Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza datoriilor

Zeci de chiriaşi ai Primăriei Suceava riscă să fie evacuaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de familii care stau în chirie în locuinţele Primăriei Suceava ar fi trebuit să fie evacuate de multă vreme, dacă legea ar fi fost aplicată cu stricteţe.

Este vorba de familii care nu au plătit ani la rând nici măcar chiria modică pe care o datorau către municipalitate, dar mai grav, nu au plătit utilităţile de care au beneficiat, acumulând datorii uriaşe, care, în unele cazuri, au afectat asigurarea căldurii şi apei calde către vecinii lor, care erau cu cheltuielile la zi.

În două astfel de cazuri, conducerea Primăriei Suceava vrea să treacă la evacuarea chiriaşilor rău-platnici, mai ales că s-a descoperit că aceştia au case la ţară, unde pot locui.

În alte cazuri, deşi s-au obţinut hotărâri definitive în instanţă pentru evacuarea chiriaşilor, municipalitatea a hotărât să le mai acorde o şansă, prin eşalonarea plăţii datoriilor restante. 

„E vorba de situaţii dramatice, de oameni fără serviciu, cu mulţi copii şi cu datorii de zeci de mii de lei, atât la primărie, cât şi la utilităţi. În cazul unora, nu s-a plătit nimic de 5-6 ani de zile. Sigur, conform legii, aceştia ar trebui evacuaţi”, a admis primarul Sucevei, care nu a autorizat însă o astfel de acţiune.

Conform legii, chiriaşii primăriei nu au voie să aibă întârzieri mai mari de trei luni de zile la plata utilităţilor sau a chiriei pentru locuinţă, existând prevederi legale pentru evacuarea lor, dacă nu se respectă aceste termene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de chiriaşi ai Primăriei Suceava riscă să fie evacuaţi.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de chiriaşi ai Primăriei Suceava riscă să fie evacuaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bai jurnalistule unde-i lista? trimis de
(11 apr 2014, 15:17:23
alo romega ce dracu iti bati joc de noi?pune o lista cu cei care nu platesc,scrie si unde stau,zona unde au case scrie tot bai boule,nu e lasa asa k la prosti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei