Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

„Luna plantării arborilor”

Aproape 150.000 de puieţi de arbori, plantaţi în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvicultorii suceveni au oferit o importantă lecţie de viaţă elevilor din şcolile judeţului, implicându-i pe aceştia în acţiuni de plantare de arbori, în cadrul cărora cei mici au învăţat rolul şi importanţa pădurilor, au aflat cum se plantează arborii, oferindu-li-se şansa de a planta ei înşişi puieţii pe care pot să-i vadă cum cresc odată cu ei.

De o astfel de lecţie în aer liber, în mijlocul „plămânului verde” al planetei – pădurea, au avut parte zilele trecute elevii Şcolii Gimnaziale ,,Ion Creangă” şi cei ai Şcoli Gimnaziale Nr. 8, ambele din municipiul Suceava, acţiunea fiind realizată cu sprijinul conducerii Direcţiei Silvice Suceava.

Copiii, însoţiţi de cadrele didactice, au fost implicaţi în acţiunile de plantare a puieţilor de arbori pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi.

Şeful de ocol, ing. Stelian Chidoveţ, le-a prezentat elevilor câteva date despre activitatea silvicultorilor, a ocolului pe care îl administrează şi un scurt istoric al organizării acţiunilor prilejuite de ,,Luna plantării arborilor”.

„În primăvara acestui an, pe raza Ocolului Silvic Pătrăuţi se execută lucrări de împăduriri pe o suprafaţă totală de 40,1 ha, din care 14,6 ha fond forestier de stat, 2,9 ha suprafeţe aflate în proprietatea unităţilor teritorial administrative şi 22,5 ha suprafeţe aparţinând persoanelor fizice. Pe lângă împăduriri, există o suprafaţă de 9,9 ha în care se vor facecompletări. În lucrările de regenerare Ocolul Silvic Pătrăuţi a utilizat 147.000 de puieţi de arbori, din speciile stejar, gorun, fag, frasin, paltin, cireş şi salcâm”, ne-a precizat şeful ocolului silvic, ing. Stelian Chidoveţ.

 

Puieţi de stejar, în vase cu pământ, oferiţi tinerilor participanţi la acţiunile de împădurire

Micii silvicultori de o zi, care au fost implicaţi în această acţiune în cadrul programului „Şcoala altfel”, au fost instruiţi de personalul silvic cu privire la modul de lucru, normele de securitate şi de sănătate în muncă, după care, cu puieţii de arbori în mână, au trecut la treabă, împânzind un versant din zona Zamca, pe care l-au împădurit.

Drept mulțumire pentru ajutorul dat și efortul depus, după împădurirea suprafeţei respective, fiecare elev a primit în dar, simbolic, câte un puiet din specia stejar, cu pământ la rădăcină, într-un vas, de care să aibă grijă în anii următori și să-l planteze într-un loc drag lor.

„Gestul simbolizează disponibilitatea silvicultorilor suceveni de a-i sprijini pe elevi și cadrele didactice în demersul lor de a descoperi tainele naturii, de educare a generaţiilor tinere în spiritul respectului faţă de pădure şi faţă de mediu în general”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, care a încurajat organizarea şi desfăşurarea manifestărilor de acest gen cu toate instituţiile solicitante, dar în mod special cu unităţile şcolare.

Acţiunea a fost sprijinită şi de firma prestatoare de lucrări SC Cim SRL, reprezentată de Mariana Agavriloae, firmă care a executat transplantarea puieţilor de stejar oferiţi de reprezentanţii Ocolului Silvic Pătrăuţi, din pepinierele cantonale în vasele puse la dispoziţie de firmă, spre bucuria şi aprecierea elevilor participanţi.

Scopul acţiunii desfăşurate în cadrul „Lunii plantării arborilor” este acela de formare a unei conştiinţe ecologice la generaţiile tinere, de sensibilizare a opiniei publice şi de conştientizare a comunităţilor locale cu privire la importanţa pădurii în păstrarea unui mediu curat, a conservării biodiversităţii, a menţinerii echilibrului ecologic şi nu în ultimul rând a vieţii, fiind evidenţiate efectele negative ale diverselor activităţi umane asupra pădurii şi implicit asupra mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 150.000 de puieţi de arbori, plantaţi în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 150.000 de puieţi de arbori, plantaţi în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei