Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2014 - Anul XIX, nr. 84 (5593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A VI-a ediţie

Târg de Florii, la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A devenit deja o tradiţie organizarea de târguri în preajma marilor sărbători creştine pentru ca oamenii să-şi procure cele necesare, ”misiunea” păstrării acestor obiceiuri fiind însuşită şi de şcolile din judeţ. 

Astfel, în cea de-a patra zi a programului „Şcoala altfel”, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava a forfotit de sute de elevi, profesori şi părinţi, cu toţii luând parte la Târgul de Florii, expoziţie cu vânzare ce a ajuns la cea de-a VI-a ediţie.

Micii artizani ai şcolii au expus obiecte decorative diverse, de la picturi, felicitări, măşti, ouă încondeiate, coşuleţe, până la lucrări din pânză şi lemn sau obiecte obţinute din materiale reciclabile, plastic ori hârtie. În rodul muncii elevilor s-au regăsit atât aspecte ce ţin de tradiţia locală, cât şi elemente specifice marii sărbători creştine care se apropie.

Nu au fost uitaţi nici pofticioşii, micii comercianţi pregătind standuri doldora de bunătăţi ale căror gust, aspect şi miros au îmbiat cumpărătorii. Preparatele au surprins prin ingeniozitate, dovadă stând „brioşele făurite de mâna unei zâne”, „clătitele gustoase săvârşite de un prinţ îndrăgostit” sau „prăjiturile realizate de mâna unei contese”.

Expozanţii nu au trebuit să aştepte prea mult până să apară şi primii clienţi, sala de sport transformându-se, în scurt timp, într-un adevărat furnicar.

 

Peste 600 de elevi s-au implicat în acţiunea de joi

Prof. Constantin Sîrghi, directorul unităţii, a arătat că la această ediţie a Târgului de Florii s-au implicat peste 600 de elevi ai unităţii. Oferta tot mai generoasă de la an la an şi implicarea elevilor a fost remarcată şi de reprezentanţii instituţiei.

„Elevii au reuşit să-şi pună în valoare micile lor creaţii şi apreciem faptul că mulţi dintre aceştia vin cu produse realizate chiar de ei. Cu prilejul acestei acţiuni, elevii au ocazia de a socializa, de a participa la o activitate diferită, de a învăţa să-şi negocieze preţul produselor şi de a estompa distanţa care se află între catedră şi bancă, respectiv dintre elevi şi profesori”, a evidenţiat prof. Constantin Sîrghi.

Acesta a mai menţionat că este plăcut surprins şi de prezenţa din ce mai numeroasă a părinţilor şi a locuitorilor din zonă care au răspuns afirmativ invitaţiei de a participa la eveniment.

 

Elevii au propus produse la preţuri rezonabile

Având deja experienţa târgurilor organizate anii trecuţi şi dobândind oareşice spirit antreprenorial şi concurenţial, elevii şi-au făcut şi strategii de atragere a potenţialilor clienţi, organizând tombole cu premii tentante. Totodată, cei mai mulţi dintre ei au mizat pe preţurile mici, pornind de la 50 de bani, iar alţii şi-au pus straie populare pentru a atrage cumpărători.

Ionuţ, elev al şcolii, spune că pentru a avea mai mulţi clienţi „zâmbim mult şi suntem fericiţi”, iar Andra Chişcan, din clasa a V-a A, spune că face complimente vizitatorilor pentru ca aceştia să vină la standul său. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târg de Florii, la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 3018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Târg de Florii, la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei