Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2014 - Anul XIX, nr. 58 (5567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înmormântare „suspendată”

Scandal la uşa directorului Spitalului Județean, în cazul bătrânei decedate care zace la morgă de trei săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un nou episod în cazul fără precedent al bătrânei decedate care zace de trei săptămâni la morga Spitalului Județean s-a petrecut ieri chiar la uşa managerului unităţii medicale, Vasile Rîmbu.

Viorica Tipu, femeia care are un testament de la bătrână prin care aceasta i-a lăsat „întreaga mea avere mobilă şi imobilă”, nu înțelege de ce reprezentanții spitalului nu vor să-i predea trupul neînsufleţit, pentru a îndeplini ultima dorință a defunctei: să o înmormânteze aşa cum se cuvine.

„Defuncta mi-a spus şi cu ce haine să o îmbrac, am hainele în portbagaj la maşină. Le port de trei săptămâni”, e revoltată femeia.

De la spital, i s-a spus încă din ziua în care a murit Teodora Pavăl (73 de ani) şi a venit să-i ridice trupul neînsufleţit că a mai apărut o familie, Corina şi Mihai Iacob, care a cerut, la rându-i, să ridice cadavrul de la morgă. Familia Iacob a prezentat un contract de vânzare-cumpărare încheiat în 2002 cu defuncta şi soţul acesteia (decedat în 2007), pe casa şi vreo două hectare de teren ale acestora din urmă, contract cu clauză de întreţinere şi uz viager, printre obligaţii fiind şi aceea de a o înmormânta pe bătrână. În aceste condiţii, cei de la spital au trimis ambele tabere în instanţă, să stabilească judecătorii cine să plece de la morgă cu mortul în sicriu. Zis şi făcut. Numai că, la judecată, lucrurile s-au complicat şi mai tare, după ce ambele cereri, a Vioricăi Tipu şi a soţilor Iacob, au fost respinse, pe motiv că nici una dintre părţi nu a ales calea procedurală corespunzătoare. Au făcut apel şi unii şi alţii, urmând să se judece acum la Tribunal.

 

„Au pus gardianul să mă dea afară de la uşa directorului”

În urmă cu câteva zile, Viorica Tipu a trimis un fax la spital, prin care cerea să i se comunice temeiul juridic pentru care i se refuză ridicarea cadavrului de la  morgă.

„Am trimis la domnul director prin fax să-mi dea temeiul juridic, de ce îmi ţine mortu'de trei săptămâni?! Eu sunt cu buletinul defunctei, am toate actele originale şi testamentul cu ultima ei dorinţă. Nu mă interesează averea, mă interesează ultima dorinţă a defunctei”, precizează femeia.

Cum nu a primit nici un răspuns, Viorica Tipu s-a dus ieri la spital, să afle explicațiile chiar de la directorul unităţii medicale. L-a prins pe managerul unităţii printre uşi şi l-a întrebat direct.

„Domnul director a chemat-o pe juristă, au vorbit în biroul lui, după care jurista a ieşit afară şi mi-a spus: mergeţi acasă, până nu aduceţi o hotărâre definitivă”, declară Viorica Tipu. Pentru că nu a apucat să discute direct cu directorul Rîmbu, femeia s-a decis să rămână, fiind program de audienţe.

„Au pus gardianul să mă dea afară de la uşa directorului. Nu am făcut nimic, am cerut doar un răspuns, iar dânșii m-au dat afară şi au spus că nu mă mai primesc în audienţă”, susţine femeia.

De la spital, a primit negru pe alb răspunsul, pe o coală de hârtie: „În momentul în care vă veţi prezenta la sediul unităţii noastre cu o hotărâre judecătorească cu menţiunea definivită, prin care vi se dă dreptul de a ridica defuncta de la morga spitalului, veţi primi trupul neînsufleţit al acesteia”.

Nu e suficient, însă, este nemulţumită Viorica Tipu, susţinând că are tot dreptul să ridice cadavrul de la morgă, atâta vreme cât ea are buletinul, actele bătrânei, testament lăsat de aceasta cu câteva luni înaintea decesului şi atâta vreme cât, arată femeia, contractul încheiat cu soţii Iacob este contestat în instanţă, acţiunea fiind demarată anul trecut chiar de defunctă şi continuată şi în prezent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal la uşa directorului Spitalului Județean, în cazul bătrânei decedate care zace la morgă de trei săptămâni.
 Vizualizări articol: 4354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scandal la uşa directorului Spitalului Județean, în cazul bătrânei decedate care zace la morgă de trei săptămâni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De rasu defunctei trimis de
(13 mar 2014, 12:57:49
Daca nu o intereseaza averea atunci sa dea o declaratie prin care renunta la avere numai sa fie ingropata batrana crestineste. Iau mortu iau averea fara mort zero avere......stie ea baba ce stie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei