Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Panică

Tânăr infirm salvat în ultimul moment, bloc invadat de fum şi locatari evacuaţi, după un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene dramatice s-au petrecut sâmbătă într-un bloc din cartierul Obcini al municipiului Suceava, după ce un apartament în care se afla un tânăr în scaun cu rotile a ars violent. Focul a fost extrem de puternic, scara blocului fiind invadată de un fum înecăcios, iar flăcările ieşite prin geam au ajuns de la parter până la etajul II al blocului. Din fericire, tânărul infirm, în vârstă de 34 de ani, a fost scos la timp din apartament de către fratele său de 19 ani.

 

Panica oamenilor de la etajele superioare

Incendiul a fost anunţat prin numărul de urgenţe 112, în jurul orei 12.50. Pompierii au fost anunţaţi că la parterul unui bloc de pe strada Staţiunii, în interiorul unui apartament, a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stins incendii şi două ambulanţe SMURD, inclusiv echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Focul a avut o putere ieşită din comun pentru un incendiu de apartament. În scurt timp întreaga scară de bloc a fost invadată de fum. Oamenii de la etajele superioare nu au avut cum să coboare din bloc, panica punând stăpânire în scurt timp pe locatari.

 

Tânărul în scaun cu rotile, salvat pe geam de fratele său mai mic

În apartamentul care ardea se afla, singur acasă, tânărul de 34 de ani, în scaun cu rotile. Membrii familiei erau plecaţi de acasă, însă, din fericire, când au fost sunaţi, au reuşit să se întoarcă la timp.

Dumitru Bolohan, tatăl tânărului, a descris scenele de coşmar:

“A luat foc apartamentul, băiatul era singur acasă şi a dat telefon că simte miros de fum. Atunci ne-am grăbit acasă, crezând totuşi că este ceva minor. Când am ajuns am găsit tot apartamentul plin de flăcări. Pe el l-am salvat pe geam, are un handicap, nu putea face mai mult decât să aştepte salvarea celor din jur”.

Tânărul a fost salvat efectiv de fratele său în vârstă de 19 ani.

„Nu puteam intra pe uşă din cauza fumului, am fugit în spatele blocului şi l-am văzut pe fratele meu cu mâna pe geam, m-am băgat în apartament cum am putut şi l-am scos”, a povestit Cosmin.

 

Ajutor medical pentru nouă oameni care au suferit atacuri de panică

Maiorul Marius Tăuteanu, locţiitor la comanda Detaşamentului de pompieri Suceava, a declarat:

“La sosirea Gărzii de intervenţie ardea interiorul apartamentului, mai precis un dormitor, însă flacăra era deja propagată şi pe holul apartamentului. Casa scării era inundată de fum şi gaze toxice, am trecut la localizarea şi stingerea incendiului şi la evacuarea tuturor persoanelor de la etajele superioare”.

După ce au reuşit să ventileze cât de cât scara blocului, pompierii militari, ajutaţi de poliţiştii care au ajuns la faţa locului, au evacuat 15 persoane, între care 12 adulţi şi trei copii, care se aflau la etajele superioare. Pentru nouă dintre acestea, care au suferit atacuri de panică, s-a acordat primul ajutor medical. O femeie însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, de către echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, pentru investigaţii suplimentare.

 

Totul a plecat de la un scurtcircuit

Pompierii au precizat că incendiul a izbucnit de la un banal scurtcircuit electric, produs la cablul ce alimenta un aparat electric. Din nefericire, focul nu a putut fi stins chiar de la început, astfel că în scurt timp materialele textile din dormitor au luat foc. Incendiul a distrus în totalitate dormitorul cu toate bunurile din interior, însă fumul a degradat grav întregul apartament. De asemenea, a fost degradată casa scării şi faţada blocului, până la etajul II. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr infirm salvat în ultimul moment, bloc invadat de fum şi locatari evacuaţi, după un incendiu.
 Vizualizări articol: 2612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr infirm salvat în ultimul moment, bloc invadat de fum şi locatari evacuaţi, după un incendiu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei