Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Lituania este pe lista partenerilor externi ai Colegiului „Vasile Lovinescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7-12 aprilie a avut loc în Lituania a patra întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat Grundtvig având ca temă “European dimensions of lifelong learning for adult citizens in social involvement”, instituţia coordonatoare fiind Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni.

La întâlnire au participat reprezentanţii celor cinci instituţii implicate (două din România, câte una din Italia, Lituania şi Ungaria), care au discutat despre stadiul de dezvoltare a proiectului, progresele realizate în elaborarea produselor proiectului (blogul, pagina de Facebook, broşurile şi ghidurile de bune practici), au analizat impactul proiectului la nivelul organizaţiilor partenere şi al comunităţilor locale, precum şi progresele acumulate în urma colaborării de până acum. Delegaţia română a fost reprezentată de trei membri ai echipei de proiect şi opt voluntari în domeniul educaţiei adulţilor, din rândul cadrelor didactice ale şcolii.

Prof. Cristina Buta, unul dintre coordonatorii proiectului, ne-a declarat: “Lituania s-a dovedit a fi o ţară surprinzătoare, o ţară cu oameni eleganţi, calzi şi primitori, cu numeroase monumente istorice şi culturale, armonios îmbinate cu elemente originale, ultramoderne. Gazdele din Lituania au pregătit un program de lucru variat şi foarte interesant, care a cuprins întâlniri de lucru desfăşurate la Kaunas, al doilea oraş ca mărime al Lituaniei, urmate de o vizită de documentare la un centru de zi pentru copii din familii defavorizate, organizat de serviciile de protecţie socială, în colaborare cu Biserica Catolică din Lituania şi cu ajutorul sponsorilor. Participanţii la proiect au mai vizitat şcoala organizatoare, Šakių rajono Kriūkų mokykla (Şcoala Gimnazială din Kriukai, raionul Šakiai), urmată de vizitarea oraşului-reşedinţă al raionului şi de o întâlnire cu autorităţile locale şi cu cetăţenii. S-au vizitat de asemenea sala de sport ultramodernă şi bazinul de înot, s-au prezentat iniţiativele colectivităţii locale şi ale cluburilor de tineret în domeniul participării cetăţenilor în viaţa comunităţii locale. În program a mai fost inclusă vizitarea capitalei Lituaniei, Vilnius, şi a castelului Trakai, situat pe o insulă a lacului glaciar Galvė”.

Ultima întâlnire găzduită de celălalt partener român, Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov, va avea loc în perioada 7-12 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lituania este pe lista partenerilor externi ai Colegiului „Vasile Lovinescu”.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lituania este pe lista partenerilor externi ai Colegiului „Vasile Lovinescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei