Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Asistenţei Sociale, sărbătorită marţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) din Suceava, Facultatea de Istorie şi Geografie, specializarea Asistenţă Socială, Primăria Municipiului Suceava, Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), Centrul de Cercetări Socio-Umane Lumen din Iaşi se vor reuni marţi, 25 martie, de la ora 14.00, în Corpul E al universităţii sucevene, etaj II, sala 210, pentru a sărbători Ziua Mondială a Asistenţei Sociale.

În prima parte a evenimentului sunt invitaţi să vorbească Narcisa Marchitan, director în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Municipiului Suceava şi vicepreşedinte al Colegiului Asistenţilor Sociali - Filiala Suceava, cu peste 20 de ani de expertiză în domeniu şi care va prezenta date concrete referitoare la sistemul actual de asistenţă socială, Vasile Gafiuc, preşedinte al AREAS, cu o vastă experienţă în derularea de proiecte, care vizează incluziunea socio-profesională a categoriilor dezavantajate şi prof. dr. Antonio Sandu, preşedintele Editurii Lumen şi preşedinte al Centrului de Cercetări Socio-Umane Lumen din Iaşi, care a publicat nenumărate cărţi şi articole de specialitate. Prof. dr. Antonio Sandu este de părere că „punerea în relaţie a principalelor profesiuni utilizate în munca asistenţială creează contextul complex de abordare inter şi multidisciplinară a practicii asistenţei sociale, scopul intervenţiei sociale fiind acela de promovare a drepturilor individului şi având ca şi concept central calitatea vieţii”.

 

Modele de bune practici în domeniul asistenţei sociale

La eveniment vor participa, în calitate de invitaţi, şi beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială, împreună cu familiile acestora, pentru a reliefa importanţa definitorie a rolului pe care îl are familia din perspectiva implicării active în coeziunea socială.

În a doua parte a evenimentului, asistenţii sociali şi studenţii voluntari vor povesti despre experienţe, idei şi practici întâlnite de-a lungul timpului. La aceste întâlniri se vor prezenta atât modele teoretice, cât şi modele de bune practici în domeniu, o parte dintre studenţii de la Asistenţă Socială (USV) fiind familiarizaţi cu unele dintre ele, datorită implicării în calitate de voluntari în cadrul AREAS, Protecţiei Copilului Suceava şi nu numai. Organizatorii au precizat că „prin aceste manifestări se doreşte şi a se deschide o altă perspectivă de colaborare între teoreticieni şi practicieni, între instituţiile publice şi instituţiile de învăţământ, toate acestea aducând un element în plus de referinţă pentru actualii şi viitorii asistenţi sociali, pe acest fond creionând şi noi modalităţi de implicare activă a întregii comunităţii în viaţa cetăţeanului”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Asistenţei Sociale, sărbătorită marţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Ziua Asistenţei Sociale, sărbătorită marţi la Universitatea „Ştefan cel Mare”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei