Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2014 - Anul XIX, nr. 93 (5602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

“Pe urmele poeţilor noştri”

Noaptea bibliotecilor, marcată la Liceul Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În noaptea de 23 spre 24 aprilie, începând cu ora 18:00, elevii Liceului Tehnologic Cajvana au marcat Ziua bibliotecarului, concomitent cu Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor, printr-o noapte albă de lectură. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut profesorului Nicolae Robu, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, după care elevii Rareş Andrei Beşa şi Vasile Ioan Mîţan au recitat şi prezentat poezia „Cartea”, scrisă de Ana Blandiana, şi un eseu despre cărţi. După cum ne-au spus organizatorii, proiectul Noaptea bibliotecilor şi-a propus să readucă în atenţia publică mersul la bibliotecă, cititul de plăcere şi nevoia de documentare, bazându-se pe „efectul melancolic” al nopţilor albe.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat referatul “Lectura şi biblioteca şcolară în contextul exploziei informaţionale”, iar profesoara de limba română Oana Robu a coordonat programul “Pe urmele poeţilor noştri”, în cadrul căruia elevii claselor a VIII-a C şi a VIII-a E au recitat poezii ale scriitorilor: Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Coşbuc, George Bacovia, Ion Minulescu şi au prezentat date din viaţa şi activitatea literară a acestora.

 

Stimularea interesului elevilor pentru literatura franceză

Noaptea de lectură a continuat la Liceului Tehnologic Cajvana cu proiectul “File din literatura franceză”, coordonat de profesoara de limba franceză Daniela Senciuc şi elevii clasei a IX-a A. Proiectul a avut ca scop, după cum a explicat coordonatoarea lui, familiarizarea elevilor cu literatura franceză.

Obiectivele urmărite au fost formarea obişnuinţei de a merge la bibliotecă şi de a se comporta adecvat, încurajarea şi stimularea interesului elevilor pentru literatura franceză, stimularea imaginaţiei şi a creativităţii elevilor, utilizarea resurselor de carte ale bibliotecii în activitatea de învăţare, îmbunătăţirea abilităţii de a lucra cu cartea, îmbogăţirea orizontului cultural şi spiritual al elevilor.

 

Despre dragostea de cărţi şi de cuvinte

Participanţii la manifestare au vizionat filmul „Hoțul de cărți”. Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabila cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că filmul prezintă povestea unor copii, Liesel Meminger şi fratele ei mai mic, care trăiau în Germania nazistă în anul 1939. “Cel mic moare, iar viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect de lângă mormântul fratelui său, obiect ascuns parţial în zăpadă. <Manualul Groparului>, lăsat acolo din greşeală, a fost prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citească cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului şi de oriunde le mai putea găsi. <Hoţul de cărţi> este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre”, a spus Lidia Loredana Seserman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea bibliotecilor, marcată la Liceul Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 2887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noaptea bibliotecilor, marcată la Liceul Tehnologic Cajvana5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O initiativa Buna! trimis de
(25 apr 2014, 16:23:14
O initiativa buna! Ma bucur sa aud ca asemenea evenimente "se mai poarta" si pe la noi. Felicitari organizatorilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei