Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Terifiant

Şi-a măcelărit soția cu un cuțit, după care a târât-o moartă în fața blocului şi a lovit-o cu picioarele în cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene terifiante marți seară într-un bloc de pe strada Ciprian Porumbescu din municipiul Câmpulung Moldovenesc, acolo unde un individ în vârstă de 39 de ani şi-a măcelărit soţia, o tânără de 24 de ani, cu un cuţit, după care a târât-o pe victimă, moartă, în faţa blocului, unde a început să o lovească cu picioarele în cap.

Îngrozitoarea crimă s-a petrecut în jurul orei 21.00.

 

„Spunea că o omoară şi pe ea, dar şi pe fetiţă, le bagă într-un sac şi le aruncă pe Moldova”

Vasile Negru era căsătorit de mai mulţi ani cu Adriana, însă, susţin apropiaţii celor doi, femeia trăia un adevărat coșmar cu bărbatul cu care avea o fetiţă în vârstă de 4 ani.

Din fericire, micuța nu se afla în seara crimei împreună cu mama ei, fiind dusă la bunicii paterni, la Bârlad.

„De când s-au căsătorito bătea permanent”, povestea ieri o soră de-a victimei.

Gelos din cale afară, Vasile Negru îşi ameninţa deseori soţia cu acte de violenţă extremă.

De altfel, povestea ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, în urmă cu aproximativ o lună, Adriana Negru a depus o plângere împotriva soţului ei, pe care îl acuza de ameninţare. La scurt timp, însă, tânăra şi-a retras plângerea.

„Tot timpul o bătea, o omora în bătaie şi spunea că o omoară şi pe ea, dar şi pe fetiţă, le bagă într-un sac şi le aruncă pe Moldova. Şi tatălui ei îi spunea că dă foc la casă”, tremura de spaimă mătuşa Adrianei, Valentina Şpac, cea în apartamentul căreia s-au petrecut, marţi seară, scenele de groază.

Victima obişnuia să se refugieze în apartamentul acesteia când scandalurile cu soţul ei degenerau în violenţe.

Aşa s-a întâmplat şi marţi, când Adriana i-a cerut mătuşii sale să o găzduiască din nou pentru o vreme. 

„Din câte ştiu eu, erau certaţi, iar ea (n.r. - Adriana) a vrut să pună capăt căsniciei”, povesteşte sora victimei, mărturisind că Vasile era extrem de gelos, iar ultima ceartă dintre acesta şi soţia lui a fost legată de un tânăr cu care Adriana ţinea legătura pe reţeaua de socializare Facebook.

 

Scenariul unei crime îngrozitoare. „O târâia de picioare pe scări, ca pe un sac cu lemne”

Marţi seară, în jurul orei 21.00, Vasile Negru a venit la uşa Valentinei Şpac, ştiind că soţia sa se află în acel apartament. Adriana, terorizată, s-a încuiat în baie, însă Vasile a forţat uşa de la intrarea în apartament şi s-a năpustit în interior.

„A scos-o din baie, a târât-o în bucătărie, a trântit-o jos şi într-o fracţiune de secundă a omorât-o, i-a băgat cuţitul în gât, o omorât-o”, era încă în stare de şoc Valentina Şpac. Mătuşa Adrianei povesteşte că a ieşit din apartament să sune la poliţie, iar când a vrut să se întoarcă în apartament, l-a văzut pe Vasile Negru târându-şi soţia pe scări. „O târâia de picioare pe scări, ca pe un sac cu lemne, fata era moartă... Când era jos în faţa blocului, i-a mai tras un picior în cap”, continuă mătuşa victimei.

În bucătăria unde s-a petrecut crima era plin de sânge.

„Uite scaunul rupt cu care a lovit-o, pete de sânge pe pereţi, toată lenjeria de pe pat am dus-o la buncăr că era plină de sânge. Nu mai sunt om, de azi-noapte tremur încontinuu... toată noaptea mi-era frică să nu scape de acolo de la poliţie, să vină să mă omoare şi pe mine”, tremură încă Valentina Şpac, mărturisind că dacă şi micuţa s-ar fi aflat împreună cu mama ei, ar fi avut aceeaşi soartă.

 

Agresorul a fost imobilizat de un tânăr. „Mi-a spus că eu sunt următorul”

La câteva minute după comiterea crimei, trupul neînsufleţit al Adrianei zăcea aproape dezbrăcat în faţa blocului.

Un tânăr care locuiește la parterul blocului respectiv a auzit sirena maşinii de ambulanţă care a ajuns prima la faţa locului, iar când s-a uitat pe geam să vadă ce se întâmplă a observat ceva ciudat.

„Când am ieşit pe geam, am văzut echipajul de la salvare că fugea din casa scării. Am deschis geamul de la bucătărie şi l-am văzut pe el (n.r. - Vasile Negru) că o trăgea de picioare. Am sărit geamul desculţ şi m-am dus spre el... îi dădea cu piciorul în faţă. L-am prins de gât, i-am dat vreo două, am pus piciorul peste el şi am sunat la 112”, povesteşte Mihai Ivaşcu, tânărul care l-a imobilizat pe Vasile Negru.

Acesta a continuat să ameninţe şi după ce a fost preluat de poliţişti, ameninţările sale vizându-l de data aceasta pe tânărul care l-a imobilizat. „Mi-a spus mie că următorul sunt eu”, susţine Mihai Ivaşcu, mărturisind că la poliţie Vasile Negru a declarat că l-a prins în pat cu Adriana.

 

A vrut să se spânzure, însă Adriana l-a salvat

Pe trupul neînsufleţit al Adrianei Negru medicii legişti au numărat aproximativ 20 de lovituri de cuţit, majoritatea în zona toracelui, dar şi în zona gâtului.

Mai multe lovituri au fost chiar în zona inimii, iar una dintre acestea i-a fost fatală tinerei în vârstă de 24 de ani.

Rudele Adrianei povesteau ieri că Vasile Negru a mai făcut puşcărie şi în trecut, fiind condamnat la cinci ani pentru o tâlhărie.

A ieşit din penitenciar anul trecut şi se va întoarce cu siguranţă tot acolo.

„Ăsta merită să fie toată viata la puşcărie sau să-l pună pe scaunul electric, să-l omoare, ca în America”, e verdictul pe care i l-ar da criminalului Valentina Şpac, mătuşa tinerei omorâte.

O soră de-a Adrianei susţinea că, în urmă cu aproximativ două luni, Vasile Negru ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor, însă a fost salvat chiar de soţia sa.

„S-a spânzurat în faţa holului, la dânsul acasă, iar sor-mea a văzut şi i-a desfăcut funia, a doua oară a încercat cu o sârmă, chiar în ziua aceea... tot în faţa uşii”, explică femeia.

A fost internat la Psihiatrie, completează aceasta, însă a fugit din spital.

Vasile Negru a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri, fiind închis într-o celulă de la subsolul poliţiei judeţene.

 

A doua crimă, în ultima lună, la Câmpulung Moldovenesc

În urmă cu aproape o lună, la Câmpulung Moldovenesc, chiar în centrul oraşului, în plină zi, a mai avut loc o crimă.

Pe 15 aprilie, un localnic în vârstă de 34 de ani a fost atacat pe stradă de un tânăr cu care avea un conflict mai vechi, scena petrecându-se chiar sub privirile neputincioase ale mamei şi ale prietenei victimei.

Agresorul, Mihai Costel Turcu (21 de ani), l-a lovit cu pumnii pe Lucian Augustin Erhan (34 de ani), acesta din urmă prăbuşindu-se, iar în cădere lovindu-se puternic la cap de glaful unui magazin. Lovitura de la cap a fost cea care a provocat o hemoragie puternică, în urma căreia victima a murit pe stradă, în faţa a zeci de trecători şocaţi de scena tânărului care şi-a dat ultima suflare, în ciuda eforturilor cadrelor medicale de la Ambulanţă de a-l resuscita.

Agresorul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată în urmă cu câteva zile, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte, infracţiune pentru care riscă între 6 şi 12 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a măcelărit soția cu un cuțit, după care a târât-o moartă în fața blocului şi a lovit-o cu picioarele în cap.
 Vizualizări articol: 7856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Şi-a măcelărit soția cu un cuțit, după care a târât-o moartă în fața blocului şi a lovit-o cu picioarele în cap3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 mai 2014, 22:25:30
un gunoi mizerabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei