Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2014 - Anul XIX, nr. 117 (5626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Accident în lanţ, pe Calea Unirii, provocat de un şofer beat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier în lanţ, în care au fost implicate patru maşini, s-a petrecut ieri, pe artera principală a municipiului Suceava, Calea Unirii, la plecarea de la semaforul de la sala de sport „Unirea”. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.00, din cauza vitezei şi a nepăstrării distanţei regulamentare în mers, conform anchetei poliţiei vinovat de producerea accidentului fiind ultimul şofer din coloană, care era băut. În urma carambolului, două persoane au fost rănite uşor, iar traficul de pe sensul de mers Burdujeni - Centru a fost a paralizat în jur de o oră.

 

Al patrulea şofer era băut: “Eram oprit la trecerea de pietoni şi am plecat toţi, în trombă...”

Cele patru maşini care veneau spre centrul Sucevei erau pe banda I de mers şi au oprit la semaforul din zona amintită. Impactul s-a produs la puţin timp după plecarea de pe loc. Şoferul unei autoutilitare Peugeot, primul din coloană, a fost lovit din spate de un Matiz, în care a intrat un Renault Laguna, lovit la rândul lui de un Renault Megane.

Şocul a fost resimţit cel mai puternic de ocupanţii celei de-a treia maşini, Renault Laguna, şoferul şi o pasageră acuzând leziuni şi fiind transportaţi de ambulanţe SMURD la Spitalul Judeţean Suceava.

La volanul celui de-al patrulea autoturism se afla Dumitru Ciornei, în vârstă de 46 de ani, din Suceava. Conform anchetei poliţiei, acesta are principala culpă în producerea accidentului, din cauză că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers şi a lovit violent maşina din faţă, aruncând-o mai departe în Matiz.

Dumitru Ciornei a declarat: “Eram oprit la trecerea de pietoni şi am plecat toţi, în trombă... Cineva din faţă a frânat brusc şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat, eu nu condamn pe nimeni”, a declarat şoferul de 46 de ani. Bărbatul care a dat interviuri şi a explicat că „nu condamnă pe nimeni” era băut, avea să se stabilească în urma verificărilor cu etilotestul.   

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „din primele verificări rezultă că un autoturism a frânat brusc, moment în care a fost izbit de celelalte trei vehicule, pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în mers. De asemenea, s-a constatat că ultimul şofer din coloană avea o alcoolemie de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat”.

 

Primul şofer din coloană: “Impactul a fost puternic, semn că maşina din spate avea viteză”

Primul şofer din coloană, Sorin Sava, a explicat şi el cum s-a petrecut accidentul.

„Eramîn coloană, nu aveam viteză şi deodată am simţit din spate o bufnitură, probabil ceilalţi nu au păstrat distanţa. Impactul a fost puternic, semn că maşina din spate avea viteză”, şi-a spus părerea Sorin Sava.

Practic, primii trei şoferi erau aproape unul de altul, pregătindu-se să oprească, iar a patra maşină a venit cu viteză şi i-a lovit din spate.

Cele două victime ale accidentului au fost diagnosticate preliminar, fiecare, cu leziuni uşoare, care necesită în jur de cinci zile de îngrijiri medicale.

Poliţia continuă ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs impactul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident în lanţ, pe Calea Unirii, provocat de un şofer beat.
 Vizualizări articol: 5483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Accident în lanţ, pe Calea Unirii, provocat de un şofer beat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Berbeci everywhere trimis de
(25 mai 2014, 02:44:24
Plin de necuvantatori de astia pe strada. Auzi-l si pe asta, el "nu condamna pe nimeni" dar e muci de beat. 0,8 in aer expirat inseamna aproape sigur concentratie peste 1 in sange (poate chiar peste 1,5). Nu condamni tu soferu' lu' peste, insa sa speram ca te condamna altii pe tine! Ce reflexe mai ai tu cu 1 la mie in sange? A, de fapt am vazut ce reflexe ai...

Pentru infractori de astia ar trebui dispusa anularea permisului pentru mai multi ani, nu doar pentru unul singur. Alcoolemie in probe biologice de peste 1 la mie sa se pedepseasca 1-cu anulare permis si 2-cu interdictia de redobandire pe vreo 5 ani. Iar alcoolemia peste 1,5-2 sa duca la interdictia de a mai conduce timp de 10 ani. Dupa cateva astfel de cazuri sa vezi cum se linistesc toti ciorneii din trafic...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei