Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluări naţionale

Dascălii din judeţ sunt nevoiţi să corecteze lucrările a peste 22.000 de elevi fără a primi un ban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele acestei luni, 22.838 de elevi din judeţul Suceava, din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, vor susţine, în premieră, evaluări naţionale.

Pentru supravegherea elevilor în timpul acestor examene sau pentru corectarea lucrărilor, profesorii nu vor primi nici un sfanţ.

Potrivit lui Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro Educaţia”, „Ministerul Educaţiei nu a alocat fonduri pentru aceste evaluări, nici pentru plata profesorilor, nici pentru consumabile, nimic, nimic”.

Acesta a mai adăugat că Federaţia Sindicatelor „Spiru Haret”, la care este afiliat şi „Pro Educaţia”, a înştiinţat Ministerul Educaţiei de faptul că, la nivel naţional, s-au primit deja numeroase sesizări din partea unităţilor de învăţământ şi a membrilor de sindicat, care reclamă lipsa resurselor materiale şi financiare pentru derularea acestor evaluări.

„Sumele necesare nu au fost prevăzute în bugetele unităţilor de învăţământ, astfel că – în condiţile unui buget şi aşa insuficient – practic, simulările nu se pot derula, cu atât mai mult că cât, în general, autorităţile administraţiei locale nu dau dovadă de suficientă deschidere în acest sens”, se arată în adresa înaintată ministerului de resort.

Sindicaliștii vor ca ministerul să identifice, în regim de urgenţă, surse de finanţare pentru aceste examene, astfel încât cadrele didactice să nu fie nevoite, din nou, să suporte din buzunarul propriu costurile pe care le presupun aceste testări (hârtie, toner, etc.) sau să apeleze la părinţi.

 

Testări în perioada 28 mai – 6 iunie

Testările vor începe la data de 28 mai, primii care urmează să fie evaluaţi fiind elevii de clasa a VI-a. Reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au anunţat că vor fi examinaţi 7.397 de elevi de clasa a II-a din şcolile sucevene, 7.447 de elevi de clasa a IV-a şi 7.994 de clasa a VI-a. Elevii claselor a II-a şi a IV-a vor fi evaluaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a vor susţine testarea la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe.

Calendarul stabilit de minister prevede ca evaluările să aibă loc în perioada 28 mai – 6 iunie.

 

Scenariu asemănător şi la simulările examenelor naţionale

În luna februarie, sindicaliştii suceveni, de la Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava de această dată, atrăgeau atenţia asupra faptului că profesorii sunt obligaţi să corecteze gratuit simulările examenelor naţionale de la clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a (circa 20.000, în judeţ). Potrivit acestora, dascălii erau nemulţumiţi de volumul mare de muncă şi de faptul că sunt obligaţi să lucreze în afara programului fără a fi plătiţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălii din judeţ sunt nevoiţi să corecteze lucrările a peste 22.000 de elevi fără a primi un ban.
 Vizualizări articol: 1937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Dascălii din judeţ sunt nevoiţi să corecteze lucrările a peste 22.000 de elevi fără a primi un ban5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O “vedeta” cheltuieste fara munca sute de lei! trimis de
( 6 mai 2014, 12:12:45
O “vedeta” cheltuieste fara munca sute de lei iar un profesor de imprumuta la CAR!

Cum pot munci profii fara sa fie platiti si de ce se accepta asta!? Unde este consideratia fata de munca profesorilor?
1.1  RE: O “vedeta” cheltuieste fara munca sute de lei! trimis de
( 6 mai 2014, 14:27:09
Consideraţia faţă de munca profesorilor "aşke"cele 4-5 ore pe zi de muncă,faţă de unul sau una muncitoare ce activează un timp de 10-12 ore pe zi,fără concediul anual plătit de 3 luni.No bine ? Asta-i diferenţa ,cât despre neuroni şi dentrite suntem la fel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei