Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2014 - Anul XIX, nr. 74 (5583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ora de cateheză

Mai mulţi elevi suceveni au învăţat să încondeieze ouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi elevi suceveni au învăţat să încondeieze ouă, sâmbătă, la Biserica Sf. Dumitru din Suceava, în cadrul orei de cateheză. Meşteşugul de a încondeia ouă, în care se îmbină armonia culorilor cu frumuseţea modelelor transmise din generaţie în generaţie, a fost deprins repede de copii, datorită dragostei și râvnei unei credincioase de la Iași, dr. Eugenia Burdea, de la Asociația Communio, care le-a împărtăşit tinerilor din tainele acestei arte.

Copiii au experimentat practic ceea ce le-a insuflat pr. prof. Justinian-Remus Cojocar la orele de cateheză, ce au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, la Biserica Sf. Dumitru din Suceava, dragostea pentru frumos și cunoaștere, respectul pentru muncă, datoria de a păstra și apăra dreapta credință și tradițiile noastre strămoșești. Acest meşteşug se învaţă în familie şi se transmite din generaţie în generaţie, în zona rurală. La oraş, astfel de cursuri sunt binevenite pentru orice copil care doreşte să cunoască rădăcinile şi tradiţiile poporului din care face parte.

 

Elevi cu rezultate excepţionale

Prof. Justinian-Remus Cojocar ne-a spus că fiecare participare a copiilor la ora de cateheză este ca o sărbătoare pentru ei. La aceste lecţii participă în jur de 25 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani. Copiii din parohie, dar mai ales elevii de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava care fac ora de religie cu părintele Justinian vin sâmbătă de sâmbătă pentru a învăța lucruri noi expuse frumos și original. Copiii cântă împreună cu preotul, fac concursuri, îmbinând cunoștințele religioase cu celelalte lucruri folositoare de la disciplinele principale, necesare oricui pentru o cultură generală solidă.

„Copiii de la cateheză, împreună cu mine, formează o familie. În biserică, în jurul icoanei Maicii Domnului Pantanassa ori pe băncuțe  în curtea bisericii, copiii poartă discuţii pe diverse teme religioase. Avem şi un cor și obișnuim ca la sfârșit de an școlar, în iunie, să facem o excursie cu toții la mănăstiri și în locuri minunate ale Bucovinei noastre dragi”, ne-a spus preotul coordonator al orelor de cateheză. Preotul Justinian-Remus Cojocar a completat că toți copiii care participă la cateheză sunt deosebiți, dar se disting unii care au rezultate excepționale la învățătură: trei elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareș”, pregătiţi de părintele Justinian Cojocar: Teodora Lungoci și Mihail Mihnea Moruz, care au obținut locul I la Olimpiada de Religie pe județ, precum şi Iasmina Răceanu, olimpică la limba română, cu premii Google și Toyota, dar și premiantă şi la Concursul „Cultură și Spiritualitate” de la Mănăstirea Putna (2013). Printre tinerii care vin frecvent la orele de cateheză se mai numără tânărul artist Adrian Petraș şi Ariana Bulboacă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi elevi suceveni au învăţat să încondeieze ouă.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai mulţi elevi suceveni au învăţat să încondeieze ouă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei