Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2014 - Anul XIX, nr. 105 (5614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A II-a ediţie

Peste 250 de elevi şi profesori suceveni au fost premiaţi în cadrul Galei proiectelor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

37 de unităţi de învăţământ din judeţ au fost evidenţiate în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei proiectelor europene, eveniment festiv ce îşi propune recunoaşterea iniţiativelor europene ale şcolilor sucevene, ale cadrelor didactice şi ale elevilor implicaţi în astfel de proiecte, în perioada 2007-2013.

În total, au fost evidenţiate 155 de cadre didactice care au primit trofee, plachete şi diplome şi 110 elevi, aceştia fiind recompensaţi cu diplome, tricouri şi şepci.

 

Importanţa şi impactul proiectelor europene, evidenţiate de invitaţi

Evenimentul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a fost găzduit de Conacul Domnesc, invitaţi de primă mână din judeţ, reprezentanți aiadministraţiei judeţene, universitari, oameni de cultură răspunzând afirmativ invitaţiei de a lua parte la ceremonie.

Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Cătălin Nechifor, prefectul judeţului, Florin Sinescu, vicepreşedinţii CJ, Ilie Niţă şi Alexandru Rădulescu, prorectorul USV prof. dr. ing. Mihai Dimian, prof. univ. dr. Florin Pintescu, inspectori de specialitate ai IŞJ Suceava.

Fiecare dintre ei a evidenţiat importanţa proiectelor europene, impactul acestora în cadrul comunităţilor şcolare şi contribuţia acestor programe pentru dezvoltarea unor competenţe cheie.

Alocuţiunile invitaţilor, de cele mai multe ori prea lungi şi aproape de nepătruns, i-au plictisit pe mulţi dintre elevii participanţi la eveniment, care şi-au găsit refugiu fie în tablete şi telefoane mobile, fie în joculeţe „Piatră, hârtie, foarfecă”.

 

Distincţii de excelenţă pentru şefii judeţului

Inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr a evidenţiat faptul că evenimentul de vineri este unul de promovare şi de apel pentru a continua şi a creşte experienţele de colaborare europeană a şcolilor. Potrivit acestuia, “Inspectoratul Şcolar Suceava celebrează astăzi performanţa şcolară rezultată prin participarea instituţiilor de învăţământ, a cadrelor didactice şi a elevilor la proiecte în cadrul programului <Învăţare pe tot parcursul vieţii>, 2007-2013”.

La rândul său, Cătălin Nechifor a transmis un îndemn elevilor prezenţi la ceremonie: “Învăţaţi pentru că este singurul lucru, în afara de speranţă şi credinţă, care vă poate ajuta cu adevărat în viaţă!” 

Atât preşedintele CJ, cât şi prefectul judeţului au primit din partea şefului IŞJ distincţii de excelenţă “în semn de aleasă preţuire pentru susţinerea şi promovarea programelor europene în beneficiul şcolii sucevene”.

Festivitatea a fost frumos condimentată cu momente artistice oferite de elevi pregătiţi de prof. Mihaela Schiotis, de la Palatul Copiilor Suceava (formaţia „Ritm dance”, formaţia „Dinamic”), sau de Orchestra Simfonică a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijor prof. Florin Ungureanu.

În cea de-a doua parte a programului evenimentului, inspectorul general al IŞJ şi adjunctele sale au înmânat distincţiile şcolilor beneficiare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de elevi şi profesori suceveni au fost premiaţi în cadrul Galei proiectelor europene.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 250 de elevi şi profesori suceveni au fost premiaţi în cadrul Galei proiectelor europene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei