Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2014 - Anul XIX, nr. 109 (5618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări întârziate

Suceava nu are şanse de a avea cinematograf modern anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Suceava are două cinematografe – unul la Iaşi şi altul la Botoşani”, e o glumă care circulă tot mai des printre suceveni, care, pentru a vedea un film nou, într-o sală de cinema, trebuie să meargă în alte judeţe.

Din păcate, gluma aceasta va fi valabilă cel puţin încă vreun an de zile, pentru că șansele ca anul acesta să fie deschis un cinematograf modern în clădirea  Centrului Cultural Bucovina au fost spulberate de ritmul greoi în care decurg lucrările la această investiţie.

„Nu înţeleg constructorii care se plâng că nu au de lucru, că nu au bani, dar nu lucrează, deşi nu avem nici o restanţă la plată, mâine dacă ne aduc facturile le şi plătim”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, dezamăgit de faptul că două importante investiţii, demarate în anii anteriori, vor fi finalizate cu întârziere.

„Cu Skate Park-ul de lângă Patinoar ne-am făcut iluzii că îl vom da în funcţiune pe 1 iunie, de Ziua Copilului, dar după ultimele discuţii cu constructorul, ultimul angajament este pentru 1 iulie 2014. La fel stă situaţia şi cu Centrul Cultural Bucovina, unde ultimul angajament de finalizare la stadiul fizic, fără dotări, este 20 octombrie 2014”, a explicat primarul Ion Lungu, după discuţiile purtate cu conducerea firmei Civica, care a câştigat licitaţiile de execuţie a celor două proiecte.

„A trecut iarna, sărbătorile pascale, zilele libere de 1 mai, şi tot nu se vede mobilizare acolo, deşi lucrările sunt în întârziere”, a adăugat Lungu, care a spus că va verifica săptămânal aceste obiective de investiţii, pentru a vedea dacă se respectă graficele de lucru.

Lucrările de modernizare şi extindere a clădirii fostului Cinema Modern, transformat în Centrul Cultural Bucovina, sunt condiţionate de păstrarea funcţionalităţii de cinematograf, una din sălile viitoarei clădiri urmând să fie transformată în cinematograf 3D.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava nu are şanse de a avea cinematograf modern anul acesta.
 Vizualizări articol: 3037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Suceava nu are şanse de a avea cinematograf modern anul acesta5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava fara cinema.. trimis de
(15 mai 2014, 11:10:07
Sucevenii chiar nu au nevoie de un cinema.. ei vad filmele on-line acasa fara sa plateasca biletul de intrare. Te costa mai putin sa.ti scoti in oras iubita:))
2.   Goange! trimis de
(15 mai 2014, 11:46:35
1. Intr-o editie trecuta a monitorului Lungu se plangea ca nu sunt bani si de asta nu pot avansa lucrarile, iar in aceasi editie in alt articol tot primarul ne spunea ca s-au dat 10 miliarde lei vechi pt catedrala
2. Acum primarul ne spune ca sunt bani, dar constructorul e lenes.
3. Gazetarul acestui articol ar fi trebuit sa ceara si parerea constructorului, iar atunci am fi avut o imagine clara si de ansamblu.
3.   Tara pailor suntem ......noi SUCEAVA trimis de
(15 mai 2014, 12:36:20
Fmm de conducatorii s..li sucevei, cat trebuie sa va mai suportam, sa avem un oras civilizat huh, cinema nu, drumuri nu, acum am ajuns noi sa mergem in vizita in botosani sa vedem un film....meritati niste ciocane in capatana pana va da sangele pe ochi
4.   ...ca intotdeauna, nimeni nu este vinovat!... trimis de
(15 mai 2014, 13:33:30

Ponta a promis multe! Dar se pare ca nu mai are bani pentru Suceava sau poate ne pedepseste ca l-am avut pe Flutur si ca a avut,,tupeul” sa faca ceva pentru noi!

In clădirea fostului cinematograf Burdujeni funcţionează acum nişte birouri ale Primăriei, în cartierul Iţcani nici pomeneală de cinematograf, la sala mare a Casei de Cultură au trecut două decenii de când nu a mai fost proiectat un film. Grădina de vară unde se puteau viziona filme când vremea era bună a fost desfiinţată cu câţiva ani înainte de revoluţie, când tot centrul vechi a fost distrus ca să apară tot felul de clădiri, multe cu iz sovietic.
De ani de zile, clădirea stalinistă unde a fost odinioară cinematograful Modern tot este în reparaţii şi Primăria nu reuşeşte să o termine. La final va avea şi o sală de cinema, cu vreo trei sute de locuri, dar nu se va compara cu un multiplex.

Ponta a promis multe! Dar se pare ca nu mai are bani pentru Suceava sau poate ne pedepseste ca l-am avut pe Flutur si ca a avut,,tupeul” sa faca ceva pentru ai lui!
5.   Ionică... trimis de
(15 mai 2014, 16:20:31
Vai de capul nostru cu asemenea exemplar la primărie. Blestemat oraş Suceava. Plânge Ştefan la Putna când vede ce urmaş a lăsat în Suceava. Avea mult mai mult de câştigat oraşul nostru dacă mama domnului Lungu oprea barza când l-a adus pe Ionică şi-i dădea drumul acestuia...
6.   Lenesi cu toti! trimis de
(16 mai 2014, 04:00:29
De ce nu da primaria in judecata pe firmele astea nemernice sa faca un exemplu din ele si sa cheme firme seriose sa termine lucrarile? Si nu ii mai chemati un numar de ani la licitatii pe aceste firme lenese!

De ce trebuie sa se faca de rusine orasul Suceava pentru acesti lenesi nesimtiti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei