Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La 18 ani

Ataca tinere pe stradă, le trântea la pământ şi le tâlhărea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Suceava, fiind acuzat că a tâlhărit mai multe femei în cartierul George Enescu al municipiului Suceava. Victimele erau atacate pe stradă, trântite la pământ şi deposedate de poşetă ori telefoane mobile, după care agresorul fugea printre blocuri.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să-l identifice pe principalul suspect la sfârşitul săptămânii trecute, când l-au reţinut pentru 24 de ore.

Pavel Daniel Ilincan, din Costâna - Todireşti, a fost dus sâmbătă, cu cătuşe la mâini, în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi şi-a recunoscut faptele.

 

Trei tinere, toate atacate în zona bulevardului George Enescu

Prima faptă de care este acuzat s-a petrecut pe 17 octombrie 2013, în jurul orei 2.30. Victima, o tânără de 29 de ani, se întorcea de la ziua de naştere a unei prietene. Era aproape de blocul ei, pe o alee din zona bulevardului George Enescu, când a fost atacată de un individ care a împins-o cu forţă, iar când tânăra a căzut i-a smuls poşeta din mână şi a fugit.

În poşetă, victima avea bijuterii din aur şi bani, valoarea totală a prejudiciului fiind de 1.000 de lei.

La 18 februarie 2014, în jurul orei 19.00, acelaşi scenariu, fapta petrecându-se pe bulevardul George Enescu. Victima, o tânără în vârstă de 31 de ani, căreia tâlharul i-a luat un telefon mobil, în valoare de 300 de lei.

La 2 martie a.c., tâlharul a atacat din nou. În jurul orei 21.45, o tânără în vârstă de 29 de ani se întorcea de la serviciu spre apartamentul pe care îl închiriase în cartierul George Enescu. Ca şi în cazul anterior, victima vorbea la telefon în momentul în care a fost izbită la pământ, iar un necunoscut i-a luat telefonul din  mână şi a dispărut printre blocuri, prejudiciul fiind de 600 de lei.

“Având în vedere modul de operare şi similitudinile în comiterea faptelor şi alegerea victimelor, poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare şi investigative specifice, existând indicii temeinice că cele trei infracţiuni au fost săvârşite de acelaşi autor. Au fost întocmite mai multe cercuri de suspecţi şi s-au desfăşurat activităţi de strângere a materialului probator”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Vineri, judiciariştii Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să dea de urma suspectului principal, Pavel-Daniel Ilincan, de la care anchetatorii au recuperat şi cele două telefoane mobile ale ultimelor două victime.

 

Înjunghiat de propriul tată, pentru că nu-l mai putea ţine sub control 

În urmă cu aproximativ cinci ani, în aprilie 2009, tânărul arestat acum două zile de judecători a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat de trei ori de propriul său tată.

La vremea respectivă, reporterii Monitorului s-au deplasat la Costâna şi au stat de vorbă cu Mihai Ilincan, tatăl tânărului, care regreta fapta comisă, susţinând că pur şi simplu şi-a ieşit din minţi din cauza neînţelegerilor pe care le are cu fiul său.

 „De aproape un an şi jumătate, am numai probleme cu el. Vine târziu acasă şi a început să fure. Mai intră şi la oameni în case... ultima oară a furat poşeta unei femei dintr-un faeton... avea vreo 130 de mii (n.r. - lei vechi). L-am mai bătut, dar nimic... Îmi pare rău de ce-am făcut, normal, dar nu mai rezistam... la mine ţipa, pe mă-sa o înjura. Am vorbit cu şeful de post să-l interneze la o şcoală de corecţie ceva, că nu se mai poate. Ăsta dacă nu se îndreaptă, o să fure în continuare.... ”, explica atunci bărbatul.

 

Poliţiştii avertizează: Creşte numărul de tâlhării prin smulgere de obiecte

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava susţin că, odată cu venirea primăverii, conform statisticilor din ultimii ani, se înregistrează un trend ascendent privind infracţiunile de tâlhărie, în special prin smulgere de obiecte.

“Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la bunurile pe care le afişează în public (bijuterii, telefoane mobile, alte bunuri de valoare), la orele şi traseele de deplasare, riscul de victimizare privind infracţiunile de tâlhărie fiind unul crescut în lipsa adoptării unor măsuri preventive minime”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ataca tinere pe stradă, le trântea la pământ şi le tâlhărea.
 Vizualizări articol: 5946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Ataca tinere pe stradă, le trântea la pământ şi le tâlhărea5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei