Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Lucrări în batjocură

„Asfaltări” cu balast pe o stradă din Iţcani recent reabilitată în urma lucrărilor prin POS Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemţii de la Pfeiffer lucrează 100% românește, iar Suceava este dovada „vie” a acestei axiome. În cursul anului trecut, în cartierul Iţcani s-au executat mai multe lucrări pentru modernizarea rețelelor de apă şi canalizare. Operațiunile au fost prinse în proiectul POS Mediu cu finanţare din bani europeni, iar în afara cartierului Iţcani au fost cuprinse şi străzi din alte zone ale municipiului Suceava.

Dacă în alte zone lucrurile au mers cum au mers, pe strada Mitocului din Iţcani totul a fost bulibăşeală generală, cu proiecte făcute pe genunchi fără a se ţine cont de realităţile din teren, cu muncă de proastă calitate şi o indiferenţă crasă pentru calitatea lucrărilor.

Iar aceste amănunte nu aveau cum să nu aibă efect de bumerang, totul pe nervii sucevenilor care locuiesc în Iţcani, dar şi ai şoferilor care tranzitează strada Mitocului.

Pentru ca tragi-comicul să fie deplin, ieri, pe strada Mitocului, asfaltul care intrase „la apă” în pământ era acoperit cu balast. Din păcate, nu era prima operaţiune de cârpire a suprafeţei de rulare, ci a treia, după cum au afirmat sucevenii care locuiesc în acea zonă.

 

Incompetență şi indiferență pe toată perioada derulării lucrărilor

Viorel Corodescu, caricaturist, dar şi inginer în acelaşi timp, a mărturisit, scârbit de tot ceea ce se petrece pe strada Mitocului, că de la bun început a semnalat problemele de proiectare şi execuţie, dar nimeni nu a vrut să-l ia în seamă.

„Reţeaua de canalizare de pe această stradă a fost proiectată de mine la finele anilor 1970, motiv pentru care cunosc foarte bine ceea ce se petrece. Le-am spus celor de la Primărie, de la ACET şi constructorilor că reţeaua de canalizare este la trei metri adâncime, dar ei au amplasat-o la 1,6 metri. Şi-au dat seama mai târziu ce prostie au făcut şi au revenit la faţa locului. Au spart asfaltul şi au coborât-o la trei metri, aşa cum le-am spus eu iniţial”, a arătat Viorel Corodescu.

În urmă cu aproximativ două luni, covorul asfaltic turnat de constructor a început să dea primele semne de „oboseală”. Pe porţiuni întinse, asfaltul a intrat efectiv în pământ, în unele locuri chiar şi 20-30 de centimetri.

A fost nevoie de intervenţia constructorului care a completat stratul de asfalt. Şi cum o cârpeală nu poate ţine prea mult, situaţia s-a repetat zilele trecute.

„Totul se petrece pentru că firma care a executat lucrările în zonă nu a compactat gropile săpate, ci doar le-a umplut cu lut. Cum era şi firesc, lutul s-a lăsat şi şoseaua s-a prăbuşit”, a precizat Viorel Corodescu.

 

Localnicii din Iţcani, total nemulţumiţi de ceea ce se petrece

Ultima găselniţă a constructorului a uimit ieri pe toată lumea. Pe porţiunile de stradă care intrau în pământ s-a turnat balast, care era împrăștiat cu un buldo-excavator, urmând ca ulterior să fie compactat şi probabil va fi turnat un nou strat de asfalt.

Până când strada va fi reasfaltată, locuitorii de pe strada Mitocului trăiesc un adevărat coşmar. Pietroaiele din maşinile de balast sunt o ameninţare atât pentru integritatea oamenilor, cât şi pentru locuinţele din zonă.

Relu Chiriac, proprietarul unui magazin de pe strada Mitocului, spune că din cauza pietrelor aruncate de maşini a fost nevoit să schimbe de mai multe ori atât geamuri, cât şi faianţa de pe clădire.

„E o bătaie de joc la adresa noastră. Ne plângem peste tot, dar nimeni nu ne bagă în seamă. Singura noastră speranţă e să-i daţi la ziar şi să le fie ruşine pentru ceea ce fac”, a opinat Relu Chiriac.

 

Viceprimar Doroftei: „Am mari dubii cu privire la calitatea lucrărilor”

Viceprimarul Ovidiu Doroftei nu s-a arătat surprins de ceea ce se petrece pe strada Mitocului. „Se lucrează încet şi foarte prost, şi chiar dacă acum operaţiunile de refacere a carosabilului se realizează din banii constructorului, am mari dubii cu privire la calitatea lucrărilor”, a arătat Doroftei.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Suceava spune că singura modalitate de constrângere a constructorului este aplicarea de amenzi.

Până în prezent, pentru lucrările de pe strada Mitocului, firma Pfeiffer nu a primit nici o sancţiune pecuniară.

„La şedinţa de săptămâna viitoare cu constructorii care acţionează pe raza municipiului Suceava se va lua în discuţie şi ceea ce se petrece la Iţcani. Atunci se va stabili dacă se va aplica vreo amendă sau nu”, a concluzionat Ovidiu Doroftei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Asfaltări” cu balast pe o stradă din Iţcani recent reabilitată în urma lucrărilor prin POS Mediu.
 Vizualizări articol: 2474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Asfaltări” cu balast pe o stradă din Iţcani recent reabilitată în urma lucrărilor prin POS Mediu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetentii trimis de
(29 mai 2014, 16:37:22
Pai si normal, firmele vechi de profil din judet au fost trecute pe linie moarta (a se vedea societatea consiliului judetean Suceava, SC Drumuri si Poduri ) si la noi in judet vin tot felul de firme clientelare care pana mai deunazi produceau incaltaminte sau reparau frigidere si acum sunt mari constructori de drumuri. Rusine sa le fie edililor municipiului Suceava care din interese proprii au dat lucrarile unor icompetenti.
2.   Jaf trimis de
(29 mai 2014, 19:18:32
Bai Doroftei, daca stii ca se lucreaza prost, de ce pi$da ma-tii nu reziliezi contractul cu javrele astea de la Pfeiffer? Strada aia a fost sparta de nenumarate ori! De cite ori ai inspectat lucrarile nesimtitule? Ai luat
comisionul si te doare-n pyla acum! Nu ma mir ca Suceava arata ca dupa razboi la cita nepasare e la primaria Suceava!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei