Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Doi elevi suceveni vor reprezenta România la cele mai importante competiţii de fizică din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi elevi suceveni fac parte din loturile care vor reprezenta România la cele mai importante competiţii de fizică din lume - Olimpiada Internaţională de Fizică (Kazakhstan) şi Olimpiada Asiatică de Fizică (Singapore).

Tudor Creţu (clasa a X-a) şi Gabriel Găitan (clasa a XI-a) sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, însă studiile gimnaziale le-au făcut în oraşele de baştină.

Tudor a studiat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi până în clasa a VIII-a, iar Gabriel a fost elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava în clasele V-IX.

 

Singurii europeni de la Olimpiada Asiatică de Fizică

Lotul olimpic al României de la cea de-a cincisprezecea ediție a Asian Physics Olympiad (Olimpiada Asiatică de Fizică) este alcătuit din şase elevi, dintre care şi cei doi suceveni. Evenimentul este dedicat cu precădere elevilor și studenților din țările asiatice, dar este deschis și Australiei și, în acest an, datorită lotului român, și Europei. Olimpiada va avea loc în perioada 11-18 mai, în Singapore.

Potrivit lui Gabriel Găitan, „lotul României este singurul reprezentant din Europa, la invitația organizatorilor. Invitaţia s-a făcut datorită rezultatelor foarte bune obţinute de echipa României la olimpiadele internaţionale din ultimii ani”.

Gabriel Găitan a mai menţionat că gradul de dificultate a problemelor de la Asian Physics Olympiad este mai ridicat decât cel de la olimpiadele internaționale de fizică. Lotul olimpic al României la fizică este coordonat de prof. Adrian Dafinei şi este alcătuit din cinci elevi ai Liceului Internaţional de Informatică şi un elev de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. În competiţie participă echipaje din 29 de ţări.

Elevii suceveni au mai povestit că lotul României ar fi trebuit să fie alcătuit din opt elevi, nu din şase, însă Ministerul Educaţiei nu a finanţat plecarea tinerilor, astfel că fiecare a fost nevoit să-şi caute sponsori pentru a putea participa în Singapore.

În prezent, cei doi elevi din judeţ sunt în toiul pregătirilor pentru această competiţie.

„Ne axăm mai mult pe pregătirea pentru probele practice, pentru probele experimentale şi lucrăm după subiectele fostelor olimpiade internaţionale”, a menţionat Gabriel Găitan.

 

Olimpiada Internaţională va avea loc în luna iulie

Lotul României de la Olimpiada Internaţională de Fizică 2014 este alcătuit din cinci elevi. Competiţia va avea loc în capitala Kazakhstanului, la Astana, în perioada 13-21 iulie 2014. Atât la această olimpiadă, cât şi la cea din Singapore, elevii vor trebui să treacă de o probă practică şi o probă teoretică, fiecare de câte cinci ore.

La această competiţie, în 2013, România a ocupat primul loc din Europa şi locul 5 în lume, cu două medalii de aur şi trei medalii de argint.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi suceveni vor reprezenta România la cele mai importante competiţii de fizică din lume.
 Vizualizări articol: 4119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Doi elevi suceveni vor reprezenta România la cele mai importante competiţii de fizică din lume5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei