Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2014 - Anul XIX, nr. 120 (5629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Dezastru

Un incendiu apocaliptic a făcut scrum, într-o noapte, o brutărie, o moară şi o casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu foarte puternic, un adevărat iad al flăcărilor, cum s-au exprimat localnicii, a izbucnit luni noapte la o brutărie din comuna Volovăţ, flăcări înalte de zeci de metri mistuind în întregime două clădiri lipite una de alta în care se aflau brutăria şi o fostă moară, dar şi o casă bătrânească învecinată. La faţa locului pompierii au intervenit cu nu mai puţin de 14 autospeciale cu apă şi spumă. Temperaturile extrem de ridicate le-au dat de furcă salvatorilor, care s-au stropit cu jeturi de apă pentru a rezista. Pericolul a fost foarte mare şi în condiţiile în care focul a avut mai multe răbufniri, din cauza materialului inflamabil din fosta moară.

 

Panica oamenilor peste ale căror case se prăvăleau bulgări de foc

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 22.30. În brutăria aflată în proprietatea unei localnice se aflau la acea oră oameni care lucrau şi care nu au avut timp decât să iasă din interior. Au mai fost salvate câteva maşini care se aflau în apropiere, însă din interior nu s-a putut scoate nici un utilaj.

La faţa locului au intervenit pompieri de la subunităţile Rădăuţi, Suceava, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, împreună cu echipaje de pompieri voluntari de la Volovăţ, Suceviţa, Frătăuţii Vechi şi Horodnic de Jos. Au urmat ore de panică pentru localnicii din zonă, ale căror case au fost în pericol.

„Cădeau bucăţi în flăcări din clădire (n.r. brutăria şi moara) peste casă, noroc că nu a bătut vântul, că altfel ardeau toate casele la rând.... Umblam cu găleata de apă prin curte ca să sting ce cădea pe casă, pe şură şi pe bucătărie”, a relatat clipele de coşmar Mircea Robu.

„Era o temperatură foarte mare în jur, s-a dezlănţuit un adevărat iad”, povestea un alt localnic, Doru Coca.

 

Făina din fosta moară a provocat răbufniri ale focului  

Pompierii au reuşit să stingă în totalitate incendiul abia marţi dimineaţă, în jurul orei 6.30.

„La o primă evaluare, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 1.000 de mp”, a descris dimensiunile dezastrului colonelul Dan Hoffman, prim adjunct al inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Colonelul Sorin Popovici, comandantul Detașamentului de pompieri Rădăuţi, a explicat cauza „exploziilor” auzite în mod repetat de localnici.

„N-au fost explozii propriu-zise, ci mai degrabă răbufniri ale focului, să le spunem, autoaprinderi ale prafului combustibil depus la fosta moară, care nu mai funcţiona de mult şi avea depuneri de făină. De asemenea, scânteile care putea fi văzute până la 30-40 de metri înălţime sunt de la sacii din iută care erau împachetaţi la parterul clădirii”.

 

Incendiul a pornit de la coşul de fum al brutăriei

În urma incendiului, brutăria şi fosta moară au ars în totalitate, în timp ce locuinţa a fost şi aceasta grav afectată. Pompierii au salvat anexe, magazii, un adăpost de animale şi locuinţele învecinate care s-au aflat la un moment dat în pericol.

Din ancheta preliminară demarată la faţa locului de pompieri rezultă că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum al brutăriei, care era deteriorat şi care s-a aprins prin efect termic.

Brutăria şi moara erau în proprietatea societăţii Ancapan Tradiţional SRL Volovăţ, administrate de Ancuţa Vicol, în vârstă de 30 de ani. La ora izbucnirii incendiului, în interiorul brutăriei se aflau patru oameni, rezultă din anchetă. Pagubele au fost estimate la 600.000 de lei (şase miliarde de lei vechi).

 

Afaceri distruse de flăcări şi compromise de lipsa asigurărilor

Proprietara brutăriei de la Volovăţ nu avea asigurare pe clădire şi pe bunurile din interior. Din păcate, este a doua afacere ruinată în ultimele zile. În noaptea de duminică spre luni, o puternică explozie de la acumulări de gaze a distrus în totalitate o spălătorie şi vulcanizare auto de la Mălini. În ambele cazuri proprietarii nu aveau asigurări. La Mălini pagubele au fost estimate de proprietar la 100.000 de euro.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu apocaliptic a făcut scrum, într-o noapte, o brutărie, o moară şi o casă.
 Vizualizări articol: 4041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un incendiu apocaliptic a făcut scrum, într-o noapte, o brutărie, o moară şi o casă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei