Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mai 2014 - Anul XIX, nr. 105 (5614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economic

Cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Suceava este SC Dutu Met SRL din Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Suceava este o firmă din comuna Bosanci, SC Dutu Met SRL. Firma are ca obiect de activitate comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţie, iar restanţele acumulate la bugetul de stat se ridică la suma de 3,66 milioane de lei (36,6 de miliarde de lei vechi), sume stabilite ca obligaţii de plată în urma unor controale ale finanţiştilor suceveni. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, la nivelul judeţului Suceava sunt 1.957 de firme care la data de 31 martie 2014 înregistrau obligaţii restante faţă de bugetele de stat, asigurările sociale de stat, fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, asigurările de şomaj. Potrivit datelor actualizate din lista Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, valoarea totală a datoriilor pe care le au cele aproape 2.000 de firme se ridică la suma de 49,28 de milioane de lei (492,8 miliarde de lei vechi). De precizat că în lista cu cele 1.957 de firme nu au fost incluse microîntreprinderile clasificate conform Legii nr. 346/2004, modificată,  contribuabilii persoane juridice pentru care a fost declanșată procedura insolvenţei şi contribuabilii care au contestat debitele şi au apelat la căile legale de atac.

Din lista datornicilor prezentată de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava reiese faptul că pe locul al doilea în topul datornicilor la bugetul de stat este firma SC Bucovina Enterprises SRL din Vatra Dornei. Această firmă i-a aparţinut omului de afaceri sirian Omar Hayssam, considerat „teroristul numărul 1 al României”, iar datoriile pe care le înregistrează în prezent la buget sunt în sumă de 3,14 milioane de lei.

Pe locul al treilea din punctul de vedere al datoriilor la buget se află firma suceveană Rent Key, cu o restanță de 2,405 milioane de lei.

Pe lista cu cele mai mari datorii la stat se află şi fabrica de seringi din Suceava, deţinută de SC Genko Med Group SA, valoarea debitelor ridicându-se la suma de aproximativ 1,5 milioane de lei, această companie fiind urmată de SC Automery SRL din Fălticeni, cu suma de 1,288 milioane de lei.

De remarcat faptul că printre primele firme sucevene cu cele mai mari datorii la bugetul de stat se numără şi firma de transport public din Suceava, acţionarul unic al acesteia fiind Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ. Astfel, SC Transport Public Local SA Suceava mai are de plătit la bugetul de stat o sumă de 1,26 milioane de lei.

Făcând referire la firmele sucevene care înregistrează datorii la buget, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a subliniat faptul că pentru toate aceste societăți sunt demarate procedurile de executare silită în vederea recuperării debitelor. Petrică Ropotă a arătat că instituţia pe care o conduce monitorizează strict toate aceste societăţi, iar publicarea restanțierilor este menită să descurajeze acumularea de datorii la bugetul de stat de către persoanele juridice. Şeful Finanţelor Suceava a atras atenţia că pentru firmele care au datorii vor fi intensificate măsurile de executare silită în vederea recuperării debitelor. Petrică Ropotă a precizat că pentru unele firme cu datorii urmează să fie declanșată procedura insolvenţei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Suceava este SC Dutu Met SRL din Bosanci.
 Vizualizări articol: 4460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cel mai mare datornic la bugetul de stat din judeţul Suceava este SC Dutu Met SRL din Bosanci4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei