Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2014 - Anul XIX, nr. 122 (5631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie amânată

Construirea unui cartier privat cu 71 de case a fost blocată în Consiliul Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singura investiţie majoră în domeniul imobiliar din Suceava pentru care s-a solicitat autorizaţie de urbanism în acest an, crearea unui cartier privat de locuinţe individuale,  în cartierul Burdujeni, a fost blocată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava.

Proiectul vizează construirea unui număr de 71 de case, cu regim mic de înălţime, de până la 7 metri, pe o suprafaţă de aproape 48.000 de mp.

Noul cartier ar urma să apară în zona Aleea Dumbrăvii, unde, ca urmare a lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, de anul trecut, există toate utilităţile necesare, inclusiv strada principală fiind asfaltată.

Numai că în cadrul şedinţei de ieri, câţiva consilieri locali au solicitat amânarea luării unei decizii în această privinţă, motivând că în mapa de proiecte nu le-a fost ataşată şi documentaţia de construcţie a noului cartier şi nu este precizat nicăieri câte locuri de parcare vor fi create.

Numai că, chiar şi în solicitarea adresată municipalităţii sucevene, solicitantul autorizaţiei de construcţie, firma Vivat Construct SRL, menţionează că locurile de parcare pentru autovehicule vor fi create pe fiecare lot de construcţie în parte, în funcţie de necesităţi, în afara căilor de acces.

Asta în condiţiile în care fiecărui lot de casă i-au fost alocate spaţii cuprinse între 440 – 500 mp, astfel încât fiecare locuinţă să aibă şi spaţii verzi.

Străzile propuse a fi realizate ar urma să fie de minim şapte metri lăţime şi cu trotuare de un metru lăţime, adică ar fi spaţiu de circulat şi de parcat chiar mai mult decât pe o mare parte din străzile înguste ale municipiului.

În vreme ce primarul Ion Lungu le-a reproşat celor care au avut de comentat în privinţa proiectului că nu au venit să solicite documentaţia şi date suplimentare la serviciul de urbanism din primărie, pentru că ataşarea unui teanc de acte la proiect, pentru fiecare consilier, era absurdă, viceprimarul Ovidiu Doroftei, care răspunde de Serviciul de Urbanism, le-a atras atenţia că actele necesare sunt disponibile şi online, pe siteul primăriei, unde au fost comunicate pentru dezbatere publică.

„Cu astfel de atitudini nu facem decât să blocăm orice investiţie majoră în municipiul Suceava. Documentaţia are avizul Poliţiei Rutiere, a fost luată în calcul şi problema parcărilor, nu era necesară retragerea proiectului de pe ordinea de zi”, a spus Doroftei, după ce luarea unei decizii a fost amânată pentru o altă şedinţă de Consiliu Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construirea unui cartier privat cu 71 de case a fost blocată în Consiliul Local Suceava.
 Vizualizări articol: 4499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Construirea unui cartier privat cu 71 de case a fost blocată în Consiliul Local Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comisionul trimis de
(30 mai 2014, 11:23:39
Bai constructore, tu inca nu stii care e regula la primarie cind vine vorba de urbanism? Intii comisionul tata si apoi poti construi si piramide daca te tine. Bafta!
2.   Niste cretini trimis de
(30 mai 2014, 11:29:03
mai asteptam sa se investeasca in sv.ca avem destui consilieri sa opreasca lucrarile daca nu au si ei o parte din ceva Bravo domnilor (tovarasi)mergeti sa va ridicati banii din conturi
3.   Asteapta ceva . trimis de
(30 mai 2014, 11:34:43
Pai cum sa aprobe un proiect privat fara sa le pice ceva . Ce aici e Germania , sa fim seriosi . Nesimtiti sunt dispusi sa invoce tot felul de pretenti ca sa oblige pe cei care vor sa construiasca sa le dea ploconul. Asta e Romania si asa trebuie sa tragem.
4.   Nah... trimis de
(30 mai 2014, 14:00:53
daca nu ai cotizat acum in campania electorala! mai asteapta frate pana la urmatoarea campania electorala, mai strange ceva cascaval si apoi mai discutam!
5.   Comentariu trimis de
(30 mai 2014, 17:47:08
Stie el Vasile cum sta treaba, la Suceava ca e lup batran, dar probabil comisionul cerut depaseste limitele bunului simt):

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei