Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpretare instrumentală

„Tinere talente”, premiate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” în cadrul unui concurs de pian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestei săptămâni, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a găzduit prima ediţie a concursului de interpretare instrumentală pentru pian complementar "Tinere talente".

Potrivit organizatorilor, profesori ai Colegiului „Ciprian Porumbescu”, „scopul acestui concurs este crearea unor standarde în ceea ce priveşte interpretarea pianistică la nivel de amatori, descoperirea de talente pianistice, atragerea copiilor către activităţi benefice dezvoltării lor din punct de vedere educaţional”. 

Aceştia au mai menţionat că acesta este primul concurs din judeţ destinat copiilor care studiază pianul secundar (complementar) sau în sistem privat, competiţiile cu acest specific fiind puţine şi la nivelul altor judeţe.

Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni, respectiv secţiunea A - pentru copiii de la şcolile şi liceele de specialitate, secţiunea B - pentru copiii de la alte şcoli sau grădiniţe care învaţă să cânte la pian în sistem privat şi secţiunea C - interpretarea la patru şi şase mâini la pian.

 

Premianţii

Marele premiu al concursului a fost adjudecat de elevul Teodosie Pocora de la Şcoala "Regina Elisabeta" Rădăuţi (prof. îndrumător Marian Huţanu), premiul special Fly Music, sponsorul principal al acestui concurs, a fost obţinut de eleva Diana Iliuţ, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" (prof. îndrumător Adriana Iftimiu) şi premiul special, din partea ziarului Monitorul de Suceava, a revenit elevilor de la categoria C - trio pian, format din elevii Anton Babiaş, Ioana Magazin şi Iulian Miron de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu", coordonaţi de acelaşi profesor.

În urma momentelor susţinute în cadrul concursului, au fost recompensaţi cu premii I următorii elevi: Beatrice Strugari, de la Şcoala "Regina Elisabeta" Rădăuţi (prof. îndrumător Marian Huţanu), Cristina Raţă, de la Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni (prof. îndrumător Johannes Onesciuc), Philippe Jaegle, de la Şcoala "Natanael" Suceava (prof. îndrumător Adriana Iftimiu), Iulian Miron, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava (prof. îndrumător Diana Cantoriu), Andreea Bouariu şi Radu Bouaru, de la Clubul Copiilor Rădăuţi (prof. îndrumător Alina Roantă), Alexandra Bodnari, de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava (prof. îndrumător Johannes Onesciuc), Teodor Caterenciuc, de la Grădiniţa „Albinuţa” Suceava (prof. îndrumător Alla Bivol), Marian Ciocan, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava (prof. îndrumător Diana Cantoriu).

Tot cu premiul I au fost distinşi următorii: Alexandru Cozaciuc, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava (prof. îndrumător Valentin Ianoş), Samuel Duciuc, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" (prof. îndrumător Ionuţ Micliuc), Maria Hriţcu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava (prof. îndrumător Alla Bivol), Felicia Corjan, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu (prof. Alla Bivol) şi Alexandru Erhan, de la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" (prof. îndrumător Adriana Iftimiu).

Din juriul concursului au făcut parte prof. Tatiana Vîntur, inspector în cadrul  Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, directorii Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava – prof. Alexandra Bejenaru şi prof. Sabina Roman, precum şi trei profesori de specialitate: prof. Adriana Iftimiu - preşedinte al juriului, prof. Laura Pintileasa şi prof. Ovidiu Gagiu.

Concursul a fost coordonat de către prof. Valentin Ianoş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tinere talente”, premiate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” în cadrul unui concurs de pian.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Tinere talente”, premiate de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” în cadrul unui concurs de pian5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei