Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2014 - Anul XIX, nr. 86 (5595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gest

Preşcolarii Grădiniţei „Ţăndărică”, implicaţi în acţiuni umanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În preajma sărbătorilor de Paşti, preşcolarii celor 14 grupe de la Grădiniţa cu Program Normal „Ţăndărică” Suceava, susţinuţi de părinţi şi cadre didactice, s-au alăturat celor cărora le pasă de copiii încercaţi, nevoiaşi, aflaţi în suferinţă, prin implicarea în proiectul ,,Săptămâna omeniei”, desfăşurat în perioada 1-11 aprilie. Proiectul face parte din programul socio-educaţional „O lume a prieteniei”, derulat în toate unităţile de învăţământ preşcolar din judeţ.

Proiectul reprezintă o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace pentru a avea cele necesare, dar şi o modalitate de sensibilizare a copiilor preşcolari, a părinţilor acestora, a altor persoane şi instituţii în vederea implicării în activităţi cu caracter umanitar, de voluntariat.

Pentru a ajuta câţiva copii sărmani din cadrul Serviciului Case de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi din Şcheia şi Adâncata, preşcolarii Grădiniţei „Ţăndărică” au donat: alimente, detergent, dulciuri, rechizite şcolare, jucării, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, alte obiecte ce amintesc de spiritul sărbătorii de Paşte – cozonaci, ouă şi iepuraşi de ciocolată, ingrediente pentru pască, lumânări, ornamente etc., toate produsele oferite având o valoare estimativă de 3.000 de lei.

Această activitate şi-a îndeplinit scopul, reprezentând o adevărată lecţie de generozitate, înţelegere şi empatie faţă de cei aflaţi în suferinţă. Copiii au învăţat să fie atenţi la nevoile celorlalţi, să dăruiască, au descoperit că împreună pot să aducă mângâiere, alinare, ajutor şi speranţă celor de o vârstă cu ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii Grădiniţei „Ţăndărică”, implicaţi în acţiuni umanitare.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşcolarii Grădiniţei „Ţăndărică”, implicaţi în acţiuni umanitare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei