Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Familia fetiței în vârstă de aproape 3 ani cu tetrapareză spastică, ajutată de cititorii Monitorului de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ajutorul cititorilor cotidianului Monitorul de Suceava, părinţii fetiţei în vârstă de aproape 3 ani cu tetrapareză spastică, Adriana Maria Iancu, din localitatea Cornu Luncii, au reuşit să adune o sumă de bani care să le permită să-i facă fiicei lor un RMN, la o clinică din Iaşi, pentru ca, în luna august, să meargă la Bucureşti, pentru a fi operată la ochiul stâng, la care are dezlipire totală de retină.

Fetiţa suferă de cataractă congenitală membranacee, microcefalee şi distrofie. Pentru a putea face intervenţia chirurgicală la ochi, Adriana avea nevoie urgent de un RMN. Vinerea trecută, pe 21 martie, la Centrul de imagistică medicală Arcadia din Iaşi, fetiţa din Cornu Luncii a reuşit să facă RMN-ul, concluziile acestuia fiind foarte necesare în vederea operaţiei la ochi. Alexandru Gal, tatăl fetiţei, ne-a spus că a întâlnit oameni cu suflet la această clinică, în special medicul examinator prof. dr. Dragoş Negru şi dr. anestezist Corneliu Paiu, care au vrut să-i facă RMN-ul fetiţei. „Totul a decurs bine şi aş vrea să le mulţumesc celor de la Arcadia. În acelaşi timp le mulţumesc şi celor care m-au ajutat cu bani, peste 1.200 de lei, cu alimente, hăinuţe pentru copii, vitamine, scutece, oameni care au dorit să rămână anonimi. Le mulţumesc din suflet că au înţeles durerea noastră ca părinţi, dar, în primul rând, suferinţa fetiţei noastre, care este abia la început de drum şi are atâtea boli cu care se luptă”, a completat tatăl fetiţei. 

 

Lupta este abia la început

Adriana Maria Iancu s-a născut prematur, la opt luni şi trei zile, având doar 1,1 kg. Medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire mai mult de 24 de ore. Fetiţa provine din gemeni, iar frăţiorul ei este sănătos. Părinţii s-au luptat mult ca fetiţa lor să supravieţuiască, în ciuda verdictului dat la naştere: „nu are şanse”. Au mers cu ea la mai mulţi medici, la clinici din Suceava, Iaşi, Bucureşti. Fetiţa a făcut progrese, dar lupta ei, a părinţilor, este abia la început. Urmează ca micuţa să beneficieze de o indemnizaţie de persoană cu handicap. Cei care pot să dea o mână de ajutor acestei familii şi vor să fie în continuare alături de Adriana pot să sune la numărul de telefon 0744 876 622 (tatăl Adrianei). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia fetiței în vârstă de aproape 3 ani cu tetrapareză spastică, ajutată de cititorii Monitorului de Suceava.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Familia fetiței în vârstă de aproape 3 ani cu tetrapareză spastică, ajutată de cititorii Monitorului de Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei