Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Primarul din Capu Câmpului, descoperit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Cajvan, primarul comunei Capu Câmpului, a fost descoperit în incompatibilitate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Şeful administraţiei locale din Capu Câmpului a deţinut simultan, în perioada 01 septembrie 2010 – 31 august 2011, şi funcţia de primar şi cea de administrator - membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Ion Barbir” Capu Câmpului, încălcând dispozițiile Legii 161/2003.

Contactat telefonic, Gheorghe Cajvan a fost extrem de virulent la adresa ... femeii de serviciu de la şcoală.

„Este mai bine să facă parte femeia de serviciu în locul primarului care trebuie să ştie ce se petrece în acea şcoală. Dacă femeia de serviciu conduce şcoala, atunci să o facă şi gata”, a spus Gheorghe Cajvan.

Primarul a menţionat că în perioada respectivă nu a încasat nici un leu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii „Ion Barbir”.

Potrivit Legii 161/2003, „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia, cu funcţia de administrator, membru al consiliului de administraţie sau orice funcţie de execuţie la societăţile comerciale precum şi la instituţiile publice, dar şi cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

Dacă aceste constatări ale inspectorilor ANI vor fi confirmate şi de instanţele de judecată, primarul Gheorghe Cajvan îşi va pierde funcţia. Acest aspect este reglementat tot în Legea 161/2003, care prevede următoarele: „Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Capu Câmpului, descoperit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate.
 Vizualizări articol: 2191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Primarul din Capu Câmpului, descoperit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei