Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

La alegerile europarlamentare

Mii de suceveni nu pot vota duminică, pentru că nu au acte de identitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La alegerile europarlamentare de duminică, 25 mai, mii de suceveni nu vor putea să se prezinte la vot, deoarece nu au acte de identitate valabile.

„Numărul persoanelor cărora le-au expirat actele de identitate a crescut. La nivelul municipiului şi al comunelor pe care le deservim există circa 7.500 de persoane care ar trebui să aibă cărţi de identitate, dar nu au făcut nici un demers în acest sens”, a declarat comisarul-şef de poliţie Maricel Caba, care conduce Direcţia de Evidenţă a Populaţiei Suceava.

Dintre aceştia, aproape 6.000 au actele expirate, iar în aproximativ 1.500 de cazuri este vorba de minori care au împlinit 14 ani, dar nu au venit să solicite eliberarea cărţii de identitate.

 

Peste 1.200 de suceveni au uitat să ridice cărţile de identitate eliberate

O altă situaţie este cea a sucevenilor care au solicitat eliberarea de cărţi de identitate, dar nu s-au mai prezentat să ridice acest act.

„La nivelul municipiului Suceava avem la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei peste 600 de cărţi de identitate neridicate. Fac apel la populaţie să meargă să îşi reglementeze situaţia pe linie de evidenţă a persoanelor, mai ales că programul a fost prelungit acum, în mod special, inclusiv sâmbătă şi duminică”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Peste 600 de cărţi de identitate sunt uitate la Evidenţa Populaţiei şi de către locuitorii comunelor din jurul municipiului Suceava.

 

Program prelungit şi eliberare rapidă a actelor de identitate

Atât cei care nu au acte de identitate valabile, cât şi cei care nu au mai trecut să ridice cărţile de identitate au acum ocazia să rezolve această problemă, având la dispoziţie serviciile Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei atât după un orar extins, cât şi în zilele de sâmbătă şi duminică (24 mai şi 25 mai).

„Ca de fiecare dată când sunt organizate scrutinuri, am prelungit programul de lucru cu publicul, atât la primiri documente, cât şi la eliberări, câte o oră. De asemenea, sâmbătă, 24 mai, programul este între orele 08.00-16.00, iar duminică, în ziua alegerilor, de la 08.00 la 21.00. Sâmbătă şi duminică se vor desfăşura atât activităţi de primire, cât şi eliberări de documente”, a explicat comisarul-şef Maricel Caba, care a precizat că se fac eforturi astfel încât persoanele care vor depune documente de eliberare a actelor de identitate în aceste zile să aibă actele de identitate eliberate cel târziu în ziua alegerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni nu pot vota duminică, pentru că nu au acte de identitate.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de suceveni nu pot vota duminică, pentru că nu au acte de identitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei