Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Definitiv

Fost şef de poliţie, găsit vinovat pentru fals şi instigare la fals într-un dosar pe care-l avea în lucru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răsturnare de situaţie în cazul unui poliţist acuzat că a muşamalizat un dosar. După ce Tribunalul Suceava l-a achitat pe motiv că faptele nu prezintă pericolul social al unor infracţiuni, ieri Curtea de Apel Suceava a ajuns la o concluzie diferită în ceea ce-l priveşte pe agentul principal Radu Constantin Moloce, fost şef al poliţiei comunale Dorneşti.

Prin sentinţa de ieri, care este definitivă, Moloce a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi la 2 luni de închisoare pentru instigare la fals. Pedepsele au fost contopite, iar poliţistul a rămas cu o condamnare de 4 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată. Radu Constantin Moloce are şi un termen de încercare de 2 ani, perioadă în care nu trebuie să comită alte infracţiuni pentru a nu-i fi revocată suspendarea executării acestei condamnări.

 

Un dosar penal plecat de la inundaţiile din 2010

Toată povestea din acest caz a plecat de la inundaţiile din vara anului 2010, care au afectat serios şi comuna Dorneşti, iar la scurt timp s-au alocat bani pentru lucrări de regularizare a pârâului Ruda, de pe raza localităţii. Între Administraţia Naţională Apele Române, firma care a început lucrările şi o serie de localnici au apărut în scurt timp litigii. Asta pentru că unele lucrări „rupeau” din suprafeţe deţinute de o serie de localnici. Este şi cazul unei sere care, au susţinut reprezentanţii Primăriei Dorneşti, era amplasată parţial şi pe domeniul public. Sera a fost distrusă, iar proprietara, Elena Florea Schipor, s-a declarat păgubită şi a depus o plângere la Postul de Poliţie Dorneşti. Şeful de post, agentul principal Radu Constantin Moloce, a deschis un dosar penal, care a fost înregistrat la Judecătoria Rădăuţi.

Ulterior, femeia a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei care au lucrat în zonă, la un moment dat părţile dând semne că sunt aproape de a se înţelege.

La Postul de Poliţie Dorneşti, pe 1 noiembrie 2011, se arată în rechizitoriu, s-au prezentat fiul reclamantei, Cristinel Constantin Schipor, şi unul dintre angajaţii firmei care a lucrat în zonă. Fiul reclamantei ar fi vrut să dea o declaraţie de renunţare la plângere în numele său, însă, rezultă din anchetă, poliţistul i-a explicat că trebuie să scrie în numele mamei sale, cea care a depus plângerea penală. Cristinel Constantin Schipor le-a declarat anchetatorilor că şi-a sunat mama, însă aceasta nu a răspuns, după care, îndemnat de poliţist, a început să scrie declaraţia. El a scris după dictare, dând datele mamei sale şi semnând în numele ei.

 

Poliţistul a negat acuzaţiile

Declaraţia a fost confirmată prin semnătură şi ştampilă de agentul constatator. Pe baza acestei retrageri a plângerii, dosarul a fost închis. Ulterior, la scurt timp, femeia a reclamat că nu a dat nici o declaraţie de retragere a plângerii, cazul ajungând iniţial la Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Audiat, agentul de poliţie a recunoscut că a primit la dosar o declaraţie dată de fiu în numele mamei sale. El însă a negat că l-a îndemnat să facă acest lucru. Mai mult, a explicat că tânărul s-a prezentat din proprie iniţiativă la sediul postului de poliţie şi i-a spus că vrea să dea o declaraţie în numele mamei, care ar fi fost bolnavă.

Procurorii au fost de părere că lucrurile nu stau aşa şi este vorba în mod clar de instigare din partea agentului. Asta chiar dacă nu rezultă că acesta a obţinut vreun folos de pe urma închiderii dosarului penal (care, de altfel, a fost ulterior redeschis), fiind posibil să fi acţionat în acest fel doar pentru a mai scăpa de un dosar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost şef de poliţie, găsit vinovat pentru fals şi instigare la fals într-un dosar pe care-l avea în lucru.
 Vizualizări articol: 6540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fost şef de poliţie, găsit vinovat pentru fals şi instigare la fals într-un dosar pe care-l avea în lucru5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte interesant !! trimis de
(29 mar 2014, 12:12:44
"Procurorii au fost de părere că lucrurile nu stau aşa" . Sa intelegem ca nu au avut PROBE ca lucrurile nu stau asa sau cum ? Adica daca un procuror e de parere ca esti vinovat inseamna automat ca asa este ?
2.   Vorbiti fara sa stiti trimis de
(29 mar 2014, 20:13:52
Toti locuitorii comunei Dornesti stiu cine este familia schipor, rusinea comunei, niste asazisi oameni care au imbatranit prin tribunale...genul care cauta orice cu oricine, o fire conflictuala si josnica. Moloce a fost un politist bunisor, prea politicos si prea ingaduitor dar toata aceasta tevatura nu a fost decat o capcana a lui cristinel si ma sa in care a cazut naivul politist. Sa merga reporterul in Dornesti si sa intrebe prin sat cine e familia schipor, sunt convins ca va revizui articolul.
2.1  RE: Vorbiti fara sa stiti trimis de
(17 apr 2014, 18:18:14
ca tu vad ca stii..toate...Moloce a fost Moloce... Baiat bun si corect la inceput..Doar ca a fost trimis ;la Dornesti...comuna definita prin personagii alias domnia ta Wittman..probabil unul dintre contrabandisti, de motorina, de tigari, de terenuri, de afaceri oneroase si neplatibile de impozite..ca de.. toate drumurile duc si trec prin Dornesti...Dornesti...Moloce ( bagat la inaintare de altfel) spunea ca i un sat de prosti..l am citat ..Nuuuu! E doar un sat de Hoti...Sa se fi intalnit hotul cu prostu? Care i hotul, care i prostu? Ce ma deranjeaza e ca personaje ca tine, Wittmane, incearca sa trateze pe toata lumea cu superioritate si sa si impuna impresiile golanesti tuturor....Fam Schipor e excroaca si i au inscenat lui Moloce..Ce a cautat Moloce in curtea lor? Rusinea comunei n or fi contrabandistii si hotii? Nu..Acum rusine e sa fii corect ...Vezi ti de drumul tau , de conflictele de la poarta ta cu vecinii si abtine te ....Citeste l si pe Tazmanian , poate cu dictionarul alaturi descifrezi niscai notiuni etice apuse demult...
2.2  RE: Vorbiti fara sa stiti trimis de
(17 apr 2014, 18:24:31
In ceea ce priveste adevarul in asta poveste e unul singur: Moloce a fabricat acest dosar in stilul lor caracteristic, cu stiinta procurorului de caz , al sefului lui etc..Cine cunoaste sistemul stie ca am dreptate... nu s a scos la iveala nimic...Procurorul a dat NUP permanent pana ce, probabil Moloce a deranjat pe cineva de ai lor si l au ,,pus la punct" SIMPLU...Nu fara stiinta lor...TOT ei l au salvat acum cu niscai chichite judiciare ca i ar invidia si Greii Fotbalului...si iar e Moloce sef la Dornesti !!!Asa ca ce tot apareti cu frustrarile voastre de alcov pe net sa dovediti ce dastepti sunteti ?
3.   Replica trimis de
(29 mar 2014, 21:41:31
Tazmanine, ce naiba-i cu tine?! N-ai si tu o oglinda in casa? Uita-te in ea si-o sa vezi...o radiografie, ca doar asa arati. Cei care nu te cunosc isi imagineaza ca esti un barbat feroce, iar tu de fapt ai doar 45 de kg cu tot cu haine. De smecheri ca tine, e plina lumea. In Siberia cu tine, apv-ist nenorocit si bolnav psihic ce esti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei