Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Pe drumuri

Evacuaţi din casă în Săptămâna Patimilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din localitatea Sf. Ilie a rămas pe drumuri, chiar în Săptămâna Patimilor, fiind scoasă din casa în care a trăit în ultimii 20 de ani cu jandarmii și executorul judecătoresc, după ce-a pierdut în instanţă un proces cu o femeie, Valentina Huţuleac. De la Valentina Huţuleac, explică soţii Constantin şi Lăcrămioara Carpiuc, au cumpărat în 1991 o suprafaţă de teren de 10 ari, pe care și-au ridicat o mică casă și o șură.

Numai că au făcut doar acte de mână, iar soţii Carpiuc nu s-au gândit la vremea respectivă la riscurile acelei tranzacţii.

„Am făcut atunci un proces verbal, cu părinţii mei, cu doi martori, dar şi cu concubinul femeii, Mărgineanu Ilie. Au zis – să lăsăm copiii să-şi facă casă, că noi o să facem după aceea actele”, explică Lăcrămioara Carpiuc, precizând că a plătit la acea vreme (în 1991) nu mai puțin de 65.000 de lei vechi.

Numai că, după trei ani, povestesc soții Carpiuc, vânzătoarea a decedat în urma unui incendiu, în urma căruia au ars şi mai multe documente, printre care și actele defunctei. Iar de atunci au început problemele.

 

„N-aveţi D-zeu. Suntem în Săptămâna Patimilor. Ce căutaţi la poarta mea?”

 Moştenitorii defunctei şi-au revendicat terenul pe care, susţin ei, locuia familia Carpiuc fără documente legale. Instanţa le-a dat câştig de cauză moștenitorilor, pentru simplul motiv că documentele depuse la dosar de cealaltă tabără erau simple scrieri de mână. Aşa se face că soţii Carpiuc și cei trei copii ai acestora au rămas fără proprietatea de zece ari pe care ar fi cumpărat-o în 1991, dar şi fără clădirile pe care le încropiseră pe respectiva suprafaţă de teren, construcții pe care moștenitorii le-au cumpărat tot printr-o decizie judecătorească cu suma de 10.000 de lei. 

Iar ieri, după ce au reuşit să tragă de timp cât au mai putut și să amâne executarea silită, la poarta lor a revenit executorul judecătoresc, de data aceasta însoțit de șase jandarmi și hotărât să aplice hotărârea instanţei de judecată de a-i pune în drepturi pe moştenitorii femeii decedate acum 20 de ani.

„N-aveţi D-zeu. Suntem în Săptămâna Patimilor. Ce căutaţi la poarta mea?”, plângea Lăcrămioara Carpiuc.

 

Strigăte de disperare

Și a ieșit scandal, rudele și vecinii soților Carpiuc sărind în apărarea acestora, amenințându-i pe cei care urmau să preia bucata de teren și gospodăria revendicate în instanță.

Numai prezenţa forţelor de ordine a făcut ca situaţia să nu degenereze.

Mama Lăcrămioarei Carpiuc era disperată: “La mine în casă s-o dat banii, o plasă de bani. Ați văzut ce vilă are la deal și a venit la cocioaba copiilor. Așa nu rămâne. Dumnezeu l-a sătura de bani, de avere”, își striga durerea femeia arătând spre bărbatul care venise să preia gospodăria.

Cu lacrimi în ochi, de cealaltă parte a gardului casei din care a fost dat afară, Constantin Carpiuc privea neputincios: “în Săptămâna Mare...numai Paşti nu-i. Stăm în ploaie şi mă uit la casa la care am muncit”.

Soția lui implora să i se facă dreptate, în ultimul ceas: “Ne-o luat tot! Ajutaţi-ne, care ne vedeţi şi ne auziţi. Cercetaţi cazul nostru, vă rog frumos, oameni care sunteţi competenţi. Nu ne lăsaţi să ne fure munca noastră de 23 de ani. Am martori care au văzut totul.  O iau de la zero, cu ce să o mai iau, când nu mai am nimic. Cum să mai ajut copiii mei. E un om fără credinţă, fără suflet. Un câine l-ai scos afară şi îţi pare rău, dar pe noi, cinci persoane, ne-o scos afară în drum”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evacuaţi din casă în Săptămâna Patimilor.
 Vizualizări articol: 9781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Evacuaţi din casă în Săptămâna Patimilor4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retrocedare....cu banuti...! trimis de
(16 apr 2014, 11:27:57
Si când te gandesti ca unele instante de judecata au retrocedat un parc, gata amenajat ( copaci, arbusti ornamentali, alei pietonale, parc de joaca ptr copii )...in baza unei hartii cu patratele de caiet, scrisa cu creionul...va dati seama....??? Ptr unii muma...ptr altii...ciuma...! Halal tara si halal democratie...!!
2.   Detalii... trimis de
(16 apr 2014, 11:48:24
CRISTIDEDINVALE, poti sa dai mai multe detalii despre acea retrocedare?
3.   Banii si sufletul trimis de
(16 apr 2014, 11:57:18
Contractul de vanzare cumparare, daca se face de mana in prezenta martorilor nu este valabil, contractul trebuie sa fie in forma autentica, dar in cazul lor putem spune ca in cazul in care una dintre părţi refuză ulterior să încheie contractul, partea care şi-a îndeplinit obligaţiile poate sesiza instanţa competentă care poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract.Oricum daca nu se mai rezolva nimic sper ca Dumnezeu sa le dea puterea sa treaca peste, sa o ia de la capat si cu siguranta vor reusi.

4.   Vai de capul lor. trimis de
(16 apr 2014, 18:11:31
Altceva trebuie bine punctat, daca intr-adevar sotii Carpiuc au dat acei bani 65.000 lei (care mi se par multi pt. anul 1991) si mostenitorii stiu cu adevarat asta, nu vor avea parte de acest bun fie ca-l vand sau il vor folosi, va avea cel de sus grija de ei.
5.   Comentariu trimis de
(17 apr 2014, 00:19:09
Pana acum nu am avut grija! Dar de acum voi avea grija sa se faca dreptate in acest caz. Sunteti foarte rasariti dragii mei robi! Felicitari si Pace!
6.   Comentariu trimis de
(17 apr 2014, 01:09:37
Am mai citit la o sursa, nu stiu daca e adevarat dar am citit ca familia de bieti oameni, au fost in strainatate si au lucrat pentru a le da acestor mostenitori bani sa nu mai fie scandal. Dar primarul le-a soptit familiei Ciuntac ca ar trebuies sa duca la tribunal cazul ca ei practic nu erau proprietari pe drept al terenului. Si asa au facut si au pierdut procesul acum si mostenitorii au luat terenul.

Acum nu inteleg cateva chestii: Mostenitorii zica ca au cumparat casa si sura cu 10 000 de RON, banii tot merg familiei pana la urma ca ei au construit. Dec nu pleaca chiar cu fundul gol.

Acum, ei pot sa faca recurs, sa faca un apel, dar aia probabil ar dura mult timp si problema tot ramane contractul facut de mana. Problema este ca el poate fi usor de falsificat, deci asta sigur a contat.

Au avut atat de multe ocazii sa isi faca un contract pe bune de atunci, puteau sa isi trimita copii la munca sa castige bani sau poate educatie daca au.

Nu zic ca e corect moral ca numai Dumnezeu va judeca pe moralitate, si ii va judeca pe toti. Dar din punct de vedere al legilor umane, asta este.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei