Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2014 - Anul XIX, nr. 90 (5599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reuşite

Palmares de excepţie al elevilor suceveni la Olimpiada Naţionala de Astronomie şi Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 11-15 aprilie s-a desfășurat la Brașov Olimpiada Naţională de Astronomie și Astrofizică, competiţie în cadrul căreia elevii suceveni şi-au adjudecat opt premii. La concurs au participat şase elevi din judeţ, respectiv doi juniori (clasa a VII-a) și patru seniori (clasele X-XII).

La secţiunea juniori, judeţul a fost reprezentat de Eduard Lungu, de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, şi Sabina Dumistrăcel, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

Eduard Lungu a obţinut medalie de argint din partea Societății Române de Fizică şi menţiune din partea Ministerului Educaţiei. Totodată, datorită punctajului obţinut, elevul a intrat în cursa pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică 2014, competiţie ce se va desfăşura la Suceava. Eduard Lungu este pregătit de prof. Ilie Cosovanu.

Eleva Sabina Dumistrăcel a câştigat medalie de argint din partea Societății Române de Fizică. Eleva este pregătită prof. Floarea Caltais (la şcoală) și de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

 

Succes şi la secţiunea seniori

La secţiunea seniori au participat Remus Bompa, de la Colegiul Național „Nicu Gane Fălticeni, Daniel Cosovanu, de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, Mircea Vacariuc şi Ionela Gâză, ambii de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Remus Bompa a câştiga medalia de aur din partea Societății Române de Fizică şi mențiune din partea Ministerului Educaţiei. Totodată, elevul este la un pas de a participa la faza internaţională a olimpiadei, acesta urmând să susţină mai multe probe în vederea calificării. Fălticeneanul este pregătit de prof. Doina Dominte (la clasă) și de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava.

De asemenea, Daniel Cosovanu, de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, şi-a adjudecat medalia de argint, el fiind coordonat de prof. Ilie Cosovanu.

Mircea Vacariuc, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a obţinut medalie de bronz din partea Societății Române de Fizică şi mențiune din partea Ministerului Educaţiei. El este pregătit de prof. Radu Milici (la clasă) și de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor.

Mențiune de onoare din partea Societății Române de Fizică a obținut şi Ionela Gâză, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, pregătit de Anca Greculeac (la şcoală) şi de prof. dr. Petru Crăciun, la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor.

 

Aur pentru Iustina Crăciun

De asemenea, fălticeneanca Iustina Crăciun, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București, şi-a adjudecat o medalie de aur şi a intrat în selecţia pentru participarea la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

Iustina Crăciun a fost, în 2013, dublu medaliată cu aur la etapa internaţională a concursului ce a avut loc în Grecia. Din toamnă, Iustina va fi studentă la Universitatea din Princeston, SUA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Palmares de excepţie al elevilor suceveni la Olimpiada Naţionala de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 3138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Palmares de excepţie al elevilor suceveni la Olimpiada Naţionala de Astronomie şi Astrofizică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei