Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie de criză

Lungu cere reînființarea echipelor mixte care să bată la uşile datornicilor din asociaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acumularea, de către sucevenii care beneficiază de căldură şi apă caldă în sistem centralizat, a unor datorii către Termica, şi implicit către noul producător de energie termică al Sucevei, Bioenergy, care au ajuns la 21 milioane de lei (210 miliarde de lei vechi), în acest sezon rece, este văzută ca un fenomen inexplicabil de către conducerea municipalităţii sucevene.

„Dacă în ianuarie 2013, încasările de la populaţie au fost de 3,7 milioane de lei, anul acesta, în aceeaşi perioadă, s-au încasat doar 2,3 milioane de lei. În ianuarie şi februarie 2014 încasările sunt cu 2,3 milioane de lei (23 de miliarde de lei vechi) mai mici decât în 2013”, a precizat ieri directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, analizând situaţia datoriilor de la populaţie, la şedinţa cu asociaţiile de proprietari.

„Nu înţeleg de ce sunt diferenţe atât de mari la încasări. Salariile au rămas aceleaşi, pensiile s-au mai şi mărit chiar, preţurile sunt aceleaşi, noi am menţinut gigacaloria tot la 185 de lei, căldură s-a dat fără probleme. De ce nu se plăteşte ceea ce se consumă, la fel cum se plătesc facturile la energie electrică sau la gaz metan?”, a întrebat primarul Ion Lungu, care şi-a exprimat îngrijorarea că un oraş întreg va suferi din cauza rău-platnicilor.

„Cred că trebuie să reînfiinţăm acele echipe mixte care să bată la uşile datornicilor, să-i constrângă să plătească. Anul trecut a avut eficienţă metoda, dacă comparăm încasările”, a spus Lungu.

Ideea nu a fost primită cu entuziasm de nici una din părţile implicate, o parte din preşedinţii de asociaţie spunând chiar că anul trecut degeaba au tot bătut pe la uşile datornicilor.

„Nu ne deschid uşa. Am fost la unii şi de trei ori, îi auzeam în casă vorbind, dar nici gând să deschidă. Alţii au ieşit şi au spus că ei nu vor să dea nimic, iar unii ne-au ameninţat că ne iau gâtul”, a spus unul dintre cei care anul trecut au făcut parte din acele comisii mixte.

Lungu a insistat pe idee, în speranţa că astfel vor creşte încasările de la populaţie, dar rămâne de văzut dacă cei din asociaţii şi de la Termica se vor mobiliza să reia acea misiune ingrată, de a bate la uşile rău-platnicilor, pentru a-i convinge să plătească ceea ce consumă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu cere reînființarea echipelor mixte care să bată la uşile datornicilor din asociaţii.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu cere reînființarea echipelor mixte care să bată la uşile datornicilor din asociaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 mar 2014, 13:54:29
La un apartament al primariei,de pe strada Oituz,la blocul M3,s-a acumulat o datorie de aproape 1 miliard de lei vechi,nu a platit nici un leu la asociatie,de aproximativ 10 ani de cand este mutat acel individ.Nu se atinge nimeni de el pentru ca este ruda primarului.
2.   Ti s-a LUNGIT trimis de
(12 mar 2014, 14:09:27
uN PRIMAR PROST SI DISPERAT. ORICE SRL MIC CARE A REZISTAT PE PIATA PANA IN PREZENT POATE GESTIONA DE 100 DE ORI MAI BINE MUNICIPIUL SUCEAVA. UITATI CE-I TRECE PRIN DIMBLA PRIMARULUI ? ECHIPE DE CERSETORI MIXTE? ADICA ROMÂNO- ROMĂ? SAU HETERO-HOMO? RUSO-UCRAINEANA? CRETIN AI FOST CRETIN AI RAMAS CRETINI TE-AU VOTAT.
APEL CATRE SUCEVENI. PLATITI DOAR DACA SUNTETI MULTUMITI DE CURATENIE, STARZI, FUNCTIONARI, ETC. NU SUNTETI MULTUMITI NU PLATITI NIMIC. AM PLATIT 30 DE ANI CA SA CE? DE ANUL ACESTA NU MAI PLATESC.pUN BANII IN BANCA SI AM SA-I DAU CAND AM SA FIU MULTUMIT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei