Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inimaginabil

Şi-a găsit casa mânjită cu materii fecale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz incredibil într-un sat al judeţului Suceava. O femeie în vârstă de 73 de ani care locuieşte singură într-o casă din Siminicea, chiar lângă şcoala din sat, şi-a găsit casa mânjită cu materii fecale. Totul s-a întâmplat în Săptămâna Patimilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în data de 18 spre 19 aprilie. Elena Tucaliuc nu-şi explică de la ce a plecat dorinţa de răzbunare a celui sau a celor care au recurs la acest gest incalificabil. Surprinderea este cu atât mai mare cu cât femeia susţine că nu are duşmani în sat şi nu se află în conflict sau în proces cu vreun sătean sau cu vreo rudă.

 

Filmul horror al evenimentului

Elena Tucaliuc a fost soţia lui Constantin Tucaliuc, un respectat om din sat, fost profesor şi director al Liceului de Artă „George Enescu” din Bucureşti. După moartea soţului, femeia a continuat să lucreze în Bucureşti, la un laborator de cercetare, creaţie şi control medical, iar după ce s-a pensionat, acum 14 ani, s-a retras la Siminicea.

De atunci a trăit în linişte şi armonie, fără să aibă probleme deosebite cu oamenii din sat. Asta până în noaptea de 18 spre 19 aprilie, când şederea la Siminicea s-a transformat într-un coşmar.

Femeia îşi aminteşte că în jurul orei 3.00 a auzit un zgomot, iar când a ieşit în holul casei a început să simtă un miros pestilenţial. Ulterior, când a ieşit afară, la lumina becului, a observat pete negre pe casa văruită în alb, iar mirosul s-a accentuat.

„Pentru că am lucrat la laborator şi am avut de-a face atât cu fecale, cât şi cu urină de om, mi-am dat seama imediat că pereţii casei au fost murdăriţi cu materii fecale”, a declarat Elena Tucaliuc.

Pentru că nu a avut conflicte cu nimeni, septuagenara îşi macină mintea cu tot felul de întrebări despre posibilul autor.

„Nu ştiu de unde vine această treabă, şi-mi tot scormonesc mintea să ştiu dacă eu sunt de vină, poate am supărat pe cineva fără să-mi dau seama”, a mai arătat Elena Tucaliuc.

 

Valoarea terenului, un posibil motiv al acţiunii

Femeia crede că un posibil scenariu a ceea ce i s-a întâmplat şi-ar putea avea originea în terenul pe care se află situată casa construită în 1906.

„Viceprimarul mi-a spus <Doamnă, dar puteau să vă dea foc>, iar când stau acum, mă gândesc că poate terenul e foarte valoros, iar treburile astea cu imobiliarele, la care eu nu mă pricep, sunt foarte periculoase. Aşa că mă gândesc că cineva a pus ochii pe terenul ăsta şi vrea să mă termine fizic şi psihic”, a avansat Elena Tucaliuc un posibil motiv al mânjirii casei cu materii fecale.

La faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii care au fotografiat totul şi au strâns probe pentru a încerca să-l prindă pe autor.

„Femeia a declarat că a verificat exteriorul locuinţei şi a constatat că acele persoane au pătruns fără drept în curte şi pe o suprafaţă de circa 45 de metri pătraţi au murdărit pereţii cu materii care pot fi fecale. Cercetările pentru depistarea autorilor şi pentru a stabili condiţiile şi motivele care au stat la baza acestei acţiuni sunt continuate de către specialiştii din Poliţia Suceava”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

În mod ciudat, câinele Duduş nu a lătrat în acea noapte

Elena Tucaliuc nu locuieşte chiar singură, în aceeaşi casă fiind şi căţeluşa Duduş. În mod ciudat, în acea noapte patrupedul nu a lătrat, motiv pentru care femeia bănuieşte că autorul sau autorii trebuie să fie persoane cunoscute, care i-au mai vizitat locuinţa şi cu alte ocazii.

„Poliţiştii m-au întrebat dacă bănuiesc pe cineva şi le-am spus că nu bănuiesc pe nimeni, dar cred că ura, duşmănia, lăcomia, invidia, lipsa de educaţie, lipsa de credinţă, toate acestea duc la acte de vandalism şi la acte antisociale”, a menţionat Elena Tucaliuc.

O altă problemă pe care o întâmpină femeia este aceea că imobilul fiind foarte vechi, operaţiunea de curăţare a pereţilor trebuie derulată cu mare atenţie.

De altfel, primarul din Siminicea i-a propus să trimită maşina de pompieri şi să cureţe materiile fecale cu ajutorul jetului de apă, numai că această variantă a căzut, aşa încât şi astăzi, la zece zile distanţă de la actele de vandalism din Săptămâna Patimilor, casa arată într-un mod care nu mai necesită nici un comentariu.

 

Sătenii sunt oripilaţi de ce i s-a întâmplat Elenei Tucaliuc

Oamenii din Siminicea spun că cel care a murdărit casa Elenei Tucaliuc cu materii fecale nu are nici un Dumnezeu.

„Am văzut cum arată casa. Ce să spun, nu-i frumos, am aproape 70 de ani, dar aşa ceva nu am văzut în sat la noi”, a arătat Cornel Bozu.

La fel de indignată s-a arătat şi Elena Păduraru, o săteancă din Siminicea.

„Nişte criminali, nişte oameni răi, cine altcineva putea să facă aşa ceva. Ţi-i ciudă pe un om, dar ce să ai cu animalele lui, cu casa lui, ai ce ai cu omul ăla”, a arătat Elena Păduraru.

Până când casa Elenei Tucaliuc va fi curăţată, ea rămâne un reper pentru toţi cei care trec prin zonă. Din păcate, este vorba de un reper al mizeriei şi al mirosului extrem de urât şi care poate declanşa oricând vreo epidemie sau vreo boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a găsit casa mânjită cu materii fecale.
 Vizualizări articol: 9507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Şi-a găsit casa mânjită cu materii fecale5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acelasi primitivism rafinat e si in politica trimis de
(30 apr 2014, 18:49:33
Ca fapt divers , in cartierul Sfantu Ilie desi e atat de aproape de civilizatie, e destul de des practicata tehnica animalica cu origini medievale si primitive de aruncat fecale. Si "police" mereu rade de acesti barbari. Nu se coboara sa ia probe, "e prea retrograd".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei