Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2014 - Anul XIX, nr. 102 (5611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fetiţa din fotografie

Un strop de speranţă pentru Elisabeta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţei din fotografia despre care am scris, cu două săptămâni în urmă, că a fost publicată de Revista „National Geographic”, fotografie realizată de rădăuţeanul Cătălin Urdoi într-o casă sărăcăcioasă din comuna Voitinel, i-a înflorit, la început de Florar, zâmbetul pe faţă.

 

„Am fost plăcut surprins să constat că apelul nostru a avut ecou...”

Fotograful rădăuţean Cătălin Urdoi nu a rămas insensibil la situaţia acestui copil care, împreună cu părinţii săi, trăieşte în condiţii atât de precare şi s-a străduit să-i aducă surâsul pe chip.

Împreună cu prieteni care, aşa cum spune el, au alcătuit „o echipă minunată”, Cătălin Urdoi a iniţiat o campanie pentru sprijinirea acestei fetiţe, care provine dintr-o familie sărmană din Voitinel.

Campania lansată pentru a veni în ajutorul familiei Beghean nu a rămas fără răspuns. „Am fost plăcut surprins să constat - spune Cătălin Urdoi - că apelul nostru a avut ecou şi foarte mulţi oameni de bine au participat alături de noi. Am primit hăinuţe, jucării, dulciuri, iar din banii care s-au adunat am cumpărat alimente”.

 

„Momentul în care oferi ceva este înzecit mai intens decât atunci când primeşti”

Fetiţa se numeşte Elisabeta, iar părinţii ei îşi câştigă existenţa muncind cu ziua. Cătălin Urdoi spune că atunci când s-au oferit darurile nu a putut să participe direct, dar a fost în legătură cu membrii echipei prin intermediul Skype-ului şi a simţit că este acolo, că face parte din scena care s-a derulat.

„În momentul în care colegii mei au ajuns la ei - ne spune fotograful rădăuţean - au fost de-a dreptul surprinşi şi şi-au adus aminte că am mai fost la ei, atunci când am venit să facem fotografii”. 

„A fost mai mult decât am anticipat. Momentul în care oferi ceva este înzecit mai intens decât atunci când primeşti. Noi am încercat să arătăm că se poate, că speranţa există, că miracolele se pot înfăptui! Am încercat să oferim un strop de speranţă într-un loc în care mulţi ar spune că nu mai există!”, a mai declarat Cătălin Urdoi.

 

„E un început frumos pentru un proiect mai amplu pe care încercăm să-l dezvoltăm”

Fotografia realizată de Cătălin Urdoi, selectată din cele 12.292 de fotografii din întreaga lume înscrise la concursul cu tema „Home” („Cămin”) şi publicată de Revista „National Geographic”, prezintă interiorul sărăcăcios al unei case în care o fetiţă (al cărei nume ştim acum că este Elisabeta) stătea pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.

Din echipa de campanie constituită pentru a aduce un zâmbet pe chipul acestei fetiţe au făcut parte Mihăiţă Olărean, Mihai Nicoară, Marian Moraru şi Mirela Schipor, iar dintre cei care au contribuit la ajutorul oferit familiei din Voitinel îi nominalizăm pe Dan Vatra, Traian Andronachi, Valentin Gavrilescu, Robert Cârdei, Raul Coca, dar şi pe elevii Colegiului Tehnic Rădăuţi.

„E un început frumos - spune Cătălin Urdoi - pentru un proiect mai amplu pe care încercăm să-l dezvoltăm.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un strop de speranţă pentru Elisabeta.
 Vizualizări articol: 3301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un strop de speranţă pentru Elisabeta5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei