum draq sa aprobi (fara spaga) constructia unui bloc turn in millocul unor vile?
4.   Imi cer scuze trimis de
( 2 iun 2014, 18:33:59
nu cunosc cazul dar am presupus ca s-a facut de prima data piloni la cel putin 8 m in pamint
5.   Precizare trimis de
( 2 iun 2014, 18:51:16
Multumesc tuturor celor care au vizualizat acest articol si care , sper eu ca nu sunt de acord cu ceea ce se intimpla in Consiliul local , dar tin sa precizez pentru cei care sunt intr-o grava eroare, ca blocul despre care se face referire in comentarii nu are nici o legatura cu persoana mea. In articol se aminteste de blocul turn construit in prelungirea celor doua turnuri Ucatana ale firmei General Construct. Nu are nici o legatura cu acel bloc rosu. Va multumesc.
5.1  RE: Precizare trimis de
( 3 iun 2014, 00:09:30
ok, am gresit adresantul dar adresa e corecta
5.2  RE: Precizare trimis de
( 3 iun 2014, 09:23:02
Ai si raspunsul la intrebarea despre cum s-a dat aprobare: constructorul e General Construct... pretenii premarului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei