Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest extrem

Un bărbat a „capturat” o instituţie publică şi de şapte zile este în greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 49 de ani din Holda-Broşteni intră astăzi în a opta zi de grevă a foamei. Acţiunea se derulează la Căminul Cultural Holda, care este şi mărul discordiei dintre Marcel Hlihor şi conducerea Primăriei Broşteni.

Bărbatul care s-a mutat între timp într-o încăpere a Căminului Cultural este nemulţumit de faptul că administraţia condusă de Nicolae Chiriac refuză să-i achite suma de 4.315 lei, bani pe care primăria îi datorează în contul unor lucrări pe care Marcel Hlihor le-a efectuat la imobilul din Holda.

„Am decis să intru în refuz de hrană din cauza abuzurilor numeroase ale conducerii Primăriei Broşteni. Primarul şi viceprimarul refuză să pună în aplicare o Hotărâre de Consiliu Local din 31 mai 2013, când s-a stabilit să mi se achite contravaloarea manoperei efectuate de mine la Căminul Cultural Holda. Chiar dacă am făcut numeroase demersuri pentru a-mi primi drepturile mele, până acum nu s-a rezolvat absolut nimic”, a declarat Marcel Hlihor.

Bărbatul mai acuză că din momentul în care a intrat în greva foamei nu l-a vizitat nimeni din partea Primăriei Broşteni cu care să poată avea vreo discuţie.

De partea cealaltă, primarul Nicolae Chiriac spune că nu s-a mai întâlnit cu o asemenea situaţie şi „am să mă interesez să văd ce se poate face”.

Primarul din Broşteni recunoaşte că protestatarul a executat o serie de lucrări la Căminul Cultural din Holda, dar toate acestea s-ar fi întâmplat în mandatul fostului edil.

„Primăria nu are nici un contract cu el, nici un deviz de lucrări, absolut nimic. Dacă el crede că are de luat bani de la primărie, să ne dea în judecată”, a arătat Nicolae Chiriac.

Primarul din Broşteni recunoaşte că situaţia este tragi-comică în condițiile în care o persoană fizică a pus stăpânire pe o instituţie publică.

„Noi am cerut Poliţiei din Broşteni să ia măsuri, dar ne-au comunicat că nu e treaba lor şi să ne judecăm pe cale civilă. Cu forţa eu nu-l scot de acolo. Viceprimarul a mers să discute cu el şi a zis că-i taie capul. Acolo e şi secţie de votare, iar acea persoană ne-a spus că nu părăsește Căminul Cultural şi organizează şi alegerile europarlamentare de pe data de 25 mai”, a mai menţionat Nicolae Chiriac.

Dacă în timpul zilei bărbatul aflat în greva foamei iese în faţa Căminului Cultural, noaptea acesta se mută într-o cameră din interior, unde şi-a amenajat un pat din trei scaune.

„Mi-au adus rudele schimburi şi au venit cu un bidon de apă din care mi-au turnat să mă spăl. Pe picioare m-am spălat într-o găleată. E greu, dar nu mă las până nu-mi primesc drepturile, dar abuzurile primarului sunt mult mai numeroase şi mai grave”, a anunţat Marcel Hlihor.

Bărbatul a fost văzut atât de medicul de familie, cât şi un echipaj al ambulanţei, care au constatat o scădere uşoară a glicemiei, dar starea generală de sănătate este, deocamdată, în limite normale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a „capturat” o instituţie publică şi de şapte zile este în greva foamei.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat a „capturat” o instituţie publică şi de şapte zile este în greva foamei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   112 ambulanta trimis de
( 6 mai 2014, 15:54:52
Decat sa puna lume pe drumuri mai bine ar fi o internare la Iasi, cu toate ca nu mai are nimeni ce sa-i faca la acoperis.A vazut ca nu rezolva nimic cu sutele de reclamatii, a intrat in asa zisa Greva a foamei. Oricum este mai alimentat ca acasa de vecinu Visarion. Mai lipseste afisul PAUZA DE MASA de pe geamul Caminului.Lasa-neeeeeeee!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei