Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control poliţie

Dosar penal pentru silvicultori, după tăierea ilegală a 200 de arbori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalul de pază de la Ocolul Silvic privat Bucovina este cercetat de poliţie pentru infracțiunea de neglijenţă în serviciu şi neîndeplinirea atribuţiilor pe linie de pază a fondului forestier, după ce, pe o partidă din zona de munte a judeţului, au fost identificate 200 de cioate de arbori tăiaţi ilegal. Neregulile au fost descoperite în urma unui control organizat vinerea trecută, la care au participat poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Suceava. Poliţiştii au constatat că de pe o partidă aparţinând unei societăţi comerciale din Borşa au fost tăiaţi ilegal 200 de arbori, în volum de aproximativ de 160 mc, în valoare de 16.160 lei. Tăierile, precizează anchetatorii, au fost efectuate undeva în intervalul februarie-martie 2014.

Luaţi la întrebări, responsabilii ocolului silvic au dat din umeri cu privire la cine a tăiat copacii. În aceste condiţii a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tăiere ilegală de arbori, înregistrat deocamdată cu autori necunoscuţi, şi un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, care vizează personalul silvic cu atribuţii de pază din cadrul ocolului silvic privat.

Ancheta poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice continuă, pentru a fi identificate toate persoanele implicate.

În cadrul unui alt control, efectuat la o unitate de debitare a lemnului din Vatra Dornei, s-a constatat că a fost achiziţionat şi livrat material lemnos fără a fi respectate prevederile legale în materie întrucât nu au fost consemnate aceste activităţi în aplicaţia corespunzătoare din luna octombrie 2013. În acest timp a fost livrată către mai mulţi beneficiari cantitatea de 455,55 mc. cherestea răşinoase, prin 25 avize de însoţire materiale lemnoase.  Administratorul firmei, un bărbat în vârstă de 44 de ani din Vatra Dornei, a fost amendat cu 4.500 de lei şi i s-a confiscat lemn în valoare de aproape 170.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru silvicultori, după tăierea ilegală a 200 de arbori.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Dosar penal pentru silvicultori, după tăierea ilegală a 200 de arbori4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei