Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2014 - Anul XIX, nr. 110 (5619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Premiaţi

Elevi din sistemul de protecţie a copilului, experţi în meşteşuguri tradiţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi beneficiari ai Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului - Ostra, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, elevi care activează în cadrul atelierului de "Ţesătorie şi împletituri din sfoară", sub coordonarea şi îndrumarea educatorului Ana Cazac, care este şi meşter popular, au fost premiaţi la Olimpiada Naţională de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, ediţia a XIX-a, faza judeţeană, concurs desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Iulius Mall.

Cei cinci participanţi care au reprezentat atelierul "Ţesătorie şi împletituri din sfoară" au câştigat următoarele distincţii: Maria Apostol, din clasa a X-a, a obţinut Premiul I la secţiunea Ţesătorie; Dumitriţa Dragan, elevă în clasa a VIII-a, a primit Premiul I la secţiunea Împletituri; Angela Plăcintă, din clasa a VII-a, a fost răsplătită pentru îndemânarea ei cu Premiul II la secţiunea Ţesătorie; Lucia Miron, clasa a VI-a, a urcat pe poziţia a II-a la secţiunea Împletituri, iar Ioan Motrici s-a situat pe poziţia a doua la secţiunea Confecţionat măşti.

Un alt tânăr beneficiar al Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Ostra, Cătălin Agafiţei, care activează în cadrul Clubului Copiilor Gura Humorului, sub îndrumarea profesorului Vasile Zup, a luat premiul I la secţiunea „Prelucrare lemn-sculptură”. Directorul executiv adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că „sunt de apreciat interesul şi străduinţa copiilor de a-şi însuşi meşteşugul popular tradiţional, participând astfel la păstrarea şi transmiterea spiritului creativ bucovinean şi îi felicităm pentru rezultatele obţinute”.

În atelierul "Ţesătorie şi împletituri din sfoară", coordonat de meşterul popular Ana Cazac, copiii şi tinerii instituţionalizaţi învaţă să confecţioneze măşti tradiţionale, trăistuţe bucovinene, ţesute în atelier, la războiul de ţesut, împletituri din sfoară şi diferite obiecte ambientale decorative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din sistemul de protecţie a copilului, experţi în meşteşuguri tradiţionale.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din sistemul de protecţie a copilului, experţi în meşteşuguri tradiţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei