Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2014 - Anul XIX, nr. 113 (5622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Nechifor vrea ca Vereştiul să joace un rol important în polul agricol al judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că îşi doreşte ca Vereştiul să joace un rol important în viitorul pol agricol din judeţ. Cătălin Nechifor a fost prezent ieri în Vereşti, alături de senatorul Ovidiu Donţu, pentru a verifica lucrările la un drum comunal care face legătura între localităţile Hancea şi Corocăieşti, în cadrul vizitei subliniind şi importanţa pe care o are această comună în agricultura judeţului.

„Aici trebuie să accelerăm ceea ce înseamnă polul agricol care reprezintă comuna Vereşti. Avem teritorii importante aici pentru agricultură. Iar comuna Vereşti are o tradiţie pe ceea ce înseamnă ferme de mari dimensiuni. Sperăm ca aici să fie un centru important la care să cuplăm şi localităţile Fântânele, Udeşti sau Dumbrăveni”, a spus Nechifor.

El a adăugat că agricultorii din aceste zone vor avea la dispoziţie şi importante fonduri europene pentru a-şi dezvolta activitatea, fie că este vorba despre creşterea animalelor, fie de cultivarea pământului. Cătălin Nechifor a arătat că Vereştiul are şi un alt avantaj, respectiv existenţa căii ferate şi a gării CFR, care este un nod de legătură şi cu judeţul Botoşani.

„Prin această poartă de ieşire din Suceava putem face ca produsul agricol pe care îl procesăm la noi în judeţ să-l transportăm la distanţă, cu nişte costuri mai reduse”, a explicat Nechifor.

În cadrul vizitei de ieri din Vereşti, primarul acestei comune, Dănuţ Gavriliuc, a afirmat că 80% din veniturile localnicilor provin din agricultură, iar în comună sunt mai multe asociaţii agricole.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a adăugat că pentru dezvoltarea agriculturii din această zonă este extrem de importantă şi modernizarea reţelelor de drumuri. În acest context, Nechifor a apreciat faptul că lucrările de modernizare a unui drum comunal dintre localităţile Hancea şi Corocăieşti, prin fonduri europene, vor fi finalizate în termen.

„Vereşti este o comună foarte mare, cu o reţea de drumuri destul de amplă. Dar iată că după foarte mult chin şi după o perioadă de timp pierdută datorită procedurilor, astăzi are şansa să obţină un culoar de legătură important, aici în Corocăieşti. Iar planul de viitor este unul simplu, şi anume că trebuie făcută şi legătura rutieră pe drum comunal din Corocăieşti prin Bursuceni, spre Dumbrăveni”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a mai declarat că în vederea dezvoltării economice şi sociale a acestei zone, Consiliul Judeţean are în vedere şi alte proiecte pentru modernizarea unor căi rutiere, făcând referire la drumul Dolhasca  - Udeşti – Suceava, dar şi la modernizarea rutei Liteni – Valea Glodului – Preuteşti – Fălticeni.

„Cred că într-un an şi ceva această zonă, care până acum nu a fost foarte bine dezvoltată, va fi conexată la această reţea de drumuri. Şi lucrul acesta este important, pentru că această zonă este un bazin agricol important al judeţului Suceava”, a mai spus Nechifor.

În acelaşi timp, primarul din Vereşti, Dănuţ Gavriliuc, a spus că lucrările de modernizare la drumul comunal Hancea – Corocăieşti sunt finalizate în proporţie de 95%, investiţia urmând să fie terminată înainte de termenul limită, de 10 iunie 2014. El a mai precizat că acest drum are o lungime de 5,65 kilometri, iar lucrările au o valoare de 5,3 milioane de lei, constructorul fiind SC Autotehnorom Suceava. Dănuţ Gavriliuc a mai spus că intenţia primăriei este de a obţine o finanţare şi pentru drumul comunal dinspre satul Corocăieşti către Dumbrăveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor vrea ca Vereştiul să joace un rol important în polul agricol al judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 2315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor vrea ca Vereştiul să joace un rol important în polul agricol al judeţului Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei