Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2014 - Anul XIX, nr. 62 (5571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Până acum

24 de scări de bloc din Suceava au fost debranşate de Termica de la căldură şi apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni au rămas fără căldură şi apă caldă, de la finele săptămânii trecute, dar şi în cursul zilei de ieri, când Termica a continuat campania de debranşare a scărilor de bloc în care locatarii sunt rău-platnici, din cadrul mai multor asociaţii de proprietari.

Până ieri după-amiază, 24 de scări de bloc din municipiul Suceava au fost debranşate total de la reţeaua de termoficare a oraşului, acţiunea urmând să continue săptămâna aceasta.

Pentru început, pe lista de debranşări întocmită săptămâna trecută au fost trecute 36 de scări de bloc la care datoriile locatarilor sunt mari şi au şi o vechime considerabilă, unii fiind cu plăţile abia la nivelul anului 2012.

Familiile din opt scări de bloc de pe această listă, din cadrul asociaţiilor 43 şi 59, beneficiază în continuare de căldură şi apă caldă, după ce în cursul zilelor de vineri şi luni s-au făcut plăţi prin care au ajuns cu datoriile la nivelul lunii decembrie 2013.

La alte trei scări de bloc, în care cea mai mare parte a datoriilor către furnizorii de utilităţi sunt cele ale chiriaşilor Primăriei Suceava, măsura de debranşare a fost amânată temporar, pentru a nu fi afectaţi ceilalţi locatari, care sunt buni platnici. Între timp se încearcă recuperarea datoriilor de la chiriaşii municipalităţii, care riscă să piardă locuinţele primite, din cauza datoriilor acumulate la asociaţii.

Din cauza încasărilor extrem de slabe din această iarnă, datoriile populaţiei către Termica au ajuns la aproape 21 de milioane de lei (210 miliarde lei vechi), societatea de termoficare datorând la rândul său sume imense furnizorilor de materii prime – căldură (Bioenergy), energie electrică (E.ON) şi apă (ACET).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 de scări de bloc din Suceava au fost debranşate de Termica de la căldură şi apă caldă.
 Vizualizări articol: 3573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
24 de scări de bloc din Suceava au fost debranşate de Termica de la căldură şi apă caldă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sistem de contorizare trimis de
(18 mar 2014, 11:18:09
In opinia mea Termica ar trebui sa initieze un gen de campanie de reinoire a contractelor de prestari servicii. Si anume sa faca un anunt public, toti cei care beneficiaza de serviciile Termica, sa se prezinte la sediu pentru semnarea unui contract de prestari servicii (pina la data de..., in caz ca nu semneaza, vor fi debransati.). un asemenea contract, va contine o clauza in care sa se specifice dreptul angajatilor termica de a efectua lucrari/reparatii/depransari pe proprietatea clientului(apartament, spatiu comercial, etc.) In paralel, Termica trebuie sa gaseasca solutia logistica pentru furnizarea serviciilor individual, montarea unor contoare in apartamente. O reinoire de contract de acest gen am intalnit la e-on sau la CEC Bank. Este o operatiune de amploare, dar se vor evita pe viitor situatiile in care persoane care au platit la zi tb sa stea fara caldura sau apa calda, din cauza unor vecini care nu au posibilitate, sau nu vor sa plateasca.
1.1  RE: Sistem de contorizare trimis de
(18 mar 2014, 11:47:12
Termica pleaca din aprilie, poate ca mai sta cel mult inca 2 luni. Dupa aceea se afla intr-o situatie ilegala si nu mai poate exercita presiuni. Nu-si mai bat ei capul cu nici un contract individual. Ala trebuia facut la timpul lui, iar acum se va face de noua firma care preia termoficarea sau de insusi Primarul (patronul).
2.   COLAPS! trimis de
(18 mar 2014, 12:16:15
Din iunie Termica nu mai poate debransa nici o scara, contestati la ANRSC si atunci va lua amenzi de-i sare caciula directorului. Termica nu se mai poate lega decat de asociatii.
3.   Ai reusit Lungule... trimis de
(18 mar 2014, 12:17:34
Termica a fost folosita ani buni de catre primarul nostru iresponsabil, ca unealta politica. Vrei caldura..trebuie sa ma votezi! Acum s-a stricat ecuatia pentru ca lichidatorul care a preluat Termica a scos la iveala toate infractiunile pe care aceat primar le-a facut in timp. Din pacate teaim in tara in care cei ce fura mult sunt iertati politic pe bani multi si tot oamenii simpli au de suferit. Te mai intrebi ce rost are DNAul, ANI, Inverstigare fraude, Parchet si alte asemenea institutii. Toti sunt probabil o mare familie! Chiar nimeni din cei enumerati nu au reusit sa ii afle afacerile dubioase ale acestui Lungu? Toata Suceava vorbeste ca noua centrala ar fi a lui. Oare iese fum fara foc?
4.   Trebuie sa coexiste ambele sisteme pt. concurenta! trimis de
(18 mar 2014, 13:49:57
Trebuie de urmarit sa nu fie afectaţi ceilalţi locatari, care sunt buni platnici.
Sistemul centralizat ar tebui sa fie una din solutiile pentru viitor, asa cum au in Austria, Ungaria, etc

S-a facut totusi o investitie serioasa pentru Bio Energi si este printre putine in tara. N-a mai ramas decit sa se realizeze si sa puna la punct sistemul de distributie, iar apoi ar urma privatizarea. De ce s-a investit ani in sir, pentru refacerea tevilor, conductelor si a punctelor termice?
O intentie buna nu are de ce sa fie blamata. A fost o intentie buna, nu un abuz ce trebuia pedepsit. Asta nu s-a inteles. E normal sa primeze viata oamneilor. Si in functie de acest deziderat sunt fixate politicile de dezvolatare a municipiului, etc....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei