Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 mai 2014 - Anul XIX, nr. 111 (5620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără cale de atac

Iulian Spatariu, unul dintre ucigaşii valutistului Căjvănean, condamnat şi el definitiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care au fost judecaţi indivizii care l-au atacat, tâlhărit şi omorât pe valutistul Cristian Căjvănean a ajuns, în sfârşit, la final. Ultima persoană care nu-şi aflase sentinţa definitivă, Iulian Ioan Spatariu, din Adâncata, a primit verdictul din partea judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, cea mai grea pedeapsă fiind de 22 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii. Pedeapsa finală în ceea ce-l priveşte pe Spatariu s-a tot amânat pentru că, la ultimul termen al procesului în care au fost judecaţi şi colegii săi, judecătorii de caz au dispus internarea sa într-un centru de specialitate, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Între timp, s-a ajuns la concluzia că Iulian Ioan Spatariu are discernământ pentru faptele comise, astfel încât magistraţii instanţei supreme s-au putut pronunţa în legătură că faptele comise acum aproape cinci ani. În consecinţă, individul care l-a omorât în bătaie pe Cristian Căjvănean va sta în penitenciar pentru 22 de ani şi timp de 10 ani i s-au interzis o serie de drepturi.

La Tribunalul Suceava, Iulian Ioan Spatariu fusese condamnat la 25 de ani de închisoare, plus un spor de trei ani, ceea ce însemna o pedeapsă finală de 28 de ani de detenţie. În apel pedeapsa a fost redusă la 22 de ani de închisoare, iar acum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut-o.

 

Colegii de fărădelegi ai lui Spatariu au deja state vechi de plată în penitenciar

Celelalte persoane care au participat la jaful urmat de moartea lui Cristian Căjvănean sunt deja de luni bune în Penitenciarul Botoşani, acolo unde îşi ispăşesc pedepsele pronunţate de judecători.

Constantin Lungu, din Suceava, are de executat 19 ani, Daniel Florin Platoc, zis „Caşuba”, din Suceava, a primit 13 ani, iar Vasile Ion Crasi, zis „Lică”, din Ipoteşti, finul lui „Caşuba”, va sta la închisoare 10 ani.

Singurul inculpat pentru care pedeapsa a fost menţinută de toate cele trei instanţe este Alin Novac, din Dumbrăveni, care va sta după gratii pentru o perioadă de 15 ani.

Singurul care şi-a recunoscut faptele, Gheorghe Viorel Anton, zis „Legionarul”, din Adâncata, se află şi el în închisoare, unde are de executat o condamnare de 12 ani.

 

Ce despăgubiri trebuie să primească familia lui Cristian Căjvănean

Recent, Curtea de Apel Suceava a menţinut şi despăgubirile pe care cei şase indivizi care l-au atacat pe Cristian Căjvănean trebuie să le plătească. Conform hotărârii judecătoreşti, membrii grupării au de plătit 15.000 de lei cu titlul de despăgubiri civile, 30.000 de lei daune morale, 5.085 de lei cu titlu de despăgubiri globale pentru copilul minor al familiei Căjvănean, la care se adaugă câte 175 de lei pe lună până la majorat. „Caşuba”, „Legionarul”, „Lică”, Spatariu, Lungu şi Novac au mai fost obligaţi la plata sumei de 417.682 de lei către societatea deţinută de Cristian Căjvănean, reprezentând suma furată de la acesta, precum şi aproape 9.500 de lei pentru spitalizare. Cu titlu de cheltuieli judiciare, inculpaţii au fost obligaţi la plata a câte 37.000 de lei fiecare.

 

Au trecut aproape cinci ani de la faptele care au îngrozit Suceava

Faptele pentru care s-a derulat acest proces au avut loc pe 20 iulie 2009. În acea zi, Cristian Constantin Cajvănean a strâns banii de la mai multe case de schimb valutar şi se îndrepta spre casă. Era una dintre puţinele seri în care mergea singur spre domiciliul său.

Avea asupra sa echivalentul în lei şi valută a peste 400.000 de lei.

Şi-a parcat maşina şi mai avea câteva zeci de metri până acasă.

Pe o alee ce trece exact prin faţa blocului său, doi indivizi necunoscuţi l-au atacat, unul dintre agresori lovindu-l de două ori cu un par în cap.

 

Banii au fost împărţiţi pe un câmp din Ipoteşti

Ulterior, unul dintre cei doi agresori, Gheorghe Anton, zis „Legionarul”, din Adâncata, a mărturisit că proprietarul casei de schimb valutar era filat de aproape două săptămâni, povestind cu lux de amănunte cum au pus la cale întregul jaf şi cum se aşteptau să scoată nu 400.000 de lei, ci 300.000 de euro. Deşi, iniţial, se ştia că proprietarul casei de schimb valutar a fost găsit, inconştient şi plin de sânge, la locul faptei, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Cristi a reuşit să se ridice de la pământ şi s-a deplasat până la apartamentul său, unde i-a povestit soţiei ce s-a întâmplat. În momentul în care ambulanţa şi cadrele medicale au ajuns în zonă, Cristian Căjvănean se afla la domiciliul său şi a coborât pe picioarele lui în stradă. La Spitalul Suceava, Cristi Căjvănean a fost operat de urgenţă, în aceeaşi noapte, după ce, în urma investigaţiilor, medicii au depistat prezenţa unui cheag de sânge pe creier, produs în urma agresiunii.

Intervenţia chirurgicală nu a avut darul să-i salveze viaţa, deoarece, la scurt timp după înlăturarea hematomului identificat iniţial, s-au constatat şi alte leziuni pe creier, care continuau să producă hemoragii şi care nu puteau fi îndepărtate prin nici o metodă.

Banii au fost împărţiţi de cei şase indivizi pe un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, iar borseta în care se aflau banii a fost arsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iulian Spatariu, unul dintre ucigaşii valutistului Căjvănean, condamnat şi el definitiv.
 Vizualizări articol: 7188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Iulian Spatariu, unul dintre ucigaşii valutistului Căjvănean, condamnat şi el definitiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 mai 2014, 11:25:08
cam tarziu a venit decizia dar buna, cu toate ca pedepsele sunt mici, ma refer la anii de puscarie
1.1  RE: Comentariu trimis de
(17 mai 2014, 16:10:50
bey "cetateanule" semianalfabet cand mai simti ca ejti "jicnic" sa-i mai ceri parerea lu taz izman daca te califici la comenturi.
1.2  RE: Comentariu trimis de
(17 mai 2014, 16:45:10
Sunati "fantomalaul" care ma sicaneaza "pisihologic" la numarul 0728261094

1.3  RE: Comentariu trimis de
(17 mai 2014, 18:19:26
bai cretinule eu nu ma simpt jicnit, cum e jicnita mata ca a dat viata unui labil pshic ca tine.. semianalfabet sau analfabet nu conteaza, conteaza cea ce vrei sa spui, ca de inteles nu o sa inteleaga niste specimene ca tine pe caz de disparitie
1.4  RE: Comentariu trimis de
(17 mai 2014, 18:39:02
Mey taz izman mai filtreaza bey printre ambasadorii tupeului incult pe care ii dai la apa. Unii din ei promit la capitolul sadism dar " la limbaj" sant cioate rau de tot. Asta cu speudonim de retardat cica eucetateanu e atat de sigur "pe tineretea lui" incat nu-si da seama cat e de prost.
2.   Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 13:24:27
da, in privinta pedepselor nu comentez, totusi trebuie sa ne gindim si la acesti tineri frumosi, sanatosi, care pt. bani(ochiul dracului) au luat viata unui om.....vor sta toata viata sau mai bine zis, cei mai frumosi ani din viata, unde? in spatele gratiilor....
cite familii nenorocite, ma gindesc numai la parintii lor, frati,surori, carora nu li se mai usuca ochii de plins.....pacat...
sa ia aminte si alti tineri, a lua viata cuiva nu-i de gluma...
2.1  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 16:18:38
Ce misto coardele astea pampe in gandire si simtire au cuvinte frumoase de genu " trebuie sa ne gindim si la acesti tineri frumosi, sanatosi, care pt. bani(ochiul dracului) " au luat : Voi AStia pampii ati furat de ati rupt si mi-ati indatorat copii pentru 20 de ani de acum incole iar ailalti citez "au luat viata unui om". Cam astia sant pampii. Oricum ei se cred frumosi si sanatosi.
2.2  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 19:11:41
Dacă tot ai privirea aia blajină(enumerați trei animale cu privirea blajină) atunci când trece trenul,hai să-ți propun o afacere.Ce zici,facem pace ?
Iată propunerea:am câteva tone de fân calitatea întâi.Ți le dau la preț redus.Când vii să batem palma adu și un translator să ne putem înțelege.Sau mai bine nu !Adu-o pe maică-ta că doar ea deslușește gânguritul tau de ng ! ng ! Doar și ea face la fel atunci când nu răspunde la telefon.Și ce-i mai place !
Ng,ng,ng....
2.3  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 19:19:33
Sa moara mata de nu ejti o coarda pampista din oastea lu basi lache.Coardele lu basi lache le distingi din prima dupa tupeul macabru de golani satanici.
2.4  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 19:20:01
Despre tine e vorba, Jijele,nu te uita ca vaca când trece trenul.
2.5  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 19:28:02
Fantomalau satanic mie jena de glumele tale de cretinel de clasa a treia. Ma gandesc cu oaresce compasiune condescendenta daca ai mai mult ca si om de cate clase are trenu.
2.6  RE: Pedepse trimis de
(17 mai 2014, 19:56:06
Tu știi mai bine câte clase are trenul,că doar bucurie mai mare nu ai decât atunci când trece .
Și le numeri...și le tot numeri...(nici tu nu știi ce numeri)
Ce zici batem palma la tranzacție ? Ieftin ți-l dau ,ce naiba...
3.   Xxxx trimis de
(17 mai 2014, 20:10:17
oameni buni, fiti calmi, civilizati, dati dovada de buna crestere, vreau sa cred ca sunteti oameni cu scoala, educati, cum puteti comunica si folosi asemenea expresii pe o pagina unde si copiii se mai uita?
oare asa suntem noi, romanii, niste ratati, retardati, necivilizati....etc....si cite altele...nu le mai descriu....
imi este rusine ca am intrat aici sa imi exprim o parere...
RUSINE, RUSINE, RUSINE....!..... celor cu exprimarea complet bulevardista...
3.1  RE: Xxxx trimis de
(17 mai 2014, 20:19:12
Ai și tu dreptate. Dar de când activează dobiboul ăsta aici pe forum n-ai cum să i te adresezi altfel.
E singura limbă în care se exprimă, și e singura limbă în care poți să-i adresezi ceva.
Înainte să apară el pe forumul ăsta se mai înjura, se mai contraziceau unii, dar de când cu alienatul ăsta...
Cineva trebuie să-i amintească ăstuia că are grave probleme mintale. Problema e că nu poate să priceapă.
Ș-apoi el tot cere, cere, pân' la urmă ni se face milă și-i dăm îi dăm.
Asta nu va mai dura mult, în curând va fi igorat TOTAL, n-are decât să-și urle prostia aici pe forum.
4.   Arici,Pogonici trimis de
(17 mai 2014, 21:03:41
Ilona,Ilona,iată ceva frumușel pentru copilașii de grădiniță.
Ceva în genul„ Bună seara copii”.
Țâncul:mami,mami de ce sari dezbrăcată pe burta lui tati ?
Mami:păi îl dezumflu,nu vezi ce burtă are ?
Țâncul:nu te mai chinui degeaba că, a doua zi dimineața când pleci la muncă, vine vecina și-l umflă la loc.
Noapte bună copii !Vă așteptăm cu drag pe această pagină.
Zâna Măseluță vă pupă cu drag.
Ng,ng,ng...(Jiji)
4.1  RE: Arici,Pogonici trimis de
(17 mai 2014, 21:22:37
Ilona....
1.-ai greșit ziarul
2.-ai greșit pagina
3.-ai greșit țara în care te-ai născut
Corect ar fi să dai căutare pe oricare browser vrei tu având punctul de plecare cuvântul „Click”.Multă baftă !
Vezi că între timp,cât ai intrat pe„ Pagina copiilor ” a M. de Sușava ai pierdut telenovela de pe„ Acasă tv” sau mai rău ți s-au ars barabulele în tigaie.
5.   EUCETATEANUL trimis de
(18 mai 2014, 13:16:17
In cazul multor postaci se potrivesc următoarele: E UȘOR A SCRIE VERSURI/ CÂND NIMIC NU AI A SPUNE/,ÎNȘIRÂND DOAR VORBE GOALE/ CE DIN COADA AU SA SUNE! sau POSTEAZĂ ȘI ION /CA ȘI EL E OM.

TRIST ESTE CA OAMENI CA VOI AU DREPTUL LA VOT!

5.1  RE: EUCETATEANUL trimis de
(18 mai 2014, 14:03:06
ce sa inteleg acum ca tu ai ce spune? ma indoiesc la ce caracter jegos ai, daca prostia a-r durea a-s prefera sa fiu surd sa nu te aud cum te manifesti de durere.
5.2  RE: EUCETATEANUL trimis de
(18 mai 2014, 14:20:15
Cetățene EU,cu cin' te cerți ?
Ți se întâmplă des ?
6.   Fantomas trimis de
(18 mai 2014, 14:56:25
cred ca ai observat ca e un raspun la un com anterior.
6.1  RE: Fantomas trimis de
(18 mai 2014, 15:13:41
Comentariul anterior e tot al meu că doar Taz,Fantomas sau Stapler e una și aceeași persoană după părerea unui tip cu privirea blajină care se bucură enorm atunci când trece trenul.Așa că cetățene EU ai încurcat marfa cu ambalajul.
6.2  RE: Fantomas trimis de
(18 mai 2014, 15:38:04
Să vezi că ăla, de fericire că trece trenul, s-a ”urcat” sub el.
7.   Comentariu trimis de
(18 mai 2014, 17:02:14
eu nu intru in polemica cu nimeni, si a-r trebui comentarile sa nu se adreseze la anumite persoane care comenteaza pe forum, chiar daca nu ne comvine asta e, eu nu am injurat pe nimeni pana nu a inceput un nene sa se dea in figuri, in rest toate bune.
7.1  RE: Comentariu trimis de
(18 mai 2014, 17:31:26
ce de coarde disperate din (secta) pardon oastea pamp lacheilor... posteaza . In vanzari daca ejti bun niciodata nu trimiti ca un disperat mesaje. Astia din "sta ☭ " lu pamp a lache sant ai dreaq de simpluti , cretinei dar mai ales agresivi care-s lauda si apara cu viata pe pretena pe manuela. Mey viconte TAZ IZMAN de pamp a lache ce caricatura de trupa de soc soc mai sugerezi. Ptiu imi vine sa-mi dau palme cand realizez ce nulitati ordinare au furat bani din impozitele tarii si au nenorocit viitorul copiilor mei.
7.2  RE: Comentariu trimis de
(18 mai 2014, 18:48:15
ai inceput sa derilezi! subiectu era criminali astia care a omorat un om si ia furat bani.
7.3  RE: Comentariu trimis de
(18 mai 2014, 20:33:23
Cine dreaq bei cetatene te-a mai recrutat la postaci ca faci cu cinste o figura de idiot sadea. Debilienii din gasca vicontelui TAZ Izman de pamp a lache care au exprimari de genu "subiectu era criminali astia care a omorat un om si ia furat bani" imi provoaca greata si repulsie viscerala.

8.   Viconte TAZ IZMAN de pamp a lache trimis de
(18 mai 2014, 17:47:43
Mey satana iti mai zic un secret. De fapt e pentru sefii tai care si ei nu prea pun botu. .Bey dezasatule nu posta comenturi lungi. Nu te citeste nimeni nici macar dreaqu.
9.   NEAGÂGĂ trimis de
(18 mai 2014, 20:42:15
Hai să-ți spun eu un secret(pe care-l știe toată lumea):
Ești un biet prost patetic..ngă..ngă...vezi că-ți curge din gură prostalăule...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei