Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutate absolută

Aplicarea condamnării unui poliţist, amânată de judecători pentru o perioadă de doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soluţie inedită din partea magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, care au decis să amâne aplicarea unei condamnări pentru o perioadă de doi ani. Noul Cod Penal permite o asemenea abordare, iar de la aplicarea acestuia, 1 februarie 2014, este pentru prima dată când un inculpat, deşi găsit vinovat, beneficiază de toate drepturile posibile.

De această soluţie a beneficiat agentul principal Radu Constantin Moloce, care a fost condamnat pentru două infracţiuni, la 4 luni de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi la 2 luni de închisoare pentru instigare la fals. Ambele pedepse au fost suspendate, iar în plus, judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei pentru o perioadă de doi ani.

În aceste condiţii, în loc să-şi piardă serviciul, Moloce va avea parte de toate drepturile, mai exact va reveni în funcţia de şef al Postului de Poliţie Dorneşti şi i se vor returna toţi banii reţinuţi în perioada scursă din momentul trimiterii în judecată şi până la rămânerea definitivă a soluţiei.

„În raport cu dispoziţiile din Noul Cod Penal, clientului meu nu i se poate aplica nici o decădere, interdicţie sau sancţiune, iar soluţia de a-i fi menţinut contractul de muncă pe care îl are cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava este una corectă”, a declarat Ionel Andrişan, avocatul care l-a reprezentat pe agentul principal Radu Constantin Moloce.

 

Pentru ce a fost judecat poliţistul

Toată povestea din acest caz a plecat de la inundaţiile din vara anului 2010, care au afectat serios şi comuna Dorneşti, iar la scurt timp s-au alocat bani pentru lucrări de regularizare a pârâului Ruda, de pe raza localităţii. Între Administraţia Naţională Apele Române, firma care a început lucrările şi o serie de localnici au apărut în scurt timp litigii. Asta pentru că unele lucrări „rupeau” din suprafeţe deţinute de o serie de localnici. Este şi cazul unei sere care, au susţinut reprezentanţii Primăriei Dorneşti, era amplasată parţial şi pe domeniul public. Sera a fost distrusă, iar proprietara, Elena Florea Schipor, s-a declarat păgubită şi a depus o plângere la Postul de Poliţie Dorneşti. Şeful de post, agentul principal Radu Constantin Moloce, a deschis un dosar penal, care a fost înregistrat la Judecătoria Rădăuţi.

Ulterior, femeia a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei care au lucrat în zonă, la un moment dat părţile dând semne că sunt aproape de a se înţelege.

La Postul de Poliţie Dorneşti, pe 1 noiembrie 2011, se arată în rechizitoriu, s-au prezentat fiul reclamantei, Cristinel Constantin Schipor, şi unul dintre angajaţii firmei care a lucrat în zonă. Fiul reclamantei ar fi vrut să dea o declaraţie de renunţare la plângere în numele său, însă, rezultă din anchetă, poliţistul i-a explicat că trebuie să scrie în numele mamei sale, cea care a depus plângerea penală. Cristinel Constantin Schipor le-a declarat anchetatorilor că şi-a sunat mama, însă aceasta nu a răspuns, după care, îndemnat de poliţist, a început să scrie declaraţia. El a scris după dictare, dând datele mamei sale şi semnând în numele ei.

 

Moloce a negat mereu acuzaţiile aduse

Declaraţia a fost confirmată prin semnătură şi ştampilă de agentul constatator. Pe baza acestei retrageri a plângerii, dosarul a fost închis. Ulterior, la scurt timp, femeia a reclamat că nu a dat nici o declaraţie de retragere a plângerii, cazul ajungând iniţial la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Audiat, agentul de poliţie a recunoscut că a primit la dosar o declaraţie dată de fiu în numele mamei sale. El însă a negat că l-a îndemnat să facă acest lucru. Mai mult, a explicat că tânărul s-a prezentat din proprie iniţiativă la sediul postului de poliţie şi i-a spus că vrea să dea o declaraţie în numele mamei, care ar fi fost bolnavă.

Procurorii au fost de părere că lucrurile nu stau aşa şi este vorba în mod clar de instigare din partea agentului. Asta chiar dacă nu rezultă că acesta a obţinut vreun folos de pe urma închiderii dosarului penal (care, de altfel, a fost ulterior redeschis), fiind posibil să fi acţionat în acest fel doar pentru a mai scăpa de un dosar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplicarea condamnării unui poliţist, amânată de judecători pentru o perioadă de doi ani.
 Vizualizări articol: 3844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Aplicarea condamnării unui poliţist, amânată de judecători pentru o perioadă de doi ani4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DOAMNEEEEEEE...VIN-OO DOAMNEEE ... trimis de
(11 apr 2014, 15:38:43
INADMISIBIL...GROTESC..STRIGAT LA CERURI...cum e posibil,sa se ,,treaca'' peste legile internationale...acest NEMERNIC,care a incalcat legea cu buna stiinta,a luat SPAGA de la toti dornestenii,ca sa-si construiasca vila la FRATAUTI,care a avut o duzina de reclamatii si procese penale pt fals,uz de fals,favorizarea infractorului...sa fie reprimit inapoi ??!!! Si tot noi,cetatenii nenorociti de el,sa-i platim si salariile ? E negru pe alb,VINA lui..e vinovat...l-ati adus din nou in DORNESTI...sa nenoroceasca iar oamenii ? Unde-i credibilitatea POLITIEI...unde-i DREPTATEA ? Nici macar nu i-a platit femeii pagubele,ca i-a distrus proprietatea in cardasie cu primarul LUTA ! La C.E.D.O.-OOO....! RUSINEEEEEEEEEEEEE POLITIEI ROMANE ! CAZ cert de ,,MANARII SI SPAGA PE FATZA" ! Ati adus sarpele inapoi la locul unde sa ,,muste prada"..sa se razbune acum pe contestatari,sa jupeasca iar bani ilegali din traficul de motorina si tigari din DORNESTI,retea pe care el o proteja ? Sa poata ,,OMUL,saracul" sa-si finalizeze vila ! Ati nenorocit ROMANIA ! Avocatul lui, ANDRISAN e RENUMIT ca ,,combinatorul spagii" in diferite dosare ,,rezolvate" ! TZARA lui PAPURA VODA !
2.   Jos MAFIA RADAUTEANA ! trimis de
(11 apr 2014, 16:29:48
Avocati,procurori,judecataori...platiti ,,gras"...toti mana-n mana...fara sa le pese de LEGE... INFRACTORUL ala,a incalcat intentionat legea,interesat de foloase necuvenite,pe drumul spagii... el,primarul LUTA,firma fantoma...si l-ati repus in drepturi ??!! Mai vreti sa intram in SCHENGEN ? I-au dat o ,,pedeapsa" de ochii lumii,a prostimii,care oricum nu se incadreaza in articolele LEGII PENALE...si,il mai si absolviti de ea,prin TERTIPURI si GOLANELI AVOCATESTI ? Unde-i blazonul POLITIEI ?! Omul ala a inselat,a falsificat cu buna stiinta acte...pt ce sa fie iertat ? La fel cum s-au ,,sters vinovatii"" in cazul tigarilor disparute din sediul POLITIEI RADAUTI ?! Cat sa mai suportam ,,manariile POLITIEI" facute in ,,SISTEMUL LOR INCHIS" in detrimentul nevoiasilor si cetatenilor ? Se acopera intre ei,se musamalizeaza dosare grele,de coruptie si abuzuri ale politistilor ! Cazul asta..cu ,,INOCENTUL MOLOCE" va ajunge la BRUXELLES... la HAGA...la CEDO...doar asa poate d-nul ALISTAR,protectorul politistilor corupti din ,,mosia lui" va dormi mai nelinistit ! Trebuie sa afle EUROPA de MAFIA asta..ne-am saturat de blaturi ! MOLOCE,e prietenul si vecinul europarlamentarului P LUHAN...mai are rost sa ne intrebam,cum de a reusit sa se reintoarca sef de post in DORNESTI ?! Grea intrebare...! Speram ca PRESA E LIBERAAAAAAAA....si va ajuta la deconspirarea CARUSELULUI..LABIRINTULUI... ! Nu se mai poateeee...e PROSTEALA pe fatza !
3.   Normalitate trimis de
(11 apr 2014, 20:52:26
Ultimul gand sa spun ca Moloce a fost un politist bun la Dornesti. Poate s a manjit si el pe la gura cu ceva miere din borcan. La Dornesti se fac bani multi pe tigari de la mecanici care fac Ucraina si motorina...tot de pe la astia; ideea e ca toti...absolut toti politistii care au fost sau sunt in Dornesti iau spagute...nu mari...ca mafiotii ii controleaza psihic. Nu stiu daca e o masura corecta dar stiu ca familia Schipor sunt curvele satului, Moloce doar a pus botul la o "inscenare" . Pentru cine ii cunoaste oamenii aia sunt diabolici .....si stau doar prin tribunale. La Dornesti trebuie adus Tepes....sef de post.
3.1  RE: Normalitate trimis de
(12 apr 2014, 11:36:32
La ce anume a pus botul Moloce functionar public ? La o inscenare...Cu asta se ocupa p[olitistii si justitia din zona: cu inscenari ptr cine nu se aliniaza la front..CORECT !!! Ai sesizat bine.... Si inca ceva : cunosc dosarul , Moloce a pledat VINOVAT ,d le redactor de doi lei !!!!!!!Ca sa poata primi jumatate din pedeapsa ! apoi a aranjat in asa fel ca sa nu i se aplice nici o pedeapsa conf legii si articolul la care se incadra fapta respectiva...apoi ....l au condamnat ... apoi l au suspendat...Si nu pricep un lucru: dupa doi ani se va pune in aplicare sentinta? va plati inapoi salariile compensatorii? Procurorii din Sucveava nu au nimic de spus ? Nu...probabil ca nu fara stiinta lor se intampla toate...Oricum ma intreb cu ce obraz se intoarce Moloce sef de post in Dornesti? Ce credibilitate mai are? Dar oricum nu mai are importanta...se vede clar ca Romania a ajuns un stat mafiot...
4.   Xanax trimis de
(12 apr 2014, 00:25:54
Centaure te man�nca Moloce, stai in Anglia ca stai bine!laughing)
4.1  RE: Xanax trimis de
(12 apr 2014, 11:45:16
Hei,buna prietene!!! mi a fost dor de domnia ta...Moloce nu a fost dusmanul nimanui..doar o marioneta...nu s a conformat l au pus cu ,, botul pe labe",cum spunea cineva mai sus..Apoi l au readus la viata...Cat despre razbunarile lui Moloce ar trebui sa se teama cei cu afaceri in Romania ,cei ca domnia ta...Moloce nu poate sa se razbune pe nimeni caci raul i l au facut sefii lui...Ei l au pus , ei l au dat... Tu cauta sa te feresti si sa respecti protocolul ca ai ce pierde...Zice o vb din batrani : sa te feresti de cel care nu are ce pierde !!! Un Paste fericit si nu va mai agitati degeaba...!
5.   Comentariu trimis de
(12 apr 2014, 11:27:01
Si au trait fericiti pan la adanci batraneti....si Moloce ..si contrabandistii care or fi...si idiotii de romanasi care mai cred ca exista dreptate si justitie in Romania...Toate cele bune.., Cat despre fam Schipor ...nu stiu ce tribunale cauta dar nu mi se pare NORMAL intr un stat democratic sa ti se intre pe proprietate si legea sa nu te apere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei