Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concurs de creaţie plastică

383 de desene ale preşcolarilor suceveni, expuse ieri la City Gallery

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Shopping City Suceava – City Gallery a avut loc vineri, 21 martie, vernisajul expoziţiei „Universul familiei”, organizat în cadrul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a IX-a, faza judeţeană, unde preşcolarii au expus un număr record de lucrări, 383 de desene.

Micile picturi, realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse, au fost făcute de preşcolari cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, din judeţul Suceava, respectiv din zonele: Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuţi, Siret şi Suceava.

 

Juriul a acordat 214 premii şi 116 menţiuni

După cum ne-a spus directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava (grădiniţă organizatoare), Marcela Matei, juriul a acordat 214 premii şi 116 menţiuni, pe secţiuni şi pe trei grupe de vârstă: 4, 5 şi 6 ani.

La faza naţională a concursului vor ajunge preşcolarii care au câştigat premiul I şi premiul II la faza judeţeană. „Ne bucurăm şi felicităm colegele – cadrele didactice care au incitat imaginaţia copiilor în a aşterne pe hârtie marele univers al familiei lor, felicităm părinţii, fără de care acest concurs nu ar fi putut avea loc”, a precizat Marcela Matei.

 

Organizatori

Premierea celor mai bune lucrări s-a realizat vineri în mod festiv, cu participarea preşcolarilor „pictori”, împreună cu părinţii şi cadrele didactice îndrumătoare. Expoziţia poate fi vizionată, în perioada 21-28 martie, în City Gallery din Shopping City Suceava.

Juriul concursului a fost format din specialişti: profesoara Camelia Rusu-Sadovei - artist plastic (preşedinta juriului), profesoara Raluca Schipor, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, şi lector universitar dr. Oana Hrişcă, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, instituţii partenere în acest proiect, alături de Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Suceava. Concursul „Penelul Fermecat” a fost iniţiat, în anul 2005, de Inspectoratul Şcolar Suceava, respectiv de inspectoarea pentru învăţământ preşcolar prof. Daniela Răileanu, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Suceava.

Organizatorii acestei ediţii a Concursului „Penelul Fermecat”, eveniment consacrat pentru învăţământul preşcolar sucevean, sunt cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

Faza naţională a concursului se va desfăşura vineri, 11 aprilie, la ora 10:00, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava, str. Aleea Lalelelor, Nr. 10. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 383 de desene ale preşcolarilor suceveni, expuse ieri la City Gallery.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
383 de desene ale preşcolarilor suceveni, expuse ieri la City Gallery0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei