Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La slujba de Înviere

Credincioșii ortodocși din judeţ au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioşii ortodocşi din judeţul Suceava care au participat la slujba de Înviere au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava cu maşina de către preotul Cătălin Axinte, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Acesta a venit de la Bacău, acolo unde a aterizat avionul cu care a fost adusă Lumina Sfântă de la Bucureşti. Prima oprire în judeţul Suceava a fost la Biserica Sf. Ilie din municipiul Fălticeni. De aici, Lumina Sfântă a fost luată de preoţii de la parohiile din protopopiatul Fălticeni şi cei din zonele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

„Şi anul acesta am putea spune că bucuria sfântă a Ierusalimului vibrează şi în oraşul nostru începând cu această clipă, pentru că ne hrănim din izvorul luminii. La rândul nostru, această bucurie o vom împărţi la toţi cei dragi, adresând chemarea  <Veniţi de luaţi lumină!>”, ne-a declarat preotul Ionel Marian, parohul Bisericii Sfântul Ilie din Fălticeni. Având maşini de poliţie în faţă pentru a putea ajunge în cel mai scurt timp la protopopiate, preoţii din zona de munte au părăsit Fălticeniul imediat după plecarea coloanei oficiale spre Suceava.

De la Fălticeni, Lumina Sfântă a fost adusă la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava, acolo unde era aşteptată de către preoţii din zona Sucevei, precum şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

La Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, Lumina Sfântă a fost împărţită preoţilor de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Atât la Fălticeni, cât şi la Suceava au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul judeţului, Florin Sinescu. La Suceava, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le-a mulţumit celor doi pentru sprijinul acordat pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioșii ortodocși din judeţ au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Credincioșii ortodocși din judeţ au primit şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei