Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2014 - Anul XIX, nr. 80 (5589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La şcoală de plăcere

Elevi fără griji şi cu chef de distracţie, odată cu debutul programului „Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ore şi ore de studiu, elevii şi profesorii au parte, începând de luni, de o săptămână în cadrul căreia au prilejul să se relaxeze la teatru, spectacole, muzee, să se implice în ateliere de dans, muzică sau arte plastice, să participe în competiții şcolare etc.

Cu toate că în prima zi a programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” vremea în Suceava nu a fost tocmai prietenoasă, ciorchini de preşcolari şi elevi, însoţiţi de câte 2-3 cadre didactice, chiar şi de părinţi, au forfotit, pe parcursul întregii zile, pe străzile oraşului.

Deşi s-au despărţit de cărţi şi caiete, elevii nu au avut timp să se plictisească, ba dimpotrivă. Pentru ei cuvântul de ordine a fost distracţia, asta în vreme ce profesorii au avut obligaţia să le poarte de grijă şi să-i coordoneze.

Şcolile din judeţ au propus, pentru perioada 7-11 aprilie, vizite la Planetariul Suceava, la fabrica de pâine Mopan, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), Poliţie, Pompieri, Jandarmerie, Banca de Gene, la muzee etc. Nu au fost uitate nici activităţile sportive, cele de voluntariat, campanii sociale (antitutun, ecologice, de caritate), de educaţie rutieră, concursuri de gătit, de evidenţiere a tradiţiilor pascale, ateliere etc.

 

„Şcoala altfel”, la fabrica de pâine

Pentru „Săptămâna altfel”, numeroase instituţii de învăţământ din judeţ au optat să ducă elevii la fabrica de pâine Mopan de pe strada Traian Vuia, unde aceştia au asistat la fabricarea pâinii. Copiilor li s-au explicat toate etapele parcurse, unele familiare, altele cu totul noi.

Specialiştii le-au explicat oaspeţilor cum decurge procesul tehnologic, iar micuţii au luat aminte la tot ce au auzit. Au văzut cum se amestecă aluatul, cum se pune la dospit şi aşa mai departe. Bucuria elevilor a fost sporită de faptul că nu au plecat fără a gusta din produsele realizate chiar sub ochii lor, aceştia fiind răsplătiţi pentru vizită cu multe cornuri proaspete.

Potrivit Magdei Florina Ciubotaru, învăţător în cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, „îmi doresc ca prin această vizită elevii să-şi dezvolte respectul faţă de meserii, în general, şi să conştientizeze faptul că pentru lucrurile pe care le au acasă muncesc numeroşi oameni”.

”Prin intermediul acestui program, ne dorim să scoatem copiii din mediul şcolar, să ia contact cu lucruri şi oameni noi, să-şi formeze noi deprinderi. Vrem să spargem rutina, să ne despărţim pentru câteva zile de cărţi şi caiete şi să facem lucruri deosebite”, a mai declarat învăţătoarea aflată în vizită cu elevii săi la fabrica din Iţcani.

 

Planetariul, în topul obiectivelor pentru „Săptămâna altfel”

Aglomeraţie a fost şi la Planetariul Suceava, obiectiv inclus în programul săptămânii atât de elevii de gimnaziu, cât şi de liceu.

Câteva clase de elevi ai Şcolii Gimnaziale Gălăneşti au vizitat, pentru prima dată, Planetariul Observatorului Astronomic Suceava, iar impresiile de la ieşire au fost pozitive.

„Am văzut constelaţii, planete, soarele, luna. Cele mai interesante sunt constelaţiile, sunt foarte frumoase. Nu m-am gândit că nişte stele de pe cer iau forme de animale, lucruri. Sunt minunate”, a povestit fascinată Magda, elevă a şcolii din Gălăneşti.

„Am văzut cum se proiectează Carul Mare, Carul Mic, am văzul planetele. Îmi place <Săptămâna altfel>. Gătim, am fost la biserică, mergem la muzeu, aş vrea să fie mai des”, a declarat Gabriela, elevă tot la şcoala din Gălăneşti.

 

Mii de participanți înscriși la activitățile organizate de Universitatea „Ștefan cel Mare”

Mii de participanți s-au înscris la activitățile propuse de USV în săptămâna „Şcoala altfel”, aceştia fiind așteptați în campus în cursul acestei săptămâni. Printre cele mai solicitate activități se află vizitarea Planetariului Astronomic, proiecții de filme educative în format 3D, vizitarea laboratoarelor de inginerie și științe aplicate, spectacole de teatru, activităţile „Cum să ne menținem postura corectă?”, „Pizza <student> – analiză senzorială”, „Programarea dispozitivelor Android”, „Antrenamentul emoțional”, „Procese simulate”, „Întreprinderi simulate”, „Roboți”, „Turul Campusului USV”.

Potrivit reprezentanţilor USV, „instituţia a pregătit peste 100 de activități de tipul atelierelor practice, dezbaterilor, prelegerilor interactive, activităților educative non-formale, sportive și culturale menite să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale elevilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi fără griji şi cu chef de distracţie, odată cu debutul programului „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 2172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Elevi fără griji şi cu chef de distracţie, odată cu debutul programului „Şcoala altfel”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei