Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu uşa deschisă

Patronul firmei de termopane Aufbau a scăpat de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristian Cojocariu, patronul firmei de termopane Aufbau, din Suceava, a scăpat de închisoare după ce Curtea de Apel s-a pronunţat definitiv în dosarul privind infracţiunile de înşelăciune şi evaziune fiscală pentru care fusese trimis în judecată omul de afaceri. Judecătorii l-au găsit vinovat pe Cojocariu atât pentru înşelăciune, cât şi pentru evaziune fiscală, iar pedeapsa rezultantă este de doi ani de închisoare cu suspendare.

Patronul firmei de termopane Aufbau a fost condamnat de judecători pentru că a ţepuit 19 persoane, dar şi pentru faptul că prin intermediul propriei firme a prejudiciat bugetul de stat cu peste 160.000 de lei. Pe lângă pedeapsa de doi ani cu suspendare, Cristian Cojocariu are obligaţia de a plăti sume totale de peste 270.000 de lei.

Patronul SC Aufbau SRL este acuzat că a păcălit nu mai puţin de 19 suceveni, de la care a încasat diferite sume de bani în baza unor contracte pentru executarea sau furnizarea de tâmplărie PVC, aluminiu şi geam termoizolant.

Contractele erau în valoare totală de 17.340 de euro şi 92.144 de lei, din care păgubiții au plătit în avans sumele de 12.075 de euro şi 64.943 de lei.

Contractele au fost încheiate în perioada mai 2010-noiembrie 2011, iar Cristian Cojocariu, deşi era la curent cu faptul că societatea are mari probleme, le-a spus oamenilor că le poate onora comenzile, însă într-un final păgubiții nu au mai văzut nici banii pe care i-au plătit în avans şi nici geamurile termopan pe care le-au comandat.

Patronul s-a apărat, susținând că nu a putut să se ţină de cuvânt deoarece activitatea de producţie a fost întreruptă pe perioade mai mari de timp.

Sumele de bani primite de la oamenii înşelaţi nu au fost evidenţiate în contabilitatea firmei. De altfel, părţilor vătămate nu li s-au eliberat documente justificative.

Patronul SC Aufbau SRL a mai fost găsit vinovat şi pentru faptul că „în perioada mai 2010-noiembrie 2011, a omis, cu ştiinţă, să evidenţieze toate operaţiunile comerciale producătoare de venituri desfăşurate de agentul economic, stornând şi unele activităţi reale”.

Prin această manevră, Cristian Cojocariu s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului a impozitului pe venit în sumă de 20.022 de lei şi neplata unui TVA suplimentar de aproape 30.000 de lei.

Cojocariu a înregistrat în contabilitatea firmei sale, în perioada noiembrie-decembrie 2011, cinci facturi fiscale ce evidenţiau operaţiuni comerciale fictive, deducând astfel ilegal TVA în valoare de aproximativ 111.000 de lei. În total, prejudiciul produs prin infracțiunea de evaziune fiscală este de circa 161.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul firmei de termopane Aufbau a scăpat de închisoare.
 Vizualizări articol: 3311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronul firmei de termopane Aufbau a scăpat de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei